Neljä tuttua joutuivat häätöäänestykseen - Jonathan, Jarno, Tuulikki ja Armi häätöuhan alle

Big Brotherin kuudes häätöäänestys tällä kaudella on käynnistynyt. Häätöäänestykseen joutuivat Jonathan, Jarno, Tuulikki ja Armi.

Asukkaat kävivät nimeämässä toisiaan häätöäänestykseen keskiviikkona. Samana päivänä BB-taloon tulleet Jussi K. ja Pertti saivat nimetä muita, mutta heille ei saanut antaa nimeämispisteitä. Lisäksi Big Brother antoi Jussi K:lle ja Pertille ylimääräisiä nimeämispisteitä nimeämisiin. Kun muut asukkaat antoivat kaksi pistettä ja yhden pisteen, uudet asukkaat antoivat kolme ja kaksi pistettä näissä nimeämisisssä.

Uudet asukkaat eivät ehtineet olla kovin kauaa BB-talossa ennen nimeämisten alkua. Jussi K. joutui nimeämään muita asukkaita ensimmäisenä. Muilla asukkailla ei ollut vielä tässä vaiheessa tiedossa, että uudet asukkaat ovat saaneet lisänimeämispisteitä, mutta ne paljastuivat muille asukkaille, kun Big Brother soitti nimeämiskongia kolmesti ja kahdesti Jussi K:n nimetessä. BB soittaa kongia aina, kun asukas antaa nimeämispisteitä.

Muiden asukkaiden kohdalla kongi kuultiin normaalisti kaksi kertaa kahden pisteen kohdalla ja kerran yhden pisteen kohdalla. Nimeämiset sai kunnian päättää toinen uusi asukas, Pertti. Uudet asukkaat joutuivat tekemään nimeämispäätöksensä lyhyen tutustumisen ja ulkomaailmassa saadun kuvan perusteella. Jussi K:n ja Pertin nimeämisiin vaikutti mm. se, jos asukas ei tullut tervehtimään hänen tullessaan taloon.

Nimeämisissä ei nähty uusista asukkaista huolimatta mitään yllätyksiä. Vanhat asukkaat nimesivät pitkälti niin kuin he ovat aikaisemmillakin viikoilla nimenneet. Pelaamisen kannalta nimeämisiin suhtautuivat ainakin Jonathan, Joonas ja Dani, jotka nimesivät omasta mielestään pahoja vastustajia. Mielenkiintoista on, että Joonas on käyttänyt kaikissa nimeämisissä kova kilpailija -perustetta, vaikka asukkaat pisteiden kohteena ovatkin hieman vaihtuneet.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella häätöäänestyksessä ovat asukkaat, jotka ovat olleet häätöuhan alla vähintään kerran. Aiemmilla viikoilla häätöäänestyksessä on ollut yleensä kolme asukasta, jotka ovat olleet aiemmin äänestyksessä ja yksi joka on tullut uutena. Yleensä tämä uusi häätöuhan alla oleva on myös saman tien tippunut. Nyt äänestyksessä kaikki ovat vanhoja tuttuja, joille häätöuhka on jo aiemmin koettu.

Annalle nimeämiset tuntuvat tuottavan suurta tuskaa viikosta toiseen. Saa nähdä, milloin Big Brother puuttuu kovalla kädellä Annan jahkailuun. Viime viikolla Annalla meni nimeämisiin noin vartti, tällä viikolla noin 20 minuuttia.

Anna sanoi päiväkirjahuoneessa miettineensä nimiä etukäteen, mutta päätöksenteko oli silti hyvin hankalaa. Pahimmillaan Big Brother voi halutessaan evätä Annalta nimeämisoikeuden tai pistää naisen häätöäänestykseen. Toistaiseksi Annan nimeämisiin on suhtauduttu pitkämielisesti.

Asukkaille ei ole kerrottu häätöäänestykseen joutuneiden asukkaiden nimiä. Edellisinä viikkoina Big Brother on vaihdellut käytäntöä nimettyjen kertomisessa. Esimerkiksi toissa viikolla Big Brother kertoi nimetyt asukkaat yksitellen eri ajankohtina, kun viime viikolla asukkaat saivat kuulla häätöuhan alla olevat asukkaat kerralla reilut kaksi tuntia ennen suoraa lähetystä.

Häätöäänestys käynnistyi torstain Pääohjelman aikana ja sunnuntaina BB-talosta häädetään jälleen yksi asukas.

Lue myös:
Äänestysohjeet BB-nettisivuilla
Nimeämispisteiden jakautuminen

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.