Live-palvelut myyntiin 17. elokuuta

Elokuu on jo ehtinyt muutaman päivän ikäiseksi ja BB:stä alkaa tihkua yhä enemmän tietoa. Tiistaina julkistettiin live-palveluiden, eli 24/7:n hinnat ja myynnin käynnistymisajankohta. 24/7-palvelun hinta nousee hieman viime vuodesta.

Suorana ympäri vuorokauden noin kolmen kuukauden ajan lähetettävä 24/7-palvelu tulee myyntiin vain nettiin ja kaapeliin. Tänä vuonna antenniverkossa ei BB:n suoraa talolähetystä nähdä.

Live-palveluiden myynti alkaa maanantaina 17. elokuuta. Netissä nähtävä lähetys tulee tuolloin ennakkomyyntiin hintaan 32,90 € koko kaudelta. BB:n käynnistyttyä kauden hinta on 37,90 €. Kauden alettua nettiin myydään myös lyhyempiä katseluaikoja: 1 tunti 3 €, 1 vuorokausi 8 € ja 1 kuukausi 20 €. Koko kauden hinta on tavallisesti laskenut hieman, kun loppukausi on tullut myyntiin.

Kaapelissa koko kauden suositushinta on 34,90 €. Palvelua myyvät Elisa, Welho, DNA, Lumotv, FSP, Aina, ES, Turun Kaapelitelevisio, Anvia ja Sonera. Kaapeliverkossa ei voi ostaa lyhyempiä katselujaksoja, vaan koko kausi on ostettava kerralla. Tavallisesti kauden puolivälissä on tullut kuitenkin loppukausi myyntiin alennettuun hintaan.

BB:n näkymättömyys antenniverkossa johtunee mitä luultavimmin kapasiteetti- ja toimilupakysymyksistä. Antenniverkossa ei luultavasti ole BB-kanavalle saatu väliaikaista toimilupaa, koska antenniverkon kapasiteetti on rajallinen. Liikenne- ja viestintäministeriö jakoi alkukesästä toimilupia uudella jakokierroksella ja luultavasti Subia kiinnostanut kahdeksan tunnin toimilupa meni uudelle Urhotv-urheilukanavalle.

Big Brother käynnistyy live-palveluissa tiistai-iltana 25. elokuuta, jolloin Kickoff-tilaisuus järjestetään Espoon Kivenlahdessa. Asukkaat muuttavat uuteen asuntoonsa todennäköisesti klo 19-21 välillä. Subilla asukkaiden tekemisiä voi seurata ensimmäistä kertaa nauhoitetussa kickoffissa keskiviikkona 26. elokuuta klo 21 lähtien. Jo tätä ennen Sub näyttää koosteen hakukiertueelta Asukkaaksi taloon? -ohjelmassa sunnuntaina 23. elokuuta klo 19.30 (uusinta ma 24. elokuuta klo 16.30).

Kickoffin perään nähdään puolituntinen kooste avajaisillan tapahtumista talossa, jonka jälkeen torstaista 27. elokuuta alkaen talon tapahtumia seurataan Päälähetyksissä ti-la klo 22-23. Maanantaisin Päälähetys on puolituntinen Maanantaileffan jälkeen. Jani Toivolan luotsaama BB Extra nähdään to 27.8. alkaen ma-pe klo 19. Vappu Pimiä häätää viikottain katsojien äänestämän asukkaan talosta sunnuntain Talk Show'ssa su 30.8. klo 21 alkaen. Kaikki lähetykset nähdään Sub-kanavalta.

Suomen viides Big Brother päättyy marras-joulukuun vaihteessa. Tarkkaa päättymispäivää ei ole vielä vahvistettu.

Big Brother kestää sata päivää?(28.7.2009)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.