Jorista BB-talon tähtiballerina, Frederik ei suostunut osallistumaan päivätehtävään

Torstain päivätehtävässä miehet pääsivät esittelemään piilevän sisäisen ballerinansa. Kaikkia ei tehtävänanto kuitenkaan innostunut, sillä Frederik ei halunnut osallistua balettiin.

Kymmenes päivä oli käynnistynyt poikkeuksellisesti, kun Andy McCoy oli poistettu yöllä BB-talosta. Päivärytmiin päästiin kuitenkin paremmin kiinni, kun Big Brother antoi asukkaille päivätehtävän. Siinä pääsisivät miehet balleriinoiksi ja naiset tuomareiksi. Miesten olisi esitettävä BB:n määräämään musiikkiin ja teokseen sopiva esitys.

Päivätehtävä suoritettiin pareittain. Parit olivat Aleks Vehkala ja Teppo Säkkinen sekä Frederik ja Jori A. Kopponen. Ensimmäinen ongelma tuli Frederikille heti kättelyssä, sillä hän ei suostunut tekemään tehtävää. Baletti ei kuulemma sopinut miehen imagoon, eikä hän voisi sitä suorittaa. Niinpä Jori joutui yksin suunnittelemaan ja toteuttamaan esityksensä. Aleks ja Teppo lähtivät suorittamaan tehtävää muitta mutkitta.

Jori sai Big Brotherilta teokseksi "Kyljysten riemu", joka piti esittää Ruotsalaiseen rapsodiaan. Aleks ja Teppo saivat perinteisemmän Joutsenlammen ja siihen teokseksi "Ihmisen kyynel". Miesten tehtävänä oli harjoitella esitystään silloin, kun BB soittaa parin musiikkia. Muuna aikana miehet saavat suunnitella ja hioa koreografiaa vapaasti. Aikaa tähän oli noin kaksi tuntia.

Naisten tehtävä oli tuomaroida miesten esityksiä. Tuomarointi pitää tehdä kolmen kriteerin perusteella, jotka ovat 1) asenne, 2) taiteellinen ilmaisu ja 3) tekninen osaaminen. Naiset pisteyttävät esitykset ja tuomareille ja voittajaparille on luvassa palkinto.

Frederikillä asenneongelma

Harjoittelun alettua Jori siis joutui tekemään kaiken yksin. Frederik pääasiassa makoili sohvalla ja välillä jopa nukkui. Frederik meni valittamisessaan jopa niin pitkälle, että hän uhkasi mennä luovuttamaan päiväkirjahuoneeseen. Korvillaan Frederikillä oli Big Brotherin aiemmin päivällä toimittama mystinen mp3-soitin, jonka tarkoitus ei ole selvinnyt sen paremmin muille asukkaille kuin katsojillekaan. Frederik ei saa kertoa, mitä hän kuulee mp3-soittimesta, eikä kukaan muu kuin Frederik saa sitä käyttää.

Muut asukkaat arvostelivat Frederikin käytöstä. Hänen asennettaan pidettiin huonona ja muiden mielestä kaikkiin tehtäviin tulee osallistua. Johanna Salminen totesi Frederikin luovuttamispuheista, että hänen puolestaan Frederik saa vaikka lähteä. Claudia Eve puolestaan huomautti, että viime lauantain kuninkaan päivänä Frederik oli nöyryyttänyt muita erilaisilla tehtävillä, mutta nyt mies itse ei ollut valmis heittäytymään.

Aleks ja Teppo suorittivat tehtävää hyvällä tsempillä ja harjoitukset sujuivat kaksikolla hyvällä yhteispelillä. Paria kehuttiin hyvästä asenteestaan. Yksinäinen balettitanssija Jori sai muilta asukkailta myös ansaitut kehut esityksen valmistelussa, vaikka hän joutuukin tekemään kaiken yksin.

Harjoitusajan päätyttyä miehille toimitettiin esiintymisasut, Aleksille ja Tepolle punaiset trikoot, Jorille ja Frederikille vaaleanpunaiset tutut, eli ballerinan asut. Tehtävän suorittamisesta kieltäytynyt Frederik ei tietenkään suostunut pukeutumaan tutuunsa, mutta Jori pisti sen päällensä ja oli valmis esitykseensä.

Jori valmistautuu balettiesitykseensä. Lähde: Big Brother Suomi Twitter.

Ensimmäisenä estradilla olivat Aleks ja Teppo. Jo heidän esityksensä sai naiskatsomon haltioihinsa ja ylistäviin huutoihin. Aleks ja Teppo esiintyivät aivan terassin edustalla, mutta heidän jälkeensä tullut Jori oli valinnut paikakseen porealtaan. Miehen koreografiassa korostui pieni lautanen, jota hän piti toisessa kädessään. Yleisö ihastui Jorin esitykseen.

Pisteiden jaossa naiset kehuivat Aleksia, Teppoa ja Joria hienosta asenteestaan. Esitysten draamankaari oli naisten mielestä loistavaa ja arvioissa esiintyivät mm. seuraavat arviot: "mahtavoo", "liike oli erittäin pyöreetä ja jotenkin notkeeta". Molemmat esitykset keräsivät arvovaltaiselta tuomaristolta täydet pisteet ja suosionosoitukset olivat sen mukaiset.

Tuomariston annettua pisteensä, oli Big Brotherin antaman palkinnon vuoro. BB:n mielestä paras balettisuoritus oli Jorilla ja koska hän esiintyi yksin, sai hän palkinnon tuplana. Näin päivätehtävästä luistanut Frederik jäi ilman palkintoa. Kuten tehtävänannossa mainittiin, myös naistuomaristo sai palkintonsa. Palkinnoksi Jori ja naiset saivat kukin 100 euron lahjakortin tavarataloon.

Piristävä päivätehtävä on näin saatu päätökseen.

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
Päivätehtävä: Tanssin taikaa
Tanssin taikaa - suoritukset
Tanssin taikaa - palkinnot

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.