Analyysi: Kenelle kellot soivat tuplahäädössä?

Tällä viikolla kaikki asukkaat ovat häätöäänestyksessä ja peräti kaksi asukasta häädetään ensi sunnuntaina. Nyt analysoidaan, kuinka suuressa vaarassa asukkaat ovat häätöäänestyksessä.

Kuudennen viikon häätöäänestyksessä äänestetään asukasta, jonka haluaa ulos talosta. Asetelma on päinvastainen verrattuna normaaliin häätöäänestykseen. Lisäksi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaikki asukkaat ovat häätöäänestyksessä.

Suurimmassa vaarassa

Ella

Eri keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa Ella vaikuttaa olevan inhokki numero yksi tällä hetkellä talossa olevista asukkaista. Hän on ehdottomasti suurimmassa riskissä joutumassa kahden eniten ääniä olevan joukkoon inhokkiäänestyksessä.

Ellan osakkeet ovat olleet laskussa talon ja mökin yhdistymisen jälkeen, johon on vaikuttanut Roopen kanssa selän takana puhuminen. Tilanne ei muuttunut Roopen häädön jälkeen, vaan selän takana puhuminen on jatkunut mm. Paulan kanssa. Kristiina tuntuu olevan erityisen punainen vaate hänelle, vaikka kasvokkain esittääkin mukavaa.

Kati

Talon suurimman BB-fanin aitous ei ole vakuuttanut kuuden viikon aikana. Häätöäänestykseen joutuminen näytti olevan kova paikka ja päässä raksuttaa kovasti, miten pelikirjaa pitäisi muokata, kun valta onkin katsojilla. Muutenkin Katin BB-maailma on järkkynyt, kun peräkkäisinä viikkona talosta on häädetty hieman yllättäen Sasa ja Roope. Asemia heikentää myös alkanut valitus muutamista asukkaista selän takana, vaikkei se vielä ole kovin pahaa.

Sami

Sami kuuluu sellaisiin asukkaisiin, jolla on paljon faneja, mutta myös antifaneja. Puheet ja teot eivät ole talossa paljon kohdanneet ja arvioni on edelleen, että Samin jutuissa on paljon ilmaa. Luulee itsestään liikoja, mutta on sanottava, että ilmeisesti Kessu-show on auttanut ainakin tähän mennessä rimaa hipoen jatkoon häätöäänestyksistä. Tuplahäädön vuoksi lähtö voi olla nyt lähellä.

Kristiina

Tämänhetkinen katsojien suosikki voi olla häätöuhassa suosiostaan huolimatta. Yleensä BB:ssä tällainen asukas kerää myös vastavoimia, jotka voivat pudottaa suosikin. Kristiinan kannattajien ongelmaksi saattaa muodostua, jos inhokkiäänet hajautetaan usealle asukkaalle ja muut äänestävät Kristiinaa, voi talon nuorin asukas lähteä talosta sunnuntaina. On myös pelin kannalta on sanottava, että Kristiina jättäytyy yhä liian taka-alalle ja liika passiivisuus voivat kostautua.

Siinä ja siinä

Marko

Pelannut korttinsa hyvin talossa ja integroitunut talon sisäpiiriin. Tuntuu olevan myös katsojille hyvän jätkan maineessa, vaikka ajoittainen pomotus ärsyttää ruudun tälläkin puolella. Häätöäänestyksistä on kokemusta tältä kaudelta ja välillä on ollut äänestystilanteissa putoajan paikalla, mutta ei koskaan äänestysajan lopussa. Vaikka nyt äänestetään inhokkia, voi olla pienet mahdollisuudet kahden kärkeen.

Paula

Paula on jäänyt hieman etäiseksi ja kylmäksi. Ei herätä katsojissa kovin paljon tunteita, siksipä todennäköisesti unohtuu ainakin tällaisessa äänestyksessä. Voi toki olla omalta kannaltaan negatiivinen yllättäjä, jos äänestystilanteiden näyttämisen vuoksi äänet alkavat jakautua hänen kannaltaan epäedullisesti. Talossa ei ihmeitä ole saanut aikaan, lähinnä "läyhäystä" alkuperäisten mökkiläisten kanssa ja mieleen jäi myös tupaantuliaiset muutaman viikon takaa.

Ei vaaraa

Olli-Pekka

On Suomen BB-historian ketkuimpia asukkaita. On osannut hienovaraisesti vihjailla keskinäisissä keskusteluissa toisten tekemisistä tai sanomisista, mutta jättäytynyt usein kiistojen ulkopuolelle sivusta seuraajaksi. Totuus ei ole muille asukkaille juurikaan paljastunut, vaikka jotain aavistusta Olli-Pekan kaksinaamaisuudesta on ainakin Samilla. Katsojat tietävät, mitä Olli-Pekka on puuhannut, mutta monet muut asukkaat aiheuttavat enemmän keskustelua, joten mitään vaaraa hänellä ei ole ja Olli-Pekka saa jatkaa tutkan alla liitelyä.

Arttu

Ei ole ollut paljon esillä kauden ensimmäisen puolikkaan aikana, joten ei ole voinut paljon mokaillakaan. Käytös on tietänyt, ettei paljon nimeämispisteitä ole tullut ja myös dynaaminen duo Joelin kanssa on ajoittain hauskuuttanut katsojia. Uskoisin, että räiskyvyyttä Artusta löytyy, mutta toistaiseksi sitä ei ole näkynyt. Nykylinjalla Arttu ei paljon tapahtumia aiheuta, mutta talossa olevien asukkaiden taso huomioon ottaen Arttu on asukkaiden kärkikastia, eikä ole tällä viikolla tai lähiaikoina vaarassa pudota.

Timo

Tarinaa tulee edelleen tasaiseen tahtiin ja on viikkotehtävissä mainio suorittaja. Murhamysteerissä oli upea tulkinta gangsterista ja tällä viikolla oli pyykkäyksen silittäjänä nurisematon suorittaja maanantaista torstaihin. Mikähän lienee silityksen Suomen ennätys noin kolmessa vuorokaudessa? Ehdotonta finaaliainesta, jos kisakunto kestää vielä loput kuusi viikkoa.

Ei näyttäisi olevan sellaista tehtävää, joka suistaisi Timon raiteiltaan. Ainoastaan BB-talossa tällä hetkellä vallitseva källikulttuuri voisi aiheuttaa hermojen menetyksen, jos jekkujen tekeminen menee liian pitkälle Timoon kohdistuen. Onneksi vain jekkuilijat ovat källittäneet toisiaan, vaikka välillä Timo onkin joutunut sijaiskärsijäksi pikkujekuissa.

Joel

Rauhallinen käytös ja nerokas huumori vetoavat katsojiin ja asukkaisiin. Kauden edetessä on vain vahvistunut käsitys, että on talon fiksuin asukas. Ei tarvitse tehdä numeroa itsestään, mutta aina tulee joku hyvä heitto suusta. Ei tarvitse olla kovinkaan kummoinen ennustaja sanoakseen, että Joel nähdään finaalissa, tulee sunnuntaina minkälaisia uusia asukkaita tahansa. Joelista ei löydy tällä hetkellä oikein mitään pahaa sanottavaa, kun näyttäisi siltä, että hän on myös hieman avautunut kuorestaan myös makuuhuoneen ulkopuolella ja osaa ottaa kaikki asukkaat huomioon.


Tulosta   Sähköposti