Ratakierros 6,003 km
Kisapituus 306,049 km
Rataennätys 1.46,485 Nico Rosberg (2016)

Lähde: Formula1.com

Historian ensimmäinen Azerbaidzhanin GP on vuorossa vuonna 2017. Vielä 2016 kisa tunnettiin Euroopan GP:nä, mutta täksi vuodeksi kisasta tuli Azerbaidzhanin GP.

20 Iso-Britannia Jolyon Palmer Renault kesk. 0

Bakussa nähtiin tapahtumarikas kilpailu, joka keskeytettiin kerran ja nähtiin pitkä turva-autojakso. Turva-auto tuli radalle kierroksella 12, kun Toro Rosson Daniil Kvyatin auto jäi radan varteen teknisen vian vuoksi. Kun kisa jatkui Kvyatin auton poistamisen jälkeen, osumia tuli heti uusintastartissa ja radalle levisi runsaasti autojen osia ja turva-auto kutsuttiin heti takaisin radalle.  Radan siivouksen jälkeen turva-auto tuli jälleen pois radalta, mutta se kutsuttiin takaisin heti uusintastartin jälkeen, kun jälleen kolisi ainakin Force Indioiden kesken ja radalla oli taas hiilikuituromua.

Viimeisimmän kolarin romujen vuoksi Ferrarin Kimi Räikköseltä hajosi oikea takarengas. Ajaessa takaisin varikolle, rikkoutunut rengas rikkoi auton lattiaa ja Räikkönen joutui keskeyttämään. Kierroksella 22 kisa kuitenkin päätettiin keskeyttää kokonaan punaisella lipulla, koska radalla oli niin paljon romua, niin rata oli parempi siivota kaikessa rauhassa. Kisan jatkettua tauon jälkeen Räikkönen pääsi takaisin radalle, kun Ferrari sai korjattua suomalaisen auton tauon aikana. Myös aiemmin keskeyttänyt Force Indian Sergio Perez pääsi takaisin kisaan mukaan. Räikköselle ja Perezille annettiin myöhemmin varikon läpiajorangaistukset, koska heidän autojaan oli huollettu sääntöjen vastaisesti varikkopilttuissa, eikä varikkosuoralla punaisen lipun aikana. Lopulta molemmat keskeyttivät ja ajoivat autonsa takaisin varikolle ennen ruutulippua.

Draamaa oli myös MM-sarjan kärkikaksikolla Mercedeksen Lewis Hamiltonilla ja Ferrarin Sebastian Vettelillä. Hamilton joutui tekemään ylimääräisen varikkopysähdyksen punaisen lipun jälkeen, kun hänen pääsuojansa oli huonosti kiinnitetty ja se piti vaihtaa varikolla. Vettel sai puolestaan 10 sekunnin pysähdysrangaistuksen vaarallisesta ajosta, kun hän meni "kouluttamaan" Hamiltonia toisen turva-auton aikana, kun Hamilton oli yllättäen hiljentänyt ja Vettel ajoi Hamiltonin perään. Tästä suivaantuneena Vettel ajoi Hamiltonin rinnalle ja kiilasi kostoksi britin kylkeen osuen hänen autoonsa. Kumpaakaan autoon ei tullut isoja vaurioita, vaikka Vettelin etusiivestä lensi palasia peräänajossa. Molemmille kuljettajille nämä maksoivat voiton tai vähintään palkintopallin.

Kakkos- ja kolmossija ratkesi vasta maaliviivalla, kun kisan alussa Räikkösen kanssa kolaroinut Mercedeksen Valtteri Bottas ohitti kakkosena pitkään olleen Williamsin Lance Strollin juuri ennen maalia niin, että eroa kaksikon välissä oli vain reilu kymmenys. Bottas oli kuronut yli kymmenen sekunnin eron viimeiselle kierrokselle reiluun sekuntiin ja näytti, että ero riittää Strollille, mutta viimeisestä mutkasta Bottas sai hyvän ulostulon ja hän sai Strollin kiinni ja meni ohi. Stroll onnistui kuitenkin pääsemään palkintopallille, joka oli hänen F1-uransa ensimmäinen palkintopallisija. Kaksi viikkoa sitten Kanadassa hän oli ensimmäistä kertaa pisteillä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa näilä sivuilla Formula 1:ä. Formula 1 -fanisivut keskittyvät kisojen tuloksiin ja tilastoihin sekä blogipohdintoihin F1-maailman tapahtumista. Blogikirjoituksia julkaistaan säännöllisen epäsäännöllisesti ja kisojen tulosseuranta aina kisaviikonloppuisin.