Kauden 2012 asukkaat arvioitavana

Seuraavassa arvioidaan kaikki BB-talossa olleet asukkaat vuonna 2012. Asukkaat on arvioitu talosta poistumisjärjestyksessä niin, että voittaja arvioidaan ensin ja ensimmäisenä talosta häädetty arvioidaan viimeisenä.

Teija (voittaja, 14. viikko)

Hyvä BB-asukas, joka todella pelasi peliä. Monissa kotikatsomoissa Teijan toiminta aiheutti inhotusta, mutta se ei taida Teijaa hirveämmin haitata 50 000 euroa takataskussa. Hyvin pelattu siis.

Tapahtumia Teija toi taloon sitä, ei voi kiistää. Voidaan toki keskustella, oliko tuo päivänvalon kestävä taktiikka, mutta mitä ilmeisimmin Teija ei tullut kavereita taloon hakemaan. Eipä silti - teflonmainen kaksinaamaisuus meni läpi aika moneen, joka varmisti Teijalle pitkälti talossa pysymisen loppuun saakka ja lopulta voittoon.

Iida (häätö / 2. sija, 14. viikko)

Joutui selän takana puhumisen uhriksi ja oli aika ulkopuolinen monta viikkoa. Pitkälti tästä syystä Iida oli useimmin häätöuhan alla tällä kaudella, peräti kuudesti. Vasta, kun hänen parhaimmat kaverinsa häädettiin talosta, alkoi hän ja muut asukkaat lähentyä. Siltikään välit muiden asukkaiden, etenkään Teijan kanssa, eivät olleet aina kovin luontevia. Loppuaikoina Iida tuli parhaiten toimeen Joukon kanssa, josta aiheutui Teijan levittelemiä ihastumishuhuja. Todellisuudessa huhuissa ei ollut romanttisessa mielessä mitään perää ja tämä oli pitkälti Teijan normaalia toimintaa, eli muista pahan puhumista.

Tunteensa Iida piti kurissa joitakin itkemisiä lukuun ottamatta. Iida halusi mitä ilmeisimmin pitää itsensä kontrollissa, eikä halunnut ottaa omien sanojensa mukaan niin vahvaa roolia kuin ulkomaailmassa. Iida totesikin moneen kertaan, että hän joutui pidättelemään itseänsä. Taloelämänsä ajalta Iida tultaneen muistamaan äänekkäästä naurustaan ja etenkin alkukaudella useasti raikuneesta "nej nej nej" -tykityksestä. Olisi kuitenkin voinut antaa ehkä enemmän katsojille.

Jouko (häätö / 3. sija, 14. viikko)

Asukkaiden keskuudessa Jouko oli pidetty asukas. Häntä ei kertaakaan nimetty häätöäänestykseen ja muutenkin hän oli häätöuhan alla vain kertaalleen. Jouko muistetaan hänen suhteestaan Jonna I:n kanssa, joka alkoi pian kauden alun jälkeen ja se jatkui aina Jonna I:n häätöön saakka.

Alkukauden suhdesäädön vuoksi Jouko jäi katsojille hieman arvoitukseksi, millainen ihminen Jouko oikein on. Jonna I:n häädön jälkeen Jouko pääsi paremmin esiin ja hänen viihteellinen puolensa tuli paremmin esille. Loppukaudesta Jouko muistetaan mm. hassutteluista Iidan kanssa. Joukosta paistoi peluri ja laskelmoija, joka vaikutti käytökseen ja se taisi näkyä Finaaliäänestyksessä.

Markus (häätö / 4. sija, 14. viikko)

Markuksen BB-taipaleelle jäi sellainen ihme, että hän ei saanut koko kauden aikana yhtään nimeämispistettä. Aikaisemmin Suomen BB:ssä vain kauden 2009 Minna pystyi olemaan talossa saamatta nimeämispistettä, mutta hänet häädettiin talosta hyvissä ajoin ennen Finaalia, koska hän joutui rangaistuksena häätöäänestykseen. Markus oli vain kerran häätöäänestyksessä, jolloin häätöuhan alla olivat kaikki miehet.

