Tehtäväpotti karttui jälleen liki tonnilla

Kaksipäiväinen hyväntekeväisyyskilpailu Big Brother -satu saatiin päätökseen keskiviikkona. Asukkaat onnistuivat kasvattamaan hyväntekeväisyyteen keräämäänsä pottia jälleen reilusti.

Tiistaina alkaneessa hyväntekeväisyyskilpailussa nähtiin runsaasti tapahtumia. Tehtävä alkoi mielenkiintoisesti Frederikin kiukuttelulla, muiden asukkaiden kapinoinnilla ja lopulta Frederik poistui BB-talosta kokonaan. Niinpä hyväntekeväisyyskilpailun jatkoi loppuun vain kahdeksan asukasta.

Hyväntekeväisyyskilpailu koostui osatehtävistä, joita tehtiin myös yöllä. Possun roolin saanut Johanna Salminen joutui suojelemaan BB-talon pihalla olevaa pahvitaloa suden puhkumiselta aina musiikin soidessa. Big Brother soitti musiikkia kerran keskellä yötä ja nukkumassa ollut Johanna jäi hetkeksi kuuntelemaan musiikkia ennen kuin hän tajusi, että kyseessä oli hänen kappaleensa ja hänen oli juostava pihalle.

Aamulla BB herätti asukkaat Aleks Vehkalan ja Claudia Even musiikilla, jossa Susi-Aleksin ja Punahilkka-Claudian piti esittää kohtaus, jossa Susi "syö" Punahilkan. Aleksista oli tullut uusi susi, kun Frederik luovutti Julkkis-BB:n. Aleksin ja Claudian sekä Johannan tehtävät jatkuivat pitkin keskiviikkoa aina hyväntekeväisyyskilpailun loppuun saakka. Johanna epäonnistui muutamaan kertaan tehtävässään, eikä talo pysynyt pystyssä ja asukkaat menettivät suklaakolikoita.

Sara asetti asukkaat järjestykseen

Keskiviikkona nähtiin myös uusia tehtäviä. Ensimmäinen niistä oli Kaunotar ja Hirviö, jossa Jori A. Kopponen joutui arvailemaan Sara Siepin mielipiteitä kanssa-asukkaistaan. Saran tehtävä oli päiväkirjahuoneessa asettaa BB-talon nykyiset asukkaat järjestykseen puoleensavetävimmästä luotaantyöntävimpään ja Jorin piti siis arvata, mitä Sara mahtoi ajatella. Mikäli Jori saisi alle puolet oikein, asukkaat menettäisivät 100 suklaakolikkoa, mutta mikäli Jori tietäisi kaikki oikein, saisivat asukkaat BB:ltä 300 suklaakolikkoa.

Saran mielestä kolme puoleensavetävintä asukasta olivat Aleks, Claudia ja Johanna. Kolme jälkimmäistä olivat Anu Saagim-Ratia, Teppo Säkkinen ja Anne-Mari Miettinen. Johanna meni niukasti Anun edelle ruoanlaittotaitonsa ansiosta ja Teppo jäi viidenneksi, koska hän viihtyy enemmän miesten seurassa. Anne-Marin viimeinen sija johtui vain siitä, että hän on tullut viimeisenä taloon ja Sara on tullut muiden asukkaiden kanssa läheisemmäksi. Sara piti tehtävää pahana, eikä hän olisi halunnut suorittaa sitä, ellei olisi ollut pakko.

Jori sai arvauksistaan puolet oikein, joka riitti siihen, ettei asukkailta viety suklaakolikoita. Myös Jorilla oli perustelunsa, miksi hän luuli Saran laittavan asukkaita tiettyyn järjestykseen. Osa perusteluista oli annettu pilke silmäkulmassa, kuten esimerkiksi Tepon kohdalla, jossa Jori totesi, ettei Sara kehdannut kilttinä ja siveellisenä tyttönä pistää ex-Hunks Teppoa listan kärkeen.

Sara joutui asettamaan asuinkumppaninsa vetävyysjärjestykseen. Lähde: Big Brother Suomi Twitter.

Viimeisessä osatehtävässä Kultakutri-Anu ja Karhu-Teppo joutuivat iljettävän tehtävän suorittajiksi. Kultakutri ja kolme karhua -satua mukaillen BB oli toimittanut taloon puuroa, jotka oli syötävä. Kultakutrin kohdalla syöminen oli vapaaehtoista, mutta Karhun oli pakko syödä, mikäli asukkaat eivät halunneet menettää suklaakolikoita. Mikäli Kultakutri-Anu söisi, saisivat asukkaat lisää suklaakolikoita.

Puuroihin oli lisätty aromeja lehmänvirtsasta, kalanperkeistä ja pippurista. Anun oli ensin valittava yksi puuro ja Tepon oli syötävä kaksi jäljelle jäävää puuroannosta. Anu valitsi pippuripuuron, jota nainen alkoi syömään, Tepolle jäivät lehmänvirtsa ja kalanperkeet. Molemmat söivät urhoollisesti, vaikka erityisesti Tepolla alkoi lopussa tökkiä. Teppo totesi, ettei puuron maku ollut sinänsä paha, vaan itse puuron koostumus, josta mies ei omien sanojensa mukaan pitänyt.

Syömistehtävän jälkeen asukkaat saivat palauttaa tehtävän rekvisiitan varastohuoneeseen ja he jäivät odottamaan tuloksia. Illemmalla Big Brother kertoi asukkaille, että asukkaat olivat menettäneet epäonnistuneissa tehtävissä yhtä paljon kolikkoja kuin he olivat toisissa tehtävissä ansainneet. Täyttä 1 000 euron tehtäväpottia asukkaat eivät kuitenkaan saaneet, sillä tiistaina protestoidessaan BB:lle asukkaat olivat suutuspäissään syöneet suklaakolikoista 73 kappaletta, joten kolmannesta hyväntekeväisyyskilpailusta pottiin kertyi 927 euroa.

Asukkaat saivat asettaa terassilla olevalle taululle uuden summan, johon lisätty tämän kilpailun tulos. Yhteensä asukkaat ovat nyt keränneet tehtäväpottiin, joka luovutetaan hyväntekeväisyyteen, 2 627 euroa. Julkkis-Big Brother saavuttaa puolivälinsä ensi viikon alussa. Asukkaat pääsivät juhlistamaan tätä iltaa karoken merkeissä.

Sadun voimalla hyväntekeväisyyttä, Frederikillä jälleen asennevamma (17.9.2013)

Lue keskiviikon tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Hyväntekeväisyyskilpailu: Kaunotar ja Hirviö
Hyväntekeväisyyskilpailu: Kultakutri ja kolme karhua
Hyväntekeväisyyskilpailun tulos paljastuu

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.