Big Brother 2008 huipentuu tänään Finaaliin! - päivitetty 30.11.2008, 13:40

Suomen Big Brotherin neljättä kautta on kohta takana 97 päivää ja Finaali häämöttää enää joidenkin tuntien päässä. Tänään sunnuntaina ratkeaa suorassa Finaalilähetyksessä, kuka finaalinelikosta vie kisan voittopotin, 50 000 euroa.

Big Brotherin Finaaliin selviytyivät tänä vuonna Anniina, Jarmo, Johan ja Tero. Yksi heistä kuittaa BB:n 50 000 euron voittopotin sunnuntai-illan päätteeksi. Kolmen kuukauden tosi-tv -tuotanto saa päätöksensä monien, enemmän tai vähemmän yllätyksellisten käänteiden jälkeen.

Finalisteista alkuperäisiä asukkaita, jotka astuivat uudistettuun BB-taloon elokuun lopussa, ovat Johan ja Tero. Heistä Tero on ollut talossa kaikki päivät, Johan vieraili kuuden päivän ajan Afrikan BB:ssä, mutta hänkin on ollut talossa alusta asti. Anniina on toisen aallon asukkaita, joka tuli taloon syyskuun puolivälissä. Jarmo on myös kesken kauden tulleita asukkaita, hän tuli taloon vasta marraskuun alussa.

Sunnuntain Finaalilähetys kiinnostaa varmasti. Sub tietysti odottaa katsojaennätyksen rikkoutuvan, kuten BB-Finaali on tehnyt joka vuosi. Tämän vuoden Finaalin sisällöstä ei ole paljon hiiskuttu, mutta todennäköisesti siellä nähdään klippejä kauden varrelta, haastatellaan vanhoja asukkaita sekä tietysti häädetään vielä talossa olevat asukkaat ja julistetaan BB-voittaja vuosimallia 2008.

Tärkein kysymys, mikä on BB-fanien huulilla, on se, miten finalistit häädetään talosta. Sub tai tuotantoyhtiö Metronome ei ole kertonut tästäkään mitään, joten jäämme jännityksellä odottamaan, miten asukkaat häädetään talosta. Viime vuonna asukkaat häädettiin voittajaa lukuun ottamatta kerralla, aikaisempina kausina finalistit on otettu talosta ulos yksitellen.

Näillä näkymin kaksituntisessa Finaalilähetyksessä ei ole artistivierasta, kuten ei ollut viime vuonnakaan. Ainakaan tällaisesta ei ole mitään infottu. Suoran Finaalin juontaa Vappu Pimiä ja luultavasti myös Janne Kataja nähdään ruudussa lähetyksen aikana.

Finaalin jälkeen on mahdollisuus tavata BB-asukkaita virallisissa jatkobileissä Cafe Operassa Helsingissä osoitteessa Mannerheimintie 6. Paikalla ovat kaikki asukkaat, myös finalistit. Varsinainen show Cafe Operassa alkaa klo 01.15, jolloin Vappu haastattelee kaikki asukkaat ja faneilla on myös mahdollisuus tavata suosikkejaan. Bileisiin on 18 vuoden ikäraja.

Finaalitunnelmiin jo hyvissä ajoin

BB-kauden kohokohtaan voi virittäytyä jo hyvissä ajoin. Tietysti Finaalipäivän etenemistä voi seurata netin ja kaapelin 24/7-palveluista ja klo 19 lähtien PlusTV:n Prime Time -palvelussa. Subin BB-nettisivut päivittävät tapahtumia normaaliin tahtiin aina myöhäiseen yöhön saakka myös finaalipäivänä.

Subin BB-nettisivujen BB-blogissa alkaa Finaalin fiilistely sunnuntaina klo 17 alkaen. Tällöin blogisti Pikkusisko kertoo finaalitunnelmia kulissien takaa, kuinka tuotanto ja studioyleisö valmistautuvat klo 21 alkavaan suoraan lähetykseen. Pikkusiskon raportointi tapahtunee samaan tapaan kuin elokuussa Kickoffista.

Meidän sivustollamme on finaalipäivän Liveseuranta sunnuntaiaamusta lähtien. Finaali Live! -osiossamme seuraamme asukkaiden edesottamuksia BB2008:n viimeisenä päivänä heti aamuherätyksestä lähtien. Finaalin aikana raportoimme sivustolle Subin suoran lähetyksen etenemistä. Tuttuun tapaan raportoimme Uutisiin yön tunteina, kuinka Finaalissa lopulta kävi.

Mielenkiitoinen - tai kuten tuotanto kutsuu - kaikkien aikojen BB-Finaali odottaa! Jäämme odottamaan illan antia.

Suora lähetys Big Brother 2008 Finaalista käynnistyy Subilla sunnuntaina klo 21.00!

Lue lisää:
Finaali-illan tapahtumat hetki hetkeltä! (Subin BB-nettisivut)
Subin BB-blogi
Finaalipäivän Liveseuranta sivustolla sunnuntaina
Finaali Live!

Lue myös Finaalia ennakoivat Artikkelimme:
Kuka voittaa? (25.11.2008)
Finaaliodotuksia: Onnistuuko vai ei? (29.11.2008)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.