Vahvimmin Markuksen elämää BB-talossa hallitsi suhde Tean kanssa. Räiskyvä suhde sisälsi paljon helliä hetkiä peiton alla aina ärsytykseen saakka. Parin sutinat tekivät tehtävänsä ja loppukaudesta he viettivät paljon aikaansa pelkästään keskenään. Tean häädöllä ennen Markusta ei ollut hirveästi vaikutusta, sillä se tapahtui vain pari päivää ennen Finaalia. Yleisvaikutelma Markuksesta oli rehti ja reilu, mutta aika väritön, eikä hän saanut katsojia puolelleen Finaalissa ja siitä seurauksena ensimmäisenä putoaminen loppunelikosta.

Tea (häätö, 14. viikko)

Hyvä BB-asukas, joka sortui valittamaan vähän joka asiasta. Aiheutti talon asukkaille lähinnä huvittavia hetkiä valituksellaan, kotikatsomoissa tunnelmat vaihtelivat huvituksesta ärsytykseen. Kauden keskivaiheilla liittyminen juorurinkiin laski pisteitä, joka aiheutti sen, että ei olisi ansainnut voittoa, mutta finaaliviikolle pääsy oli ihan oikeutettua.

Teasta puhuttaessa ei voida ohittaa hänen suhdettaan Markuksen kanssa. Toisiinsa ihastuneet Tea ja Markus viettivät tiiviisti aikaa keskenään, eikä petipuuhia todellakaan puuttunut tästä suhteesta. Heidän sutinansa ärsyttivät niin asukkaita kuin katsojia loppujen lopuksi jopa enemmän kuin Tean draamailut ja kiukuttelut.

Jonna A. (häätö, 13. viikko)

Äänekäs ilopilleri, jonka tunnelmat muuttuivat yleensä juhlien aikaan, kun alkoholia oli veressä. Tällöin iski masennus ja koti-ikävä itkun kera - yleensä saunan takana yksinään. Monina bileiltoina Jonna A:lle tuli mieleen luovuttaminen, vaikka nainen ei vaikuttanut luovuttajatyypiltä. Jonna A. tsemppasi parhaiten viikkotehtävissä, joka tuli parhaiten ilmi suokävelyssä.

Viihdyttävä asukas, jonka känniangstailut laskivat pisteitä. Lisäksi Jonna A. sortui selän takana puhumiseen, kun tunteiden purkaminen ja juttelu asianosaisten kanssa oli vaikeaa. Vastapainoksi yritti kuitenkin pitää positiivista ilmapiiriä yllä perusnegatiivisessa talossa. Jonna A. myös lauleskeli ja oli muutenkin äänekäs, jolla täytti talon hiljaisia hetkiä, josta plussaa.

Tommi (häätö, 12. viikko)

Tommi oli miehistä negatiivisin ja liian usein kaikki tuntui olevan pielessä tai talossa oli tylsää. Eikä hän kovin paljoa itse edesauttanut, että asiat parantuisivat. Tommilla oli kauden alussa säätöä Sarahin kanssa ja Sarahin häädön jälkeen Tommin jäätyä yksin tuntui mies tulleen kateelliseksi Joukolle ja Markukselle, joilla oli naiset kainalossa. Yritti puhua omasta mielestään järkeä Joukolle ja Markukselle, ettei talossa ollut pelitaktisesti viisasta "seurustella".

Loppukausi menikin Tommilla vänkäämiseksi seurusteluasiassa, eikä hänellä tuntunut olevan juuri muuta tekemistä. Tämänkin Tommi teki kännissä bileissä, eikä muuta annettavaa taloon hänellä ollut. Tommi yritti myös pelata seilaamalla talon eri leireissä, mutta hänelle kävi köpelösti. Teija, jota luuli ystäväkseen, puukotti Tommia selkään nimeämisissä, joka johti lopulta Tommin häätöön.

