Kullan määrä kasvaa tuskastuttavan hitaasti

Maanantaina hyvissä merkeissä käynnistynyt viikkotehtävä ei sujunut enää yhtä hyvissä merkeissä tiistaina. Kerättävän kullan määrä ei enää kasvanut niin nopeasti kuin ensimmäisenä päivänä ja päivään sisältyi myös epäonnistunut päivätehtävä.

Big Brother oli tiukentanut otettaan päivätehtävässä ja oli määrännyt mm. kullanhuuhdonnalle hinnan, joka maksettiin kerättyinä kultahippuina. Kultavarannot eivät kasvaneet enää yhtä nopeasti, mutta asukkaat jäivät kuitenkin voiton puolelle ostamallaan huuhdonta-ajalla, eli hippuja löytyi enemmän kuin niistä maksettiin.

Asukkailla oli myös mahdollisuus saada kultaa onnistumalla päivätehtävissä. Tiistain kahdessa ensimmäisessä päivätehtävässä, lassoamisessa ja jousiammunnassa saatiin kasaan vähän kultaa, mutta kolmannessa, rautatiessä, kultaa ei saatu yhtään. Rautatie-tehtävässä epäonnistuminen korpesi etenkin Nikoa vielä nukkumaan käydessäkin.

Lassoamisessa ja jousiammunnassa asukkaat saivat kummassakin noin kymmenen grammaa kultaa. Lassoamisessa piti kaataa lassolla puutolppia ja niitä kaatui Riitan ja Nikon kaatamina kaikkiaan kaksi. Jousiammunta ei sujunut juurikaan paremmin. Asukkaiden piti lelujousella osua maalitaulussa oleviin ympyröihin. Jokaisesta osumasta ansaitsi viisi grammaa kultaa ja yhteensä osumia tuli siis kaksi Nikon ja Kadin toimesta. Rautatiessä asukkaiden piti rakentaa pienoisrautatie veturille sen lähdettyä liikkeelle, mutta rataa ei aivan saatu loppuun, vaan junan matka keskeytyi juuri ennen kierroksen täytyttyä. Tehtävä olisi onnistunut, jos juna olisi pystynyt menemään täyden kierroksen.

Vaikka kultakertymä ei kasvanutkaan enää nopeasti, asukkaiden innokkuus ei tästä lannistunut. Asukkaat jatkoivat keskiviikkona kullanetsintää hyvällä asenteella. Keskiviikoksi asukkaat saivat myös uuden hinnaston, joka sisälsi mm. juhlaillallisen 40 kultahipulla. Asukkaat todennäköisesti ostavat sen, mutta miten se vaikuttaa viikkotehtävän onnistumiseen.

Sänkyjä poistettu

BB-talossa nähtiin myös pieniä muutoksia keskiviikkona. Ensinnäkin BB on piilottanut taloon lisää kultahippuja etsittäväksi. Asukkailla on mahdollisuus kerätä kultaa kolmella eri tavalla: huuhtomalla, voittamalla päivätehtävistä ja löytämällä sitä talon sisältä.

Kullan tuomisen ohella talosta myös poistettiin kaksi sänkyä. Poistettavaksi joutui Riitan sänky sekä Piian ja Jarkon entinen sänky. Asukkaat joutuvat nukkumaan loppuajan kolmessa sängyssä, Nikon ja Saulin yksittäisissä sängyissä sekä Kadin parisängyssä. Riitta siirtyi Kadin kanssa nukkumaan parisänkyyn.

Viikkotehtävän ohjeet BB:n nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.