Viikkotehtävänä toimistotyötä

Tällä viikolla asukkaat pääsevät työn makuun viikkotehtävässä. Asukkaiden tehtävänä on tehdä toimistotyötä koko viikkotehtävän ajan.

Uusi viikkotehtävä saatiin käyntiin musiikin kera. BB soitti asukkaille Leevi and The Leevingsin Unelmia ja toimistohommia. Kappaleen päätyttyä BB kutsui asukkaat sohvalle kuulemaan viikkotehtävän. Viikkotehtävän nimi on samanniminen kappaleen kanssa.

Asukkaiden tehtävänä on tehdä täsmällisiä ja säntillisiä suoritteita tiukalla aikataululla yhteisen päämäärän eteen. Tehtävänannon mukaan olosuhteet ovat haastavat, mutta asukkaat pääsevät tekemään työtä, jolla on merkitystä. Kuultuaan tehtävänannon, asukkaat päättivät vedonlyöntiprosentiksi jo tutuksi käyneen 99:n.

Tehtävänannon lukemisen jälkeen alkoi kova spekulointi, mitä työtä asukkaat joutuvat tekemään. Asukkaat komennettiin pihalle ennen kuin työviikko pääsi alkamaan. Verhojen jälleen avauduttua asukkaiden työpaikka paljastui ja he saivat lisäohjeita.

Asukkaat joutuvat tekemään pihalla työmatkan työpaikalle BB:n määrittämän ajan. Kun työpaikalle on päästy, alkaa työvuoro, joka keskeytyy päivällä kahden lyhyen tauon ja ruokatauon ajaksi. Asukkailla on kellokortti, joka on leimattava aina tauoilla ja WC:ssä. BB on myös toimittanut asukkaille työvaatteet, joissa jokaisella henkilökohtainen nimikoodi. Asukkaiden on kutsuttava toisiaan nimikoodeilla työaikana.

Vapaa-ajalla asukkaat saavat käyttää omia vaatteitaan. Iltaisin asukkaiden on valmistettava itselleen eväät seuraavaa työpäivää varten. BB-talon olohuoneeseen on pystytetty neljä työpistettä, jossa kussakin oli työpistekohtaiset ohjeet, mitä kullakin pisteellä tulee tehdä. Työpisteillä toimitaan pareittain ja työpiste vaihtuu aina ruokataukojen jälkeen. Asukkaat saivat muodostaa parit keskenään.

Ensimmäisellä työpisteellä pari joutuu puhtaaksikirjoittamaan kirjoituskoneella BB:n toimittamia käyttöohjeita. Toisella työpisteellä leimataan tyhjiä A4-papereita siten, että leima lyödään ensin paperin toiselle puolelle ja sitten paperi käännetään ja isketään leima toiselle puolelle. Tätä jatketaan loputtomiin. Kolmannella työpisteellä teroitetaan lyijykyniä ja pakataan niitä papereihin. Valmiit paketit toimitetaan 77 paketin erissä varastohuoneeseen. Neljännellä työpisteellä pari joutuu koko ajan keskustelemaan, eikä puhe saa katketa työaikana.

Ensimmäisenä iltana asukkaat ovat työharjoittelussa, jolloin he tutustuvat töihinsä. Työharjoittelun jälkeen he kävelevät työpaikalta kotiin ja valmistelevat huomisen eväät sen jälkeen. Huomenna heitä odottaa ensimmäinen varsinainen työpäivä.

Työtehtävät vaikuttavat kaikki todella puuduttavilta. Luultavasti rankin työ on keskustelu, jossa on puhetta vähintään toisen pidettävä koko ajan yllä. Työvuoron pituuksista ei ole tietoa, mutta esimerkiksi kahdeksan tunnin vuorossa jouduttaneen keskustelemaan neljä tuntia, jos oletetaan, että ruokatauko on vuoron puolivälissä.

Viikkotehtävä alkoi ainakin hyvässä hengessä ja juttu lensi mukavasti työparien kesken ja myös työparien välillä. Saa nähdä, kiristyykö asukkaiden tunnelmat, kun samaa on jatkettu muutama päivä.

Viikkotehtävän parit ja nimikoodit:

Petri (P2) - Hannu (H4)
Elisabet (E3) - Vilhelmiina (V11)
Nino (N5) - Niko N. (N6)
Ksenia (K9) - Marika (M13)

Lue Subin BB-nettisivuilta viikkotehtävän ohjeistus:
Unelmia ja toimistohommia, tehtävänanto
Unelmia ja toimistohommia, yleisohjeet
Tarpeellisten Instituuttien Viraston (TIV) alaiset työtehtävät

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.