Tomi (häätö, 11. viikko)

Yksi kauden positiivisimmista asukkaista, joka sai paljon turhaa lokaa niskaansa tietyiltä asukkailta. Oli rehti ja reilu muita asukkaita kohtaan, eikä osallistunut selän takana puhumiseen ja juonitteluun. Tomi oli yksi suoraselkäisimmistä asukkaista ja voisi sanoa, että Tomissa oli eniten miestä tämänvuotisesta miesporukasta.

Tomista voi sanoa, että hän oli viihdyttävä asukas, jolta juttua tuli runsaasti aina ärsytykseen saakka. Pääosin hänen höpötystään oli mukava kuunnella ja erityisesti keskusteluja mm. Johannan kanssa. Tomilla oli yleensä kova yritys päällä, vaikka taidot ja kyvyt eivät aina riittäneet, osin hänen synnynnäisen sydänvaivansa vuoksi. Sympaattinen persoona.

Jarno (luovuttaminen, 11. viikko)

Tuli taloon kesken kauden yhdessä kahden muun miehen kanssa. Aloitti rauhallisesti, eikä ollut aluksi kovin näkyvä asukas. Jarno alkoi kuitenkin nousta pikkuhiljaa esiin ja hänestä paljastui rento seuramies, jolle tupakan puute oli paha paikka, joka lopulta johti luovutukseen vain neljän viikon taloelämän jälkeen.

Jarnon koko potentiaali jäi näkymättä, olisi luultavasti ollut finaaliainesta. Tuntui järkevän oloiselta, jalat maassa olevalta asukkaalta, joita ei BB-talossa liikaa yleensä ole. Jarnosta pidettiin myös asukkaiden keskuudessa. Todettakoon vielä, että Jarno itse sanoi jälkeenpäin katuneensa luovutusta, mutta se oli siinä vaiheessa myöhäistä.

Jonna I. (häätö, 10. viikko)

Roikkui liikaa Joukossa, eikä tullut muuten esille. Paitsi tietenkin mustasukkaisuudesta, joka tuli tyhjästä. Jonna I. oli mustasukkainen Joukosta, kun naiset suurin piirtein vain juttelivat Joukolle. Erityisen katkera Jonna I. oli Johannalle, vaikkei Johanna ollut kiinnostunut Joukosta.

Jonna I:n mustasukkaisuus purkautui selän takana puhumisena juoruringissä. Eikä se ollut aina kovin kaunista kuultavaa. Kovin viihdyttävää tämä ei ollut, vaan lähinnä se aiheutti ärsytystä. Kasvotusten Jonna I. oli perusmukava, mutta selän takana ei niin mukana. Tuosta perusmukavuudesta johtuen Jonna I:tä ei nimetty häätöäänestykseen ennen kuin 10. viikolla ja siitä seurasi välittömästi myös katsojien tuomio, eli häätö.

Petteri (talosta poistaminen, 10. viikko)

Kesken kauden taloon tullut Petteri esitteli itsensä positiivisena persoonana, mutta tämä kuva ei hirveän pitkään kotikatsomoihin välittynyt. Hyvin nopeasti Petteriä alkoi talo ja muut asukkaat ahdistaa, jota edesauttoi tupakan puute.

Juttua Petteriltä tuli ihan kiitettävästi, mutta hermot tuntuivat olevan aika herkässä. Lopullinen niitti hänen talouralleen oli robotti- ja halloweenjuhlat, joissa Petteri hermostui Jarnolle. BB:n käskettyä Petterin nukkumaan, hän huuteli yksin makuuhuoneessa uhkaavaan sävyyn ja tuotanto päätti tämän perusteella poistaa miehen talosta. Tämä jätti ikävän maun suuhun Petterin BB-taipaleelta.

