Tietoviikko: MTV Oy ulkoisti Big Brother -äänestykset

Subin emoyhtiö MTV Oy on ulkoistanut mobiililiiketoimintaansa, kertoo Tietoviikko verkkosivuillaan. MTV Oy on myynyt Fonectalle mm. Big Brotherin katsojaäänestyksiä hoitavan yksikkönsä.

Tietoviikon nettisivut kertovat tänään, että MTV Oy on ulkoistanut mobiiliviestinvälitysliiketoimintansa. Tämän liiketoimintayksikön ylläpito, kehitys ja viestiliikenteen välitys siirtyy Fonectan omistamalle Kontaktikone-palveluun.

MTV Oy:n mobiiliviestinvälitysyksikkö on hoitanut mm. lukuisia isoja tv-äänestyksiä esimerkiksi Big Brotherissa tai Idolsissa. Fonectan hoidettavaksi siirtyvät näiden lisäksi myös MTV Median tekstiviestichatit, kommentoi MTV:n Interaktiinen televisio -osaston johtaja Henrik Laine Tietoviikolle.

Laineen mukaan työntekijöitä ei ulkoisteta, vaan tv-äänestyksissä ja interaktiivisen television ylläpidossa työskennelleet henkilöt siirtyvät tai ovat jo siirtyneet toisiin tehtäviin MTV Mediassa. Osa henkilöstöstä on siirretty ainakin yhtiön nettipalvelujen ylläpitoon, kertoo Tietoviikko.

Esimerkiksi Big Brotherin äänestyksiin osallistuvien määrästä ei ole juuri MTV:n puolelta kerrottu mitään. Luultavasti osallistujien määrä ei ole kovin suuri. Viime sunnuntainakin Talk Show'ssa ihmisiä kehoitettiin äänestämään häätöäänestyksessä, että tulos voi muuttua miten tahansa, koska ääniä on tullut vasta niin vähän hieman kello 21:n jälkeen sunnuntaina. Koskaan aiemmin ei ole BB-lähetyksissä vedottu vähäiseen äänestäjien määrään, joka taas kertoo jostain.

MTV Media on jo aiemmin ulkoistanut chat-ohjelmiensa juontajat ja valvojat. Vuonna 2003 juontajat ja valvojat siirtyivät kajaanilaiseen telepalveluja tarjoavaan Sentraali-yhtiöön, jossa MTV3:lla oli aluksi osaomistus. Myöhemmin Sentraali myytiin kokonaan Enirolle, joka on Fonectan kilpailija.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.