Kullanhuuhdonta muuttui maksulliseksi

Viimeinen viikkotehtävä käynnistyi varsin mukavasti maanantaina ja asukkaat saivat kerättyä hyvän määrän kultaa. Ensimmäisen päivän onnistuminen tiesi kuitenkin sitä, että BB päätti vaikeuttaa viikkotehtävää tiistaina.

Taloon piilotettuja kultahippuja löydettiin hyvään tahtiin ja myös kullanhuuhdonta onnistui pihalla alkuvaikeuksien jälkeen. Lisäksi onnistuneesta päivätehtävästä asukkaat ansaitsivat 100 grammaa kultaa, jossa asukkaiden piti avata ilman väkivaltaa tuon määrän kultaa sisältävän laatikon. Oman arvionsa mukaan he onnistuivat maanantaina keräämään noin 200 grammaa kultaa yhteensä.

Koska asukkaiden kullanetsintä sujui hyvin, vaikeutti BB tehtävää. Tiistaina asukkaat saivat BB:ltä hinnaston, jonka asioita ostamalla he edistyvät kullanhuuhdonnassa. BB oli hinnoitellut mm. puolen tunnin kullanhuuhdonta-ajan, ylimääräisen vaskoolin tai kerätyn kullan punnituksen.

Hinnasto aiheutti sen, että asukkaiden aktiivisuustaso laski. He lopulta tyytyivät ostamaan kahteen otteeseen puolituntia aikaa kullanhuuhdontaan, mutta muu aika meni pääasiassa makoiluun. Kullanhuuhdonta-ajan ostaminen maksoi kymmenen kultahippua kerralta, mutta ei ole tietoa, kuinka kannattavaa tuo lopulta oli. Se, että asukkaat eivät niin aktiivisesti ostaneet BB:n myymiä asioita, johtui varmasti siitä, että asukkaat uskovat saavansa tarvitsemansa kullan voitetuista päivätehtävistä. Viikkotehtävä onnistuu, jos asukkaat onnistuvat keräämään torstaihin mennessä 500 grammaa kultaa.

Viikkotehtävän ohjeet BB:n nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.