Joni (häätö, 9. viikko)

Jonin taival BB-talossa oli kesken kauden taloon tulleista miesasukkaista kaikkein lyhyin. Samalla se oli värikkäin hänen väritetyin naisjutuin ja muiden hieman epämääräisten tarinoiden vuoksi. Erityisesti Joni sai monien naisasukkaiden vihat päälleen osin sovinististen juttujensa vuoksi. Joni sai kuulla täyslaidallisen erityisesti nimeämisperusteluissa, jotka näytettiin taloon kaikille asukkaille.

Joni teki uutena asukkaana varsin räväkän sisääntulon, koska hän varmaankin arveli, ettei voitonmahdollisuuksia ainakaan hissuttelulla tule. Tällä tavalla Joni ainakin huomattiin, eikä hän jäänyt tapetiksi, mistä plussaa. Siitä voidaan sitten keskustella, olivatko jutut, millä hän toi itseään esille, oikea tapa.

Johanna (häätö, 8. viikko)

Lyhyt, vain noin 155-senttinen espoolainen, nousi monilla keskustelupalstoilla suosikiksi ja hänen aikainen häätönsä aiheutti paljon porua ja surua Johannan fanien keskuudessa. Asukkaana Johanna tuli tutuksi varsin hillittynä ja positiivisena persoonana. Isossa porukassa Johanna ei päässyt kunnolla esille, mutta pienissä muutaman ihmisen ryhmässä hän oli hyvin keskusteluissa ja muissa jutuissa mukana.

Johanna oli yksi asukkaista, joka joutui selän takana puhumisen uhriksi. Osaksi tästä syystä Johanna vetäytyi muusta porukasta omiin oloihinsa tai kavereidensa seuraan, koska hän oli tietoinen pahan puhumisesta, eikä hän ollut kiinnostunut tällaisten seurasta. Viikkotehtävissä ja kotitöissä Johanna oli yleensä varsin hyvin mukana, mutta esimerkiksi muihin asukkaisiin kontaktin ottaminen olisi voinut olla hieman aktiivisempaa, vaikka vetäytymisenkin ymmärtää em. syiden vuoksi.

Katarina (häätö, 7. viikko)

Hiljainen suomenruotsalainen, joka sai jotkut asukkaat suorastaan raivoihinsa passiivisuudellaan. Katarinasta puhuttiin paljon selän takana ja hän viihtyikin paljolti yksinään tai parhaan taloystävänsä Johannan seurassa. Katarina oli lähes joka viikko häätöäänestyksessä talossa olonsa aikana.

Katarina oli talossa oman tiensä kulkija, eikä hän todellakaan tehnyt sitä, mitä ei halunnut. Vielä vähemmän hän halusi tehdä, jos häntä patistettiin siihen. Lauman mukana kulkijaksi Katarinaa ei voinut sanoa, mutta toisaalta hän kyllä osallistui esim. viikkotehtäviin, jos halusi. Siitä osoituksena mm. hyvä suoritus suokävelyn aikana. Valitettavasti Katarina jäi hieman etäiseksi, joka alkoi avautua vasta vähän ennen häätöään. Jää ikuiseksi arvoitukseksi, mitä Katarinasta olisi paljastunut, jos olosuhteet olisivat olleet hänen kannaltaan hieman suopeammat.

Anne (häätö, 6. viikko)

Anne muistetaan kauden rääväsuuna, joka ei rumia sanoja säästellyt. Erityisesti selän takana hän tuntui haukkuvan yhden jos toisenkin. Nuoria kauniita naisia Anne ei sietänyt ja pelkällä olemuksellaan he saivat hänessä inhotusta.

Anne oli todella negatiivinen persoona, joka kyllä sopi kauden kuvaan hyvin, mutta mitään mukavaa katsottavaa se ei ollut. Viihdettä tästä naisesta oli vaikea löytää positiivisessa mielessä, ellei sitten pidä juoruilusta, selän takana puhumisesta ja perättömien huhujen levittelystä. Oli todella elementissään toisen kovan juoruajan, Teijan, kanssa.

