Big Brother palaa asiaan 2009! - päivitetty 01.12.2008, 01:02

Vuoden 2008 Big Brother on päättynyt, mutta BB:stä nähdään vielä ainakin viides kausi. BB palaa asiaan jälleen ensi vuonna, kerrottiin sunnuntaina käydyn Finaalilähetyksen lopuksi.

Tämän vuoden BB-Finaalin lopussa juontaja Vappu Pimiä ilmoitti, että Big Brother tulee jälleen ensi vuonna. Se tulee olemaan järjestyksessään viides BB-kausi Suomessa.

Ensimmäinen kausi nähtiin vuonna 2005 ja sitä seurasivat kaudet 2006, 2007 ja nyt 2008. Viime kausi oli kaikkien aikojen suosituin suomalainen BB-kausi, mutta tämä kausi rikkoi kaikki entiset ennätykset. Etenkin alkukausi oli huippusuosittu ja keskikatsojamäärissä oltiin parhaimmillaan yli 600 000 katsojan lukemissa. Tämän kauden Finaalin katsojaluvut eivät ole vielä tiedossa.

Suomen BB:n historia ulottuu 2000-luvun ensimmäisiin vuosiin, kun Subtv ryhtyi näyttämään Brittien Big Brotherin kausia. Näiden näyttäminen aktivoi suomalaiset BB-fanit, jotka toivoivat suomalaisten omaa versiota BB:stä. Aluksi Subtv kieltäytyi tästä, koska totesi tuotannon tulevan liian kalliiksi Suomen kokoisessa maassa.

Yllättäen Subtv kuitenkin pyörsi päätöksensä ja syksyllä 2004 tehtiin päätös ensimmäisestä Suomen BB-kaudesta, joka oli siis syksyllä 2005. Menestys toi uusia kausia ja tämän vuoden alussa Subtv:stä Subiksi nimensä lyhentänyt kanava tekee ensi vuonna jo viidennen BB-kautensa.

Suomen Big Brother -voittajat ovat Perttu (2005), Sari (2006), Sauli (2007) ja Anniina (2008).

Lue lisää:
Anniina on Big Brother 2008 -voittaja!
Big Brother palaa myös ensi vuonna! (Subin BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.