14 Ranska Pierre Gasly Toro Rosso Honda +1 kierros 0
15 Monaco Charles Leclerc Sauber-Ferrari +1 kierros 0
16 Espanja Fernando Alonso McLaren-Renault +2 kierrosta 0
17 Kanada Lance Stroll Williams-Mercedes kesk. 0
18 Saksa Sebastian Vettel Ferrari kesk. 0
19 RAF Sergei Sirotkin Williams-Mercedes kesk. 0
20 Australia Daniel Ricciardo Red Bull Tag Heuer kesk. 0

Kisan alla Hockenheimin radalla oli sateen uhka ja kisan ajaksi oli ennustettu sadekuuroja. Sade alkoi n. klo 17.10 Suomen aikaa radan kuudennessa mutkassa 44. kierroksella. Sade oli hyvin paikallista ja taukosi hetken päästä, mutta se kasteli kohtalaisesti kuudennen mutkaa ja sen jarrutusaluetta. Muutamat kuljettajat kävivät vaihtamassa välikelin tai sadekelin renkaita, mutta tämä osoittautui virheeksi. Suurin osa kuljettajista jatkoi kuivan kelin renkailla.

Ferrarin Sebastian Vettelin ulosajo kierroksella 52 stadionalueella ja se toi turva-auton radalle, jolloin useat kuljettajat tekivät varikkopysähdyksen. Mercedeksen Lewis Hamilton oli myös tekemässä pysähdyksen, mutta se peruttiin, koska edellä ajanut Ferrarin Kimi Räikkönen ei pysähtynyt sillä kierroksella. Hamilton kurvasi takaisin radalle jo ajettuaan varikkotielle huomattuaan Räikkösen jatkavan radalla tallin ohjeistuksen mukaisesti. Kisan tuomaristo tutki tilanteen kisan aikana, mutta se ei nähnyt syytä rankaisuun. Ferrari teki tilanteesta kuitenkin protestin ja tuomaristo otti tilanteen uudelleen tutkintaan ja kutsui Hamiltonin kuultavakseen klo 19.15 Suomen aikaa. Kisan tulokset ovat toistaiseksi epäviralliset. Kisan tuomaristoon kuuluu yhtenä jäsenenä tänä viikonloppuna Mika Salo.

OIKAISU! Päivitetty 22.7.2018 klo 20.40: Kerroimme virheellisesti, että Hamilton olisi saanut 5 sekunnin rangaistuksen yllä kerrotusta tilanteesta Helsingin Sanomien saamien tietojen mukaan. HS kuitenkin oikaisi hetki sitten uutistaan, ettei Hamilton saanutkaan aikarangaistusta, vaan huomautuksen ja kilpailun tulokset pysyvät ennallaan. Näin ollen Hamilton pysyy voittajana ja Bottas sijoittui Saksan GP:ssä toiseksi.

Tuomaristo totesi päätöksessään, että Hamilton rikkoi sääntöjä ja myös talli ja kuljettaja myönsivät tämän. Tilanteessa oli kuitenkin väärinymmärrystä kommunikaatiossa tallin ja kuljettajan välillä ja tuomaristo piti lieventävinä asianhaaroina sitä, että tilanne sattui turva-auton aikana, eikä sillä aiheutettu vaaraa muille kuljettajille. Tuomariston päätöksen englanniksi voit ladata tästä (PDF-tiedosto).

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.