Perjantaina riehakas "bileristeily", Niko uhkasi luovuttaa

Julkkis-Big Brotherin viikonloppu käynnistyi tuttuun tapaan juhlien. Perjantaina aloitettiin hulppeasti "bileristeilyllä", jonka päätteeksi Niko Saarinen uhkasi luovutuksella.

Ennen juhlallisuuksia asukkaat joutuivat kuitenkin aloittamaan perjantain varsin arkisesti, sillä Big Brother määräsi taloon päivittäisen imuroinnin. Syynä määräykseen oli Susanna Ingerttilän Daisy-koira, jonka karvojen takia BB-talo pitää imuroida päivittäin niin kauan kunnes BB toisin määrää.

BB-talossa pitää on nimettynä joka päivälle imurointivastaava, joka hoitaa imuroinnin. Imurointivastaava nimeää aina uuden henkillön hänen tilalleen seuraavaksi päiväksi. Susanna ilmoittautui vapaaehtoisena ensimmäiseksi imurointivastaavaksi, koska kyse oli hänen koirastaan.

Perjantaina BB-talossa järjestettiin "bileristeily", jonne olisi tulossa esiintymään Aikakone ja Miss Divet. Asukkaat pääsivät valmistautumaan iltaan solariumissa, sillä BB oli toimittanut taloon seisontasolariumin. Ohjeisiin tutustuttuaan osa asukkaista kävi ottamassa väriä ihoonsa. Anu Saagim-Ratia oli yksi asukkaista, joka ei halunnut mennä solariumiin.

Alkuillasta asukkaat pääsivät tietokilpailun muodossa mittaamaan tietoja toisistaan. Katsojat olivat tehneet määritelmiä asukkaista mielikuviensa mukaan ja asukkaiden piti arvata, kenestä oli kyse. Asukkaat jaettiin kahteen joukkueeseen ja voittajalle oli luvassa palkinto. Tietokilpailun juontajaksi oli katsojaäänestyksen perusteella valittu Niko.

Asukkailta tentattiin mm. kuka asukkaista on epäaidoin tai syrjäänvetäytyvin. Lisäksi arvuuteltiin asukkaiden sanomisia, kuka minkäkin lauseen on päästänyt suustaan. Tietokilpailun voittajaksi selviytyi Aleks Vehkalan, Esko Eerikäisen, Anne-Mari Miettisen ja Anun joukkue pistein 12-5. Palkinnoksi he saivat mm. munankeittimen ja viinipullotelineen.

Illan "bileristeilyllä" tunnelma oli hyvä ja kaikki asukkaat tuntuivat nauttivan ohjelmasta. Aluksi Aikakone villitsi asukkaat parilla uudemmalla kappaleella, mutta loppuun kuultiin pari vanhempaa hittiä, kuten Keltainen toukokuu ja Odota. Todellinen tähti oli drag-artisti Miss Divet, joka huikeilla hahmoillaan viihdytti asukkaita. Asukkaat olivat innoissaan, kun Miss Divetin hahmoina BB-talon lavalla nähtiin mm. Paula Koivuniemi ja Madonna.

"Risteily" päättyi sanaharkkaan

Mitäpä BB-talon bileet olisivat ilman riitaa - ei kai mitään. Perjantainakin talossa tunteita kiihdytti Susannan alkuviikon kommentit Nikosta. Susanna oli valittanut Johanna Salmiselle, että Susanna tulee taloon sillä ehdolla, että Niko ei tule taloon. Johanna laverteli tämän tiedon Nikolle, joka tiedon kuultuaan uhkasi luovuttaa.

Omien sanojensa mukaan Niko meni ilmoittamaan päiväkirjahuoneessa luovuttavansa ja pistävän 24 tunnin kellon käyntiin. Big Brotherin nettisivuilla asiasta ei ole tiedotettu. Lauantaina Niko sanoi Eskolle, ettei hän ole peruuttanut luovutustaan ja 24 tunnin kello on yhä käynnissä.

Jo aiemmin Nikolla ja Aleksilla oli tullut sanaharkkaa Jori A. Kopposen kanssa. Niko piti Joria tylsänä asukkaana ja Aleks pelaajana. Niko marmatti, että Kopponen menee makoilemalla voittoon ja Aleksin mielestä Jori laskelmoi tekemisiään talossa. Jori ei tilanteessa hermotunut, vaan hän pystyi käsittelemään kypsästi häntä kohtaan tulleet sanalliset hyökkäykset.

Yöllä Aleks jutteli Sara Siepin kanssa ja Sara oli Aleksin kanssa samaa mieltä. Sara ja Aleks olivat varmoja, että he olivat saaneet nimeämispisteitä Jorilta. Kaksikko oli itse antanut torstain nimeämisissä pisteitä Jorille perusteluinaan miehen pelaaminen. Sara oli lisäksi kyllästynyt Jorin juttuihin ja Saran mietteet kuulostivat hyvin samalta kuin hänen nimeämisperustelunsa.

Kiistoista huolimatta kaikki asukkaat pääsivät yöpuulle, eikä ketään poistettu talosta. Kaikki siis pääsivät näkemään ainakin lauantaina odottavan Jorin päivän.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.