Laivanvarustusta - Sarasta ja Aleksista kapteeneita

Asukkaat pääsivät laivanrakentamiseen tunnelmaan torstaina. Päivätehtävän aiheena oli rakentaa vene ja kipparoida se nopeiten lähdöstä maaliin.

Big Brother oli valinnut päivätehtävän kapteeneiksi Sara Siepin ja Aleks Vehkalan. Heidän piti muodostaa kaksi joukkuetta, joiden tehtävänä oli rakentaa vene, jolla kilpailla toisiaan vastaan. Parempi joukkue voittaisi palkinnon.

Sara ja Aleks oli kutsuttu päiväkirjahuoneeseen, jossa he pukeutuivat kapteenin asuihin. Tultuaan ulos pk-huoneesta, kapteenit valitsivat itselleen joukkueet. Sara aloitti valinnat ja valitsi joukkueensa ensimmäiseksi jäseneksi Jori A. Kopposen. Joukkueen muut jäsenet olivat Anne-Mari Miettinen, Susanna Ingerttilä ja Anu Saagim-Ratia. Aleks valitsi joukkueeseensa Niko Saarisen, Esko Eerikäisen ja Johanna Salmisen.

Ensimmäiseksi asukkaat pääsivät rakentamaan alustaan. Big Brother oli toimittanut BB-talon pihalle tarvikkeita, joita veneen rakentamiseen tarvitaan. Joukkueet saivat käyttää tarvikkeita parhaaksi katsomallaan tavalla, mutta toisen joukkueen tarvikkeita ei saanut käyttää. Veneen tulisi liikkua soutamalla tai melomalla. Aikaa rakentamiseen oli pari tuntia.

Rakennettuaan alukset oli niiden kastamisen vuoro. Kumpikin kapteeni sai suunnitella kastepuheen, jonka pitää kastetilaisuudessa. Aleksin joukkueen nimi oli Team Gay ja aluksen nimeksi tuli M/S Hinuri. Saran joukkueella ei ollut nimeä, mutta alus sai nimekseen M/S Jassad, joka tuli joukkueen jäsenten etunimen alkukirjaimista (D-kirjain tuli Susannan Daisy-koirasta).

Illan päätteeksi päästiin kilpailemaan veneiden ja kapteenien paremmuudesta. Tehtäväalueella oli allas, johon veneet laskettiin yhtä aikaa. Tehtävänä oli mennä aluksilla altaan toiseen päähän, hakea ilmapallo ja palata omaan päätyyn. 

Kumpi kapteeneista oli ensimmäisenä toisessa päässä oli voittaja. Soutaessaan tai meloessaan kapteeni ei saanut osua pohjaan, eikä käyttää laitoja hyväkseen. Veneen liikuttamiseen sai käyttää airoa tai melaa tai omia käsiä. Toisen joukkueen veneeseen ei saanut tahallaan törmätä tai muuten häiritä suoritusta.

Kilpailu lähti käyntiin Saran johtaessa, mutta ottaessaan ilmapalloa toisesta päästä, kellahti Saran vene kumoon ja nainen joutui veden varaan. Tuolloin kakkosena ollut Aleks pääsi tulemaan pallon kera omaan päätyyn ja Team Gay pääsi juhlimaan. Täysin läpimärkä Sara otti tappion tyynesti, mutta Joria sen sijaan tappio korpesi silminnähden. 

Team Gayn jäsenet ottivat voitostaan kaiken irti ja myös ilkuntaa kuului vastustajajoukkueelle ainakin Eskolta. Kapteenit pysyivät tyyneinä ja Aleks ja Sara naureskelivat, että muut käyvät kiihkeämpänä lopputuloksen suhteen kuin he. Virallisia tuloksia ei kuitenkaan oltu vielä julkistettu, joten kaikki oli vielä auki. Saran joukkueen jäsenet olivat sitä mieltä, että Aleksin suoritus ei mennyt täysin tehtävän sääntöjen mukaisesti.

Big Brother oli kilpailun ylituomari, jonka päätöksellä kilpailu julistettiin tasapeliksi. Perusteluissaan "suur-amiraalin valtuuksilla" Big Brother totesi, että kumpikaan joukkue ei suorittanut kilpailua täysin hyväksyttävästi. Kannustus oli kuitenkin kovaa matruuseilta ja yritystä oli, joten kaikki pääsevät nauttimaan palkinnosta. Asukkaat pääsivät tuloksen julkistuksen jälkeen saunaan ja tarjolla oli myös alkoholia.

Meritaisto oli tauonnut ja oli aika rentoutua.

Lue tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Laivanvarustajat
Laivanvarustajat – kaste
Laivanvarustajat – laivat koetukselle
Laivanrakentajat – tulos

Päivitetty 27.9.2013 klo 00:16: Tarkennettu kilpailun kulkua.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.