Julkkis-Big Brotherissa nimeämis- ja häätökäytännöt poikkeavat tavallisesta BB-kaudesta. Nimeämisiä ja häätöjä tapahtuu julkkiskaudella useamman kerran viikossa, eli ne tapahtuvat nopeammassa tahdissa kuin normaalisti. Voidaan sanoa, että yksi päivä Julkkis-BB:ssä vastaa viikkoa normikaudella nimeämisineen, äänestyksineen ja häätöineen. Mikäli kyseessä ovat normaalit nimeämiset, eniten nimeämispisteitä saaneet asukkaat joutuvat häätöäänestykseen, joka käynnistyy nimeämisten päättymisen jälkeen.

Häätöjä Julkkis-BB-talosta nähdään peräti neljästi viikossa: tiistaisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Häätöäänestys päättyy suorassa lähetyksessä, jossa BB-talosta häädetään yksi tai useampi asukas.

Nimeämisten ja häätöäänestysten säännöt ja äänestyskäytännöt voivat vaihdella kauden aikana, koska Big Brother voi halutessaan muuttaa sääntöjä. Tuotanto kertoo erikseen normaalista poikkeavat nimeämis- ja äänestyskäytännöt ja tiedotamme ne sivustollamme heti, kun ne ovat tiedossamme.

Julkaisemme tiedot nimeämisisten ja häätöäänestysten tuloksista, kun tuotanto on ne julkaissut. Virallisista äänestyksistä, niiden toteutuksesta, tuloksista ja hinnoista vastaavat Nelonen Media ja Endemol Shine Finland Oy yhteistyökumppaneineen. Big Brother Fanisivustolla järjestettävät varjoäänestykset ja muut kyselyt ovat maksuttomia, eivätkä ne vaikuta virallisten äänestysten tulokseen emmekä ole mukana toteuttamassa virallisia äänestyksiä.

Viikko 3: Finaali

Big Brother Suomi VIP -logo. Kuva: © Nelonen Media.

Julkkis-Big Brother 2021 huipentui finaaliin kolmannella viikolla 19 päivän jälkeen. Voittajaksi äänestettiin Petra Olli, toiseksi sijoittui Markku Pulli, kolmanneksi Nina Mikkonen ja neljänneksi Sara Forsberg.

Häätö 9: Aleksi Valavuori häädettiin

Yhdeksännessä häätöäänestyksessä olivat kaikki BB-talon asukkaat. Kymmenentenä BB-talosta häädettiin Aleksi Valavuori, joka hävisi häätöäänestyksen viimeisessä vaiheessa Sara Forsbergille ja Nina Mikkoselle.

Häätö 8: Roni Bäckin ja Pinja Sanaksenahon häädöt

Kahdeksannessa häätöäänestyksessä oli kuusi asukasta ja suoritettiin tuplahäätö, eli häädettiin kaksi asukasta. BB-talosta häädettiin kahdeksantena Roni Bäck ja Yhdeksäntenä Pinja Sanaksenaho, jotka hävisivät äänestyksen viimeisessä vaiheessa Nina Mikkoselle.

Häätö 7: Janne Porkka häädettiin

Seitsemännessä häätöäänestyksessä BB-talosta häädettiin Janne Porkka. Hän hävisi häätöäänestyksen viimeisessä vaiheessa Aleksi Valavuorelle ja Pinja Sanaksenaholle.

Nimeämiset 4: Neljä asukasta häätöäänestykseen

Neljänsissä nimeämisissä joutui häätöäänestykseen neljä asukasta. Häätöuhan alle joutuivat Janne Porkka (11 pistettä), Aleksi Valavuori (8 pistettä), Pinja Sanaksenaho (7 pistettä) ja Markku Pulli (6 pistettä).

Häätö 6: Sedu Koskinen häädettiin

Kuudennessa häätöäänestyksessä BB-talosta häädettiin Sedu Koskinen. Hän hävisi häätöäänestyksen viimeisessä vaiheessa Roni Bäckille ja Nina Mikkoselle.

Nimeämiset 3: Neljä asukasta häätöäänestykseen

Kolmansissa nimeämisissä nimettiin asukkaat kuudenteen häätöäänestykseen. Häätöäänestykseen joutuivat Roni Bäck (suoraan häätöäänestykseen), Sedu Koskinen (8 pistettä), Nina Mikkonen (6 pistettä) ja Janne Porkka (5 pistettä).

Häätö 5: Sanna Ukkola häädettiin

Viidennessä häätöäänestyksessä oli viisi asukasta. Heistä talosta viidentenä häädettiin Sanna Ukkola, joka hävisi häätöäänestyksen viimeisessä vaiheessa Sara Forsbergille ja Aleksi Valavuorelle.

Häätö 4: Sani Aartela häädettiin

Neljännessä häätöäänestyksessä olivat kaikki muut asukkaat paitsi Janne Porkka, jolla oli koskemattomuus. Neljäntenä BB-talosta häädettiin Sani Aartela, joka hävisi häätöäänestyksen viimeisessä vaiheessa Nina Mikkoselle ja Sedu Koskiselle.

Häätö 3: Rosa Meriläinen häädettiin

Kolmannessa häätöäänestyksessä oli neljä asukasta. BB-talosta häädettiin Rosa Meriläinen, joka hävisi häätöäänestyksessä Markku Pullille, Janne Porkalle ja Sanna Ukkolalle.

Nimeämiset 2: Neljä asukasta häätöäänestykseen

Toisissa nimeämisissä nimettiin asukkaita kolmanteen häätöäänestykseen. Neljä asukasta joutui häätöuhan alle, kun häätöäänestyksessä ovat Sanna Ukkola (7 pistettä), Rosa Meriläinen (6 pistettä), Janne Porkka (4 pistettä) ja Markku Pulli (Sedu vaihtoi).

Häätö 2: Toni Nieminen häädettiin

Toisessa häätöäänestyksessä oli neljä asukasta. Toisena BB-talosta häädettiin Toni Nieminen, joka hävisi häätöäänestyksessä Sanna Ukkolalle, Rosa Meriläiselle ja Nina Mikkoselle.

Nimeämiset 1: Neljä asukasta häätöäänestykseen

Ensimmäisissä nimeämisissä nimettiin asukkaita toiseen häätöäänestykseen. Neljä asukasta joutui häätöuhan alle, kun häätöäänestyksessä ovat Nina Mikkonen (aikapommi), Rosa Meriläinen (13 pistettä), Sanna Ukkola (11 pistettä) ja Toni Nieminen (5 pistettä).

Häätö 1: Kelly Kalonji häädettiin

Ensimmäisessä häätöäänestyksessä olivat kaikki asukkaat. Ensimmäisenä BB-talosta häädettiin Kelly Kalonji, joka hävisi viimeisessä vaiheessa Aleksi Valavuorelle ja Petra Ollille.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.