Ketkä juontamaan BB:tä?

Suomen Big Brother on nyt tauolla ja ohjelma palaa ruutuun jälleen syksyllä. Asukashakukin käynnistyy vasta jonkun ajan kuluttua, mutta nyt on mielestäni hyvä hetki pohtia BB:n tulevan kauden juontajakuvioita.

Big Brotheria on esitetty Suomessa tähän mennessä neljä kautta ja sitä on ollut juontamassa kolme eri henkilöä. Mari Kakko juonsi kaksi ensimmäistä kautta Talk Show'ta, Vappu Pimiä ensin kaksi kautta BB Extraa ja sitten kaksi kautta Talk Show'ta ja Janne Kataja on ollut kaksi viimeistä kautta Extran juontajana. Vappu ja Janne ovat olleet siis BB:n viimeisimmät juontajat.

Miten tästä eteenpäin? Tämän vuoden juontajia ei ole julkistettu, eikä Vappu ja Janne ole hiiskuneet tulevaisuudestaan BB:n suhteen. Viime syksynä tosin oli ilmassa huhuja, jonka mukaan Janne olisi jättämässä BB:n, eikä jatkaisi enää tulevana syksynä. Tämän suhteen ei ole tullut sen puoleen vahvistusta kuin kiistämistäkään. Taasen Vappuun monet ovat kyllästyneet tai peräti ärsyyntyneet hänen juontotyyliinsä, onhan hän ollut Suomen BB:ssä mukana koko sen historian ajan.

Minua ei haittaisi, vaikka Vappu ja Janne jatkaisivatkin BB:ssä myös ensi syksynä, mutta en pistäisi pahakseni, jos jompi kumpi tai molemmat menisvät vaihtoon. Tulisi ainakin vaihtelua lähetyksiin, kun uusi juontaja toisi väistämättä uusia tuulia. On kuitenkin todettava, että välttämättä BB Extraa en lähtisi nykyisestä hirveästi muuttamaan ja Talk Show'n perusongelma on nykyisellään ihan muualla kuin juontajassa.

Kuka sitten BB-ohjelmien juontajaksi? Oletetaan, että tulevalla kaudella jatketaan vanhalla kaavalla, eli ohjelmistossa olisivat totutusti BB Extra ja Talk Show. Janne on ansiokkaasti juontanut BB Extraa kaksi viimeistä kautta ja yhdessä sisällön kehittymisen kanssa Extrasta on tullut Suomen BB:n parhaita asioita. Extrassa juontaja saa mielestäni ottaa hieman vapauksia, mutta ei saisi nousta päärooliin. Extran kantava voima ovat kuitenkin hyvät vieraat, taustoittavat insertit ja muu lisämateriaali, jotka jäävät päälähetyksen ulkopuolelle.

Talk Show'ssa olisi muistettava, että se on ehdottomasti viikon tärkein BB-lähetys. Niinpä juontajaa mietittäessä tulisi ottaa huomioon hyvät haastattelijankyvyt, joka osaa kysyä häädetyiltä asukkailta hyviä ja tiukkoja kysymyksiä elämästään talossa. Sekoilua soisi olevan hieman vähemmän kuin nykyään ja äänestystilanteita ei tarvitsisi näyttää ollenkaan. Tosin viimeksi mainittuun juontajalla tuskin on paljon sanansijaa.

Suomessa on paljon hyviä juontajia, jotka sopisivat BB:tä juontamaan. Osaamisen lisäksi ehdoton vaatimus on, että juontaja on kiinnostunut BB-formaatista, jotta hän pystyy tekemään hyvää ohjelmaa. Valitettavasti täydellisen BB-juontajan - jos sellaista on yleensäkään olemassa - voi olla mahdotonta löytää jo kanavarajojen takia. Hyvä juontaja voi olla väärällä kanavalla, eikä hän pysty työskentelemään tämän vuoksi Subilla.

Mitään päätöksiä ensi syksyn juontajista ei ole siis kerrottu. Kevään aikana varmasti ratkeaa nämäkin asiat. Onko esimerkiksi Vapun pesti Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa merkki, ettei hän jatka BB:ssä? Entä miten käy Jannen kanssa, jatkaako riihimäkeläinen extraajana, viekö tie "talkkariin" vai jättääkö hän BB:n kokonaan taakseen?

Ota kantaa äänestyksessämme, ketkä haluat nähdä ensi syksyn BB-juontajina!

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.