Sandra ja Niko N. ovat lähteneet kohti kotimaitansa

Asukasvaihto Suomen ja Slovenian välillä alkaa lähestyä päätöstään. Vaihtoasukkaat Sandra ja Niko N. ovat jättäneet vaihtotalonsa ja ovat jo matkalla kohti kotimaitansa.

Ensimmäisenä vaihtomaansa jätti Niko N., joka hyvästeltiin Slovenian BB-talossa lauantaina iltapäivällä. Edellisenä iltana Sloveniassa oli vietetty riehakkaat läksiäisjuhlat, johon oli tavallisesta poiketen saatu jopa alkoholia. Tätä ennen Slovenian talossa oli saatu alkoholia vain kaksi kertaa tällä kaudella lähes viiden viikon aikana. Juhlat vietettiin iloisissa tunnelmissa ja asukkaat olivat vapautuneita.

Lauantaina vapautunut tunnelma jatkui. Tunnelma oli täysin eri kuin lähes koko muun viikon ajan. Slovenialaisasukkaat olivat puhuneet viikon aikana paljon sloveeniksi keskenään ja kommunikaatio Niko N:n kanssa oli jäänyt vähäiseksi. Välillä yksinäiseksi itsensä tuntenut Niko N. joutui paljon ottamaan itse selvää asioista, kun talon tapahtumia ja puheenaiheita ei oma-aloitteisesti hänelle selvitetty englanniksi.

Läksiäisjuhlien ja viimeisen päivän ansiosta Niko N:lle jäi kuitenkin varmaan ihan hyvä tunne vaihdosta. Hyvästinjätön aikana asukkaat halailivat Niko N:ää haikein mielin, kunnes oli aika jättää Slovenian BB-talo. Aivan lopuksi Zlatko tarttui vitsillä Niko N:n laukkuun, ettei suomalainen muka pääsisi poistumaan. Lopulta Niko N. kuitenkin poistui talosta kohti lentokenttää ja Suomea.

Sandra ei halunnut lähteä

Suomen päässä Sandra oli viettänyt viikon, jossa häntä oli aluksi huijattu, mutta lopussa kokemus oli kuitenkin positiivinen. Kokemus oli niin positiivinen, että Sandra puhui lauantaina, ettei millään haluaisi lähteä talosta. Sandra piti Suomen BB-talon ihmisistä ja myös BB:stä, vaikka oli huijannut tätä.

Perjantaina myös Suomessa oli vietetty jäähyväisiltaa, mutta vaisummissa merkeissä kuin Sloveniassa. BB oli järjestänyt taloon Lappi-illan, mutta Sandra ei ollut innoissaan teemasta. Sandra olisi halunnut Singstarin taloon, koska asukkaat olivat puhuneet siitä niin paljon.

Edes hyvät ruoat ja BB:n järjestämä ilotulitus ei saanut Sandran mielialoja huippuunsa. Lopulta jostain tuotannon syövereistä löytyi taloon Singstar, mutta vain suomalaisilla kappaleilla. Sandra pettyi musiikkiin, eikä hänestä ollut laulamaan vieraan kielisiä lauluja. Yön pikkutunneilla saatiin vihdoin Queenin Singstar-levy, joka lopulta sai Sandran hieman paremmalle tuulelle.

Lauantai oli vaisu osittain väsymyksestä johtuen ja Sandra pelkäsi, että on tulossa kipeäksi. Piristystä päivään saatiin, kun Sandra pääsi valitsemaan BB-talon päällikön Elisabetin kanssa ravintolaruokia kaikille asukkaille. Ruokailun jälkeen Sandra piristyi selkeästi ja hän oli jälleen oma itsensä.

Asukasvaihdon viime hetkillä BB:llä oli vielä yllätys takataskussaan Sandralle. Kun Sandra oli käsketty päiväkirjahuoneeseen, asukkaat viimeistelivät Sandralle viikkotehtävän aikana tekemänsä kädenjälkilakanan, jota he väittivät perinteiseksi suomalaistaiteeksi. Tänään asukkaat kirjoittivat siihen BB:n luvalla nimensä ja pienen tervehdyksen. Asukkaat luovuttivat taideteoksen Sandralle, joka oli saanut pk-huoneesta BB:ltä lahjaksi upouuden multimediapuhelimen.

Uudella puhelimella asukkaat ja Sandra kuvasivat Sandalle muistoksi klippejä suomalaisasukkaista ja Suomen BB-talosta. Asukkaat kiersivät talon ympäri ja kertoivat paikoista englanniksi kameralle. Kierroksen päätteeksi Sandra kertoi tuntojaan Suomen BB:stä ja asukkaista.

Sandra kiitteli vuolaasti asukkaita, että he ottivat hänet hyvin vastaan ja olivat todella ystävällisiä. Sandra sanoi, että suomalaisasukkaiden vanhemmat saavat olla todella ylpeitä jälkikasvustaan. Suomalaisasukkaat kiittivät Sandraa käynnistä ja kehuivat hänet maasta taivaaseen. Sandraa pidettiin todella positiivisena ja hyväsydämisenä ihmisenä, joita ainakaan Suomessa ei ole liikaa.

Lähdön hetki oli todella tunteikas. Asukkaat oli koottu sohville, kun BB ilmoitti lähtöön olevan aikaa minuutin. Sandra halasi kaikki asukkaat ja kiitti, että sai olla talossa. Hän ei olisi halunnut millään lähteä, mutta pakko oli. BB:n laskettua ajan nollaan ja toivotettua Sandralle hyvää matkaa, Sandra heitti viimeiset hyvästit ja poistui talosta häätöovesta.

Häätöoven sulkeuduttua, alkoivat Elisabet, Marika ja Noora itkeä. Kolmikko halasi toisiaan. Ninoa inhotti tällaiset tilanteet, kun joutuu luopumaan toisesta. Hetkeä myöhemmin tupakkapaikalla Jani T. ihmetteli, kuinka helposti ihmisiin BB-talossa kiintyy, vaikka ei olisi ollut ihmisen kanssa talossa edes pitkää aikaa.

Sandra lähtee BB-talosta luultavasti hotellille, josta hän suuntaa kohti Sloveniaan. Sandran lento kohti Sloveniaa lähtee varhain sunnuntaiaamuna. Niko N. palaa Suomen BB-taloon jo ensi yönä, josta hän on siis lähtenyt siis jo tänään iltapäivällä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.