BB-talossa vietettiin kahdet häät

Kaksi paria lipui avioliiton satamaan lauantaina BB-talossa. Asukkaat olivat hääjärjestelyiden takana, kun BB-talossa sanottiin "Tahdon".

Ensin talossa vihittiin Katja ja Mikael. Vihtiläinen pariskunta sai talossa BB-asteikolla hienot häät, jossa oli vihkiseremonia lyhyellä kaavalla, kaason ja bestmanin puheet, häämaljat, hääkakku ja tietysti häävalssi.

Ennen häitä asukkaat saivat hiukset kuntoon, kun BB-taloon saatiin parturi. Asukkaille laitettiin hääkampaukset ja meikitkin kuosiin. Vielä ennen H-hetkeä talossa suoritettiin pikasiivous ja häärekvisiitan asettelu paikalleen. Tähän kuului mm. alttaripöytä, kukkien asettelu ja pöytäliinojen silitys.

Juuri ennen seremonian alkua saatiin pappi taloon päiväkirjahuoneen kautta. Asukkaat olivat jo valmiina odottamassa tuoleilla, jotka olivat aseteltu alttarin eteen. Pappi tervehti BB-asukkaita ja kehoitti heitä rentoutumaan. Tunnelma hieman vapautui hermostuneiden asukkaiden keskuudessa. Pappi myös muistutti, että moka on lahja, ettei virheistä kannata stressata.

Bestmaniksi valittu Aso otti vastaan sulhasen, eli Mikaelin, joka astui taloon häätöovesta. Pian taloon saatiin myös morsian, eli Katja, joka tuli taloon Mendelssohnin häämarssin tahdittamana. Katjaa oli saattamassa alttarille kaasoksi valittu Stephania.

Hääkaava käytiin läpi kohtuullisen lyhyellä kaavalla. Tilaisuus oli rento ja välillä asukkaat esittivät raikuvat suosionosoitukset. BB-häiden henkeä nämä eivät kuitenkaan pahasti rikkoneet, vaikka mukana olleen "ugh, ugh" -huudot olisi voinut jättää väliin.

Lopulta päästiin häiden ensimmäiseen kohokohtaan, kun hääpari sanoi toisilleen "Tahdon". Mitään takelteluja ei nähty ja sitten päästiinkin sormusten vaihtoon. Eikä aikaakaan, kun pappi pääsi julistamaan Katjan ja Mikaelin aviopariksi.

Häiden ohjelma eteni nopeaan tahtiin. Hääparille tarjottiin yllätyksenä musiikkiesitys heidän suosikkiartistiltaan, Tauski Peltoselta. Tauski esitti hääparille ja häävieraille "Sinä vain" -kappaleen ja esityksen jälkeen hän esitti parille onnittelut ja lahjoitti heille CD:nsä. Tauski ja hänen kosketinsoittajansa poistuivat tämän jälkeen, mutta ennen sitä he saivat BB-asukkailta lahjan, ilmeisesti laatikollisen suklaata lahjapaketissa.

Myös asukkaat pääsivät musisoimaan, kun he esittivät harjoittelmansa "Tule mun vaimoksein" -kappaleen. Hääpari oli hyvin otettu sekä Tauskin että asukkaiden esityksistä. Asukkaiden onnittelujen jälkeen oli vuorossa häätanssi, joka tanssittiin Juha Tapion "Kaksi puuta" -kappaleen tahdissa. Tanssin jälkeen kilistettiin maljat hääparin kunniaksi. Tässä yhteydessä kaaso Stephania piti puheen hääparille.

Ennen hääkakun leikkaamista ja hääkahveja oli hetki aikaa, jolloin hääpari tutustutettiin BB-talon pihaan. Pian tuli kuitenkin aika leikata kakku ja siirtyä sisälle. Kakun leikkaus suoritettiin ilman kantojen kopistelua ja sitten olikin aika juoda kahvit. Kahvituksen aikana oli bestman Ason aika pitää valmistelemansa puhe.

Häät alkoivat olla lopussa ja ensin pappi kutsuttiin pk-huoneeseen. "Pappi, tulisitko päiväkirjahuoneeseen" -kuulutus aiheutti naurunremakan talossa. Myös hääparin aika oli poistua BB-talosta. Ensin BB onnitteli hääparia ja sitten ilmoitti, että heidän on aika poistua. Hääparille soitettiin vielä musiikkia heidän hävitessään häätöovesta kamerakäytävään.

Häät eivät kuitenkaan olleet vielä ohi, sillä talossa vietettäisiin vielä toiset häät. Asukkaat olivat yllättyneet, kun pk-huoneesta ilmestyi henkikirjoittaja. Asukkaat ihmettelivät, mistä oli kyse, mutta henkikirjoittaja ei puhunut mitään. Sitten musiikki alkoi taas soida ja häätöovesta astuivat Antti (SBB4) ja Henna (SBB4).

Tällöin asukkaat tajusivat tilanteen. Antin ja Hennan vihkitoimitus maistraattikaavalla alkoi heti. Pari sanoi toisilleen "Tahdon" ja sormukset vaihdettiin. Myös häätanssi tanssittiin ja heille soitettiin myös toinen kappale. BB toimitti hääparille ja asukkaille lisää kuohujuomaa. Lyhyen pihalla käynnin aikana BB kuulutti Hennan ja Antin poistumisesta. Jälleen musiikki soi, kun häätöovi aukesi ja kaksikko poistui BB-talosta.

Hämmentyneet asukkaat jäivät taloon ylistämään hyvää päivää. Molemmat hääparit saivat suitsutusta. Etenkin Katjan ja Mikaelin vihkitoimituksesta pidettiin. Asukkaat pääsivät jopa kunnolla juttelemaan Katjan ja Mikaelin kanssa ja heidän puolestaan oltiin vilpittömästi onnellisia. Antin ja Hennan kohdalla käytös ja puheet jälkikäteen olivat paljon varautuneempia.

Näin saatiin Suomen BB-historian ensimmäiset häät järjestettyä BB-talosta. Ensimmäiset häät olivat onnistuneet niin hääparin, papin, asukkaiden ja ohjelman osasta. Toiset häät olivat vähän kuin rääppiäiset, mutta sopivat hyvin hääparin arvolle. Sub näyttää häistä erikoislähetyksen juuri ennen Talk Show'ta sunnuntaina.

Big Brother: Häät talossa tänään Subilla klo 20.00
Big Brother Talk Show tänään Subilla klo 21.00

Lue lisää:
Tehtävä: Häät (BB-nettisivut)
Kaksi hääparia sanoo "Tahdon" BB-talossa lauantaina

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.