Viisi yötä Big Brotheriin: Slummi ja paratiisi

Viidennellä kaudella tehtiin ehkä erilaisin BB-kausi muihin normaalikausiin verrattuna Suomen Big Brotherissa. BB-talo jaettiin kahtia pitkäksi aikaa, slummiin ja paratiisiin.

Kausi alkoi normaalisti, mutta viikko Kickoffin jälkeen talon elämä pistettiin täysin uusiksi. BB-talon asukkaat ja talo itsessään jaettiin kahtia, yltäkylläisen elämän paratiisiin ja vaatimattoman elämän slummiin. Toisella viikolla alkanut kahtiajako kesti kaikkiaan seitsemän ja puoli viikkoa.

BB-talo sisustettiin toiselta osaltaan täysin uusiksi ja se näkyi mm. pihalla, talon toisella seinällä ja lisähuoneeseen rakennetulla karulla toisella makuuhuoneella. Slummilaiset saivat tyytyä karuun elämään mm. elintarvikkeiden ja henkilökohtaisen hygienian kanssa esimerkiksi kylmän pihasuihkun muodossa. Paratiisin asukkaat saivat elää vailla suurempia BB-talon tuskia, edes tehtäviä heidän ei yleensä tarvinnut tehdä, vaan ne olivat slummilaisten vastuulla.

Asukkaat jaettiin slummin ja paratiisin asukkaisiin Big Brotherin päätöksellä. Jako ei kuitenkaan ollut pysyvä, sillä kahtiajaon aikana ryhmien välillä nähtiin liikehdintää. Normaalisti slummista pääsi paratiisiin, jos onnistui voittamaan päällikkökilpailun ja samalla yksi tai useampi paratiisin asukas joutui slummiin ja asukkaita siirtyi samalla myös toiseen suuntaan. Joskus taasen Big Brother päätti siirtää asukkaan paratiisista slummiin esimerkiksi rangaistuksen vuoksi.

Kahtiajakoon liittyi toki paljon kurjuutta etenkin slummin puolella, mutta myös hulvattomia hetkiä. Kuten usein käy, sillä huonommalla puolella on usein parempi tunnelma ja henki ja niin nytkin. Paratiisin puolella asukkaat usein tylsistyivät, kun ei ollut mitään tekemistä ja asioiden eteen ei tarvinnut tehdä mitään. Slummin asukkaat joutuivat esimerkiksi tehtävien kautta hankkimaan itselleen oikeuden nimetä toisia asukkaita häätöäänestykseen.

Slummin puolella kaikki olikin toisin. Vaikka ankeaa oli, heidän tehtävänsä toivat piristystä arkeen. Slummin asukkaat olivat myös hyvin kekseliäitä, vaikka Big Brother käski asukkaita mm. huijaamaan paratiisilaisia. Nämä slummin asukkaille annetut salatehtävät olivat kauden parasta antia. Salatehtävissä piti näytellä paratiisilaisille, että slummilaiset olivat työskennelleet niska limassa vähällä ravinnolla ja toisessa paratiisista piti varastaa hyödykkeitä ja saunoa saunassa.

Erityisesti Dana onnistui tehtävässään todella loistavasti, joka osoittautui muutenkin loistavaksi näyttelijäksi. Huijaus meni täydellisesti läpi ja huipentui Esa A:n slummiin ojentamaan hedelmiin, joka oli yksi tehtävän onnistumisen tae. Toisen salaehtävän aikana saimme nauttia myös slummilaisten "ninjailusta", johon kuului mm. saunomista paratiisin saunassa yöllä paljastumatta paratiisin asukkaille.

Asukkaiden jako kahteen oli varsin hyvä idea, eikä kaudesta tullut samanlainen kuin muista. Kahtiajaon jälkeen ideat tuntuivat loppuneen, kun kaikki paukut oli laitettu kahtiajakoon ja enempään ei ilmeisesti resursseja riittänyt.

Slummin asukkaat tekivät kaudesta ehdottomasti katsomisen arvoisen. Innovatiisuutta ja hyvää henkeä riitti, vaikka vaikeaa oli. Paratiisin asukkaiden katsominen oli sanalla sanoen tylsää, jos ei sekstailuja mainita. Tosin olihan Esa J:n ja Minnan liveaktit muiden asukkaiden nenän edessä hupaisaa katsottavaa, etenkin muutamien asukkaiden kommentit asiasta.

Slummilaisten toinen salatehtävä


Video © 2009 Sub / MTV Oy

Lähteet:

Danan profiili BB-nettisivuilla 2009
Esa A:n profiili BB-nettisivuilla 2009
Slummi ja Paratiisi odottavat – lue kaikki jaosta! (BB-nettisivut 30.8.2009)
Big Brother -talo on jakautunut! (BB-nettisivut 3.9.2009)
Todellinen nimeämiskilpailu: Hämätkää Slummin asukkaille nimeämisoikeus (BB-nettisivut viikko 7/2009)
Slummin asukkaat saivat herkullisen salatehtävän! (BB-nettisivut 5.10.2009)
Loppuhuipennus: Esa A heltyi, Slummi onnistui huijauksessa! (BB-nettisivut 7.10.2009)
Nimeämiskilpailuissa salaviikko! (BB-nettisivut 19.10.2009)
Salatehtävien salat selvisivät – Paratiisin pojat ärsyyntyivät huijaamisestaan (BB-nettisivut 21.10.2009)
Jako Slummiin ja Paratiisiin on päättynyt (BB-nettisivut 26.10.2009)

Kauden 2009 uutiset sivustollamme

Lue Aikamatka-juttusarjamme aikaisemmat jutut täältä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.