Valistusviikko BB-talossa

Big Brotherissa on tämän viikon teemana valistus. BB käy tällä viikolla sekä tupakan että alkoholin vastaista kampanjointia.

Ensimmäisenä talossa puututaan tupakanpolttoon, joka kiellettiin viikkotehtävän ajaksi. Tupakkalakko on osa Suomen Syöpäyhdistyksen Fressis-kampanjaa, joka kertoo tupakoinnin vaaroista.

Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Matti Rautalahti toteaa YLE Uutisten Pop-uutisille, että Suomen Syöpäyhdistys haluaa tuoda Big Brotherin kautta esiin tupakoinnin vaarat ja kertoa, ettei tupakointi ole erityisen hienoa. Rautalahti arvioi YLE Uutisille, että tämän viikon viikkotehtävä on yksi koko BB-historian vaikeimmista tehtävistä.

Kampanjointi ei jää tupakkalakkoon, sillä perjantaina talossa on luvassa alkoholivalistusta, joka liittyy Kännissä olet ääliö -kampanjaan. Asiasta kertoo YLEn Pop-uutiset YLE Uutisten verkkosivuilla. Asukkaille toimitetaan perjantaina hurjat määrät alkoholia, jota on tarkoitus juoda sivistyneesti BB:n ohjeiden mukaisesti. Tähän mennessä asukkaat ovat saaneet noin kerran viikossa BB:ltä vähäiset määrät alkoholia (5 tölkkiä tai pulloa asukasta kohden) saunan ja paljun yhteydessä. Vain kerran asukkaat ovat juhlineet itse kioskista ostamillaan juomilla (11 pulloa tai tölkkiä asukasta kohden) oikein kunnolla.

Tämän vuoden Big Brotheria on syytetty eri keskustelufoorumeilla siitä, että asukkaille on tarjottu liian vähän alkoholia, jonka vuoksi kaudesta on muodostunut tylsä. Tuotanto on puolustautunut kritiikiltä sanomalla valittujen asukkaiden olevan "korkean energiatason omaavia", jolloin he tarjoavat toimintaa myös ilman alkoholia. Alkukaudesta alkoholittomuutta perusteltiin myös sillä, ettei "herkkää ryhmänmuodostusvaihetta" haluttu pilata.

Lue lisää:
YLEn Pop-uutisten juttu aiheesta (YLE Uutiset)
Viikkotehtävän ohjeet ja seuranta (Subtv:n BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.