Sarah (häätö, 5. viikko)

Vaasasta kotoisin oleva Sarah koki ehkä kovimman kasvun taloelämänsä aikana tämän vuoden asukkaista. Aluksi Sarah oli varsin temperamenttinen ja kostonhimoinen nuori nainen, joka katkeroitui valehäädetyksi tulemisestaan. Iida sai kuitenkin pidettyä Sarahin kasassa ja nainen palasi taloon kuin uudestisyntyneenä.

Romanssi Tommin kanssa toi myös osaltaan positiivisempia puolia esiin, eikä hänen vihainen puolensa tullut enää kovin pahasti esille. Sarahilla olisi ollut paljon enemmän annettavaa taloon, mutta hänen taloelämänsä päättyi jo viiden viikon jälkeen häätöön. Ehdottomasti Sarah kuuluu hyviin ja viihdyttäviin asukkaisiin, jota olisi katsonut pidempääkin.

Irina (talosta poistaminen, 5. viikko)

Ilman muuta Irina lukeutuu Suomen BB-historian erikoisimpiin persooniin. BB-asukkaaksi hyvä. Vaikka hän joutuikin talosta pois tuotannon päätöksellä, terveydellisien seikkojen vuoksi, jäi hänestä kuitenkin positiivinen tunne jälkeenpäin. Irina toi väriä taloon ja olisi ansainnut pidemmän talokokemuksen.

Toisaalta on todettava, että välillä Irinan käytös oudoksutti ja, jos itse olisi ollut talossa, olisi varmaan jotkut puheet tai teot hieman jopa pelottaneet. Tupakka tuntui olleen myös Irinan kompastuskivi, jonka puute vaikutti häneen ja hänen persoonaansa merkittävästi. Paikkansa talossa Irina oli ehdottomasti ansainnut.

Ira (häätö, 4. viikko)

"Mammakerhon" jäsenistä Ira joutui poistumaan talosta ensimmäisenä. Aluksi hieman näkymättömänä ollut Ira otti vahvempaa roolia päivien edetessä. Ira muistetaan paitsi railakkaista synttäreistään niin myös ajoittaisista kilahteluista, jotka johtuivat epäkohdista talossa. Yksi näistä oli suuttuminen synttärikavereilleen Teijalle ja Annelle ja muutamaa päivää aiemmin ns. kaljagate, jossa juhlien aikana oli joutunut hukkateille ainakin Iran ja Tean kaljoja.

Ira kuului myös siihen osastoon, joka osallistui muista selän takana puhumiseen. Näistä Ira ei kuitenkaan käyttänyt sitä roisimpaa kieltä, eikä hän mennyt puheissaan samanlaisiin mauttomuuksiin kuin esimerkiksi Teija tai Anne. Vaikka Ira nousikin koko ajan yhä enemmän esille, jäi hän "mammoista" kaikkein eniten varjoon, eikä hänen viihdyttävyysarvonsa ollut synttäreitään lukuun ottamatta niin suuri.

Leina (häätö, 3. viikko)

Kaunis nainen, joka oli ennen BB:tä saanut jo julkisuutta mm. Lordin musiikkivideolla. Talossa ollessaan Leina jäi kuitenkin auttamatta vahvempien persoonien varjoon, eikä hänestä saanut oikein mitään irti. Leina on kiltti ja mukava ihminen, mutta isossa asukasjoukossa hieman hiljaisempi ei vaan pääse esille.

Kieltämättä Leina koki oikeusmurhan jouduttuaan häädetyksi vain kahdella nimeämispisteellä, mutta tuotannon oli ilmeisesti pakko saada enemmän asukkaita äänestykseen maksimoidakseen tulot. Toisaalta hyvä, että Leina häädettiin aikaisessa vaiheessa, sillä luultavasti hän ei olisi joutunut äänestykseen pitkään aikaan.

