Palvelinestohyökkäys ja työnseisaus varjostavat Julkkis-BB:n starttia

Julkkis-Big Brotherin hypeä varjostavat muutamat ongelmat kauden alla. Katsomoa kohdannut palvelinestohyökkäys ja MTV:n ohjelmatyöntekijöiden ulosmarssi ovat heittäneet ilmaan kysymyksiä.

Julkkis-BB:ssä on ollut suuri hypetys verrattuna muutamaan aikaisempaan Suomi-kauteen. Nyt aivan kauden alla on tullut epävarmuutta aiheuttavia tekijöitä, jota asettavat kysymysmerkkejä.

MTV Median Katsomo-palvelua on kohdannut joukko palvelinestohyökkäyksiä, jotka alkoivat jo viime viikon lopulla. Hyökkäykset jatkuivat läpi viikonlopun ja tästä johtuen ongelmat Katsomon toiminnassa jatkuvat yhä. Katsomon ylläpito on Facebook-sivujensa mukaan toiminut ahkerasti korjatakseen ongelmia, mutta palvelinestohyökkäykset ovat silti jatkuneet.

Parantaakseen tilannetta Katsomo on estänyt ulkomaanyhteydet palveluun. Tästä johtuen joidenkin pienempien operaattoreiden verkoista ei vieläkään pääse edes Katsomon sivuille. Katsomon Facebook-sivujen mukaan ongelmia selvitellään koko ajan. Katsomon mukaan näyttää hyvältä sen suhteen, että ongelmat saadaan ratkaistua BB:n alkuun mennessä. Suuri osa 24/7-palvelun katsojista on kuitenkin Katsomon varassa, joten palvelu olisi hyvä saada toimintaan.

Toinen epävarmuustekijä liittyy MTV Median henkilöstötilanteeseen. MTV:n ohjelmatyöntekijät marssivat maanantaina ulos työpaikoiltaan vastalauseena MTV:n aloittamille YT-neuvotteluille. Ulosmarssin vuosi maanantaina jäivät esittämättä MTV3:n iltauutiset.

Subin nettisivujen mukaan ulosmarssilla ei ole kuitenkaan vaikutusta Julkkis-BB:n starttiin, vaan niin tiistain BB Extra kuin Kickoff esitetään normaalisti. Julkkis-Big Brotherin tuottaa Endemol Finland ja henkilöstö on pitkälti alihankkijoiden väkeä, eikä MTV Median henkilökuntaa.

MTV:n ohjelmatyöntekijöiden ulosmarssi päättyy keskiviikkona klo 10.

Tilannepäivitys 3.9.2013 klo 19:40: Katsomon pääsivusto on yhä alhaalla joidenkin pienempien internetoperaattoreiden asiakkailla. Katsomon Facebook-sivuilla todetaan, etteivät he voi luvata näille asiakkaille, että Katsomon pääsivusto saataisiin toimimaan vielä tänä iltana. Katsomon mobiilisivusto http://m.katsomo.fi pitäisi toimia kaikille asiakkaille. Mobiilisivustoa voi käyttää iPadilla, iPhonella sekä Android-laitteilla, joissa käyttöjärjestelmäversio on 4.0 tai sitä tuoreempi, kertovat Katsomon Facebook-sivut.

Mikäli Katsomosta jää näkymättä jokin maksullinen sisältö - Big Brother tai joku muu ohjelma - korvausasioissa kannattaa olla yhteydessä suoraan Katsomoon. Katsomon asiakaspalvelun tavoittaa sähköpostiosoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

MTV:n ohjelmatyöntekijöiden ulosmarssilla ei ole vaikutusta BB-tuotantoon Subin lähetysten tai 24/7-palvelun osalta.

Julkkis-BB:n viralliset nettisivut ovat avautuneet

Lue lisää:
Katsomon Facebook-sivut (Facebook.com)
Subin nettisivujen uutinen MTV Median ulosmarssin vaikutuksesta Julkkis-BB:hen (Sub.fi)
MTV Uutisten juttu MTV Median ulosmarssista (MTV3.fi)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.