Viikon tapahtumista palautekeskustelu

Tunteet olivat kiristyneet BB-talossa rankan viikkotehtävän ja uuden asukkaan vuoksi. Tulehtuneen tilanteen laukaisemiseksi ja tunteiden purkamiseksi Big Brother järjesti asukkaille keskustelupiirin.

Viikolla etenkin alkoholitarjoilujen yhteydessä talossa syntyi suukopua ja riidanpoikasta Martinan ja muiden asukkaiden välille. Martinalla oli vahvat mielipiteet mm. viikkotehtävän suorittamisesta, mutta muiden asukkaiden mielestä uusi asukas sooloili liikaa ja tämä tuotiin hänelle selväksi.

Kaikkea ei kuitenkaan kerrottu Martinalle päin naamaa, vaan osa puhuttiin selän takana. Toisissa huoneissa, missä luonnollisesti Martina ei ollut paikalla, purettiin pahaa oloa ja puhuttiin aika ilkeästikin uudesta tulokkaasta. Osasyynä vihaiseen käytökseen oli viikkotehtävä, jossa asukkaat pystyivät nukkumaan vain 15 tuntia, jotta tehtävä onnistuisi. Väsymys kiristi hermoja ja, kun siihen yhdisti alkoholin, tilanne vain paheni.

Torstain keskustelussa jokaisen piti tuoda esiin tuntemuksensa rehellisesti elämästä BB-talossa sunnuntai-illasta torstai-iltaan. Kultakin asukkaalta kuultiin oma versio viikosta ja kaikilla toistuivat mielikuvat viikon rankkuudesta ja väsymyksestä, joka aiheutti konflikteja. Tosin ainakaan Timo ja Kadi eivät olleet sitä mieltä, että Martiinan ja asukkaiden välillä ei ollut kyse riidasta vain vaan sanaharkasta.

Pääkeskustelunaiheena keskustelupiirissä ollut Martiina puhkesi kyyneliin oman puheenvuoronsa aikana. Hän selitti omaa käytöstään talossa ja saada ymmärrystä. Hän yritti myös ymmärtää muiden asukkaiden kannan, miten talossa pitäisi elää. Ehkä pahiten Martinasta selän takana puhunut Suvi avautui hyvin ja ehkä Martina ja Suvi ymmärtävät toisiaan nyt paremmin. Ainakin naiset halasivat toisiaan keskustelun päätteeksi.

Keskustelupiirin tarkoitus oli keventää talon tunnelmaa, ettei homma räjähdä käsiin. Koko alkuviikon talossa on ollut räjähdysaltis tunnelma ja koko talon ilmapiiri on laskenut. Taloon saatiin tapahtumia, mutta mielestäni tuo ei ollut oikea suunta. Koska taloon on luvassa perjantaiksi alkoholivalistuksen varjolla sivistyneen juomisen ilta, haluttiin varmaan tilanne jotenkin rauhoitettua. Ei olisi varmasti ollut parasta mahdollista mainosta "Kännissä olet ääliö" -kampanjalle kauhea riita. Toisaalta, saattaisihan se olla selkeä signaali, että miten ei kannata toimia.

Kaikenkaikkiaan patoja saatiin purettua ainakin osittain. Vaikka aivan kaikkea ei tuotu esiin, mutta keskustelu oli varmaan hyväksi. Ainakin nyt talossa on rauha maassa ja iloiset ilmeet. Kun vielä viikkotehtävä saatiin onnistuneesti päätökseen, päästään talossa heräämään uuteen aamuun paremmin fiiliksin, täydellä vatsalla ja ennenkaikkea kunnon yöunilla.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.