Katsomon BB 24/7 -ennakkotarjousta pidennettiin

MTV Median Katsomo-palvelu kärsinyt noin viikon ajan ulkomailta tulleista palvelinestohyökkäyksistä. Pahin näyttäisi nyt olevan takanapäin ja tilanne on normalisoitumassa. Katsojien toivomuksesta Julkkis-Big Brotherin ennakkotarjouksen voimassaoloaikaa on jatkettu viikonlopun yli.

Katsomo-palveluun on kohdistunut palvelinestohyökkäyksiä viime viikon torstaista lähtien, jotka ovat ajoittain kaataneet koko palvelun kaikilta asiakkailta. Reilu viikko palvelinestohyökkäysten alkamisesta Katsomon Facebook-sivuilla todetaan, että he työskentelevät tilanteen normalisoitumiseksi ja Katsomon täyteen toimintaan saamiseksi. Näyttäisi siltä, että Katsomo on nyt käytettävissä useimmilla käyttäjillä operaattorista riippumatta.

Koska Katsomo oli alhaalla, ei myöskään maksullisten ohjelmasisältöjen tilaus onnistunut. Yksi näistä oli Julkkis-BB:n 24/7-palvelu, jonka ennakkotarjous olisi päättynyt tänään, mutta katsojien toivomuksesta tarjousta jatketaan. Kaikki jotka eivät päässeet tilaamaan Julkkis-BB:tä alennettuun hintaan palvelinestohyökkäyksen vuoksi, voivat tilata 24/7:n nettiin 29 euron ennakkohintaan maanantaihin 9. syyskuuta saakka. Tämän jälkeen hinta nousee 35 euroon.

Hyökkäys ulkomailta, tekijöistä ei tietoa

Kun palvelinestohyökkäykset alkoivat, Katsomo siis kaatui. Tilanteeseen saatiin parannusta, kun ulkomailta tulleet hyökkäykset estettiin blokkaamalla ulkomailta tulevat yhteydet, mutta valitettavasti tämä sulki Katsomon monilta pienten operaattoreiden asiakkailta. Katsomon ylläpito on korjannut tilannetta pitkin viikkoa, mutta ongelmien ratkaisu on osoittautunut ennakoitua vaikeammaksi.

Palvelinestohyökkäysten vuoksi ohjelmasisällöt ovat jääneet näkymättä ja erityisen ikävää tämä on ollut maksullisten sisältöjen tilaajille. Palvelinestohyökkäykset estivät näkemään kokonaan tai osittain esimerkiksi viime viikonlopun jääkiekon EHT-turnauksen, jalkapallo-otteluita ja tällä viikolla alkaneen Julkkis-BB:n. Koko sivusto on ollut joillekin käyttäjille jopa useita päiviä alhaalla, jolloin palvelujen tilaaminenkin on ollut mahdotonta.

Katsomoa on voinut käyttää myös mobiilipalvelun kautta, mutta siihenkin on kohdistettu hyökkäyksiä aika ajoin ja sen käyttöä on vähintäänkin rajoitettu. Mobiilipalvelu on kuitenki on ollut varmimmin toiminnassa, mutta sen käyttöön liittyy muutama ongelma. Ensinnäkin mobiilipalvelun kautta ei pysty tilaamaan maksullisia ohjelmia, vaan ne on tilattava tietokoneen kautta Katsomon pääsivustolta, joka ei siis ole ollut aina toiminnassa. Toinen ongelma liittyy siihen, että mobiili-Katsomoa voi käyttää tällä hetkellä vain iPadilla, iPhonella sekä Android-laitteilla, joissa käyttöjärjestelmäversio on 4.0 tai sitä tuoreempi.

Palvelinestohyökkäyksen tekijöistä tai motiiveista ei MTV Medialla ole mitään tietoa. Digitoday.fi kertoo maanantaina julkaistussa artikkelissaan, että MTV Median mukaan kyse on ilkivallasta ja MTV Media on tehnyt hyökkäyksistä rikosilmoituksen. Sosiaalisessa mediassa on epäilty syyksi halun häiritä maksullisia jalkapallon ja jääkiekon ottelulähetyksiä. Digitodayn mukaan Katsomon Facebook-sivuilla "CoreSec"-niminen ryhmä olisi ottanut vastuun iskusta, mutta Digitoday toteaa, että viesti voi olla tekaistu.

Lisätietoa Julkkis-BB:n 24/7-palveluista sivustollamme

Lue lisää:
Digitoday.fi-sivuston uutinen Katsomon palvelinestohyökkäyksistä (2.9.2013)
Katsomon Facebook-sivut
Katsomon Julkkis-Big Brother 24/7-palvelu

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.