Päällikkökisan tulosten laskussa tapahtui virhe, Samposta päällikkö - päivitetty 12.11.2009, 17:12

Big Brotherin tämän viikon päällikkökisan tulosten laskennassa on tapahtunut virhe. Virheen vuoksi Stephania ei ole päällikkö, vaan Sampo ja lisäksi nimeämiset suoritetaan uudelleen. Virhe johtui käytetystä laskutavasta, jonka vuoksi päällikön nimi vaihtui.

Big Brother on tehnyt virheen päällikkökisan tulosten laskennassa. Stephania ei olekaan BB-talon seuraava päällikkö, vaan Sampo. Päällikön vaihtumisen vuoksi nimeämiset suoritetaan uudelleen.

Virhe ei ollut mitatuissa tuloksissa, jotka olivat oikein. Sen sijaan virhe oli laskutavassa. Stephania oli aluksi määritelty voittajaksi pienimmän absoluuttisen eron mukaan, eli hän polki vähiten ajallisesti (1