Janita (luovuttaminen, 3. viikko)

Oikea pissisblondin perikuva, jolla tuntui kuitenkin ajoittain olevan kova esitys päällä. Janita taisi esittää pissista enemmän kuin oikeasti oli. Kovin pitkään tuo ei kuitenkaan ollut hauskaa, vaan lähinnä myötähäpeää aiheuttavaa. Osasi Janita myös ärsytyskäyrää nostaa kitisemällä milloin mistäkin.

Janitan talosta lähtö oli hyvin janitamainen, luovutus. Nainen hölmöilee ihan omaan piikkiinsä bileissä tyrkyttämällä itseään Joukolle ja seuraavana päivänä iskee sitten paha morkkis. Katuvainen teini tekee seuraavaksi päätöksen luovuttamisesta, joka taisi olla kaikkien kannalta oikea päätös. Ellei sitten tämä kaikki ollut jo etukäteen sovittu erään nimeltä mainitsemattoman viihdelehden kanssa? Yksinoikeussopparit julkaistiin aika nopeasti talosta poistumisen jälkeen, eikä Janitaa näkynyt edes BB-ohjelmissa tämän jälkeen.

Pia (häätö, 2. viikko)

Yksi talon pelureista, mutta Pia teki sen liian avoimesti. Julkiset nimeämiset olivat liikaa Pialle, jotka sinetöivät hänen häätönsä. Nimeämisten jälkeen Pia kävi lepertelemässä muille asukkaille, joka oli tyhmä liike ja liian läpinäkyvä. Sen näkivät niin asukkaat kuin katsojat.

Pian kaltaiselle vahvalle persoonalle ja monet tv-ohjelmat läpikäyneenä hänellä olisi voinut olla taloon lisää annettavaa. Toisaalta tuntui aika tyrkyltä tapaukselta, joka haluaa julkisuutta hinnalla millä hyvänsä. Ennen kauden alkua puhuttiin ammattimaisista BB-hakijoista, mutta ainakin Pian kohdalla toteutus talossa ontui pahemman kerran.

Milla (talosta poistuminen, 1. viikko)

Milla oli Suomen BB-historian ensimmäinen näyttelijä, joka tuli taloon vain aiheuttaakseen hämminkiä. Toteutus ei kuitenkaan ollut paras mahdollinen, mutta pistän tämän enimmäkseen tuotannon piikkiin. Olisiko kannattanut ottaa tähän rooliin joku oikea, mutta tuntemattomampi näyttelijä, joka olisi vienyt asenteella tuotannon antamat tehtävät läpi?

Vaikka Milla suorittikin tehtävät, ne olivat liian suorituskeskeisiä, joka sai jotkut asukkaat epäluuloisiksi. Lisäksi Millan olisi pitänyt osallistua talon arkirutiineihin ja bileisiin enemmän, niin nainen olisi integroitunut porukkaan ja salatehtävien tekeminen olisi ollut ehkä helpompaa. Persoonana Milla vaikutti oikein mukavalta, mutta tehtävänsä vuoksi naisesta ei sen paremmin päässyt oikein perille, mikä hän oli naisiaan.

Asukkaiden profiilit sivustollamme

Tämä oli kolmas ja viimeinen osa fanisivuston kolmiosaisesta Big Brother 2012 -loppuarviointi kolumnisarjasta. Ensimmäinen osa julkaistiin 5.12.2012, jossa ruodittiin BB-voittaja Teijaa ja toisessa osassa 16.12.2012 arvioitiin tuotannon suoritusta päättyneellä kaudella.

Lue kolumnisarjan aikaisemmat osat:
Erilainen voittaja Teija - läyhäämällä voittoon (5.12.2012)
Tuotannon arviointia: Kausi aikamoinen floppi (16.12.2012)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.