Kolme yötä Big Brotheriin: Kuinka karataan BB-talosta?

Yksi erikoisimmista tapahtumista Suomen Big Brotherissa koettiin seitsemännellä kaudella, kun Tia karkasi BB-talosta. Kukaan ei ole aiemmin karannut Suomen BB:stä, mutta vuonna 2011 tällainen tilanne koettiin.

Vastauksena otsikon kysymykseen on: pesän varauloskäynnistä.

Tia karkasi omin päin BB-talosta seitsemännellä kaudella jo kauden kolmantena päivänä, kauden ensimmäisenä perjantaina. Ennen karkaamistaan Tia oli käynyt ilmoittamassa päiväkirjahuoneessa, että hän haluaa ulos BB-talosta. Syyksi Tia kertoi, ettei hän kestä talossa oloa ja käynnissä olevaa viikkotehtävää, jossa asukkaat saivat sähköshokkeja.

Luovuttamisilmoituksessaan Tia ihmetteli talon muita asukkaita, erityisesti talon äitejä, kuinka he kestävät talossa. Tia ei omien sanojensa mukaan kestänyt myöskään eroa poikaystävästään. Big Brotherilta Tia pyysi, että päästäisi hänet ulos talosta, mutta BB lupasi vain palata asiaan.

Päiväkirjahuoneesta poistuttuaan Tia ryhtyi pakkaamaan vaivihkaa tavaroitaan. Muut asukkaat eivät kiinnittäneet asiaan mitään huomiota sillä hetkellä, mutta he havahtuivat tilanteeseen vähän myöhemmin, kun Tiaa ei enää näkynyt missään ja hän oli jo karannut. Tässä vaiheessa osa asukkaista tajusi Tian pakanneen tavaroitaan.

Asukkaat ihmettelivät tilannetta hetken keskenään, kunnes Ben meni päiväkirjahuoneeseen kysymään asiasta Big Brotherilta. Ben toi pk-huoneesta viestin, jossa asukkaille kerrottiin Tian karanneen. Asukkailla oli vaikeuksia käsittää, tarkoittiko karkaaminen ulkomaailman asioita vai karkaamista BB-talosta. Se sentään selvisi, että Tia oli poistettu talosta.

Mitä Tialle tapahtui? Hän meni pakattuaan tavaransa talon pesään ja poistui siellä olleesta varauloskäytävästä. Tia joutui murtamaan kamerakäytävään johtavan oven, jossa häntä tulivat vastaan tuotannon kameramiehet, jotka luultavasti yllättyivät suuresti. Pian kuitenkin Tia ohjattiin tuotantotiloihin ja hän pääsi asianmukaisiin käsiin.

Tuottaja Mikko Räisäsen mukaan tuotanto on varautunut erilaisiin erikoistilanteisiin, joihin Tian karkaus ehdottomasti kuului. Vaikka Räisäsen mukaan heille tuli huoli, kun asukas katosi kameroista, kaikki sujui lopulta hyvin. Räisänen totesi BB Extrassa jo samana iltana, että osa BB-talon varauloskäytävistä on tehty tarkoituksella ei-niin-murronkestäviksi, jotta niistä pääsee esimerkiksi hätätilanteissä poistumaan.

Tia oli ensimmäinen kaudella 2011 BB-talosta poistunut asukas.

Tia karkaa BB-talosta


Video © 2011 Sub / MTV Oy

Lähteet:

Tian profiili BB-nettisivuilla 2011
Tia karkasi BB-talosta! (BB-nettisivut 1.9.2011)
Asukkaille kerrottiin Tian karkaamisesta (BB-nettisivut 1.9.2011)
Benin järkyttävä uutinen vakavoitti asukkaat (BB-nettisivut 1.9.2011)
Tuottaja Räisänen BB Extrassa: Tia odotti kamerakäytävässä (BB-nettisivut 1.9.2011)
Tia BB Extrassa: Talossa oli friikkisirkusmeininki (BB-nettisivut 1.9.2011)

Tutustu kauden 2011 kausisivustoomme

Lue Aikamatka-juttusarjamme aikaisemmat jutut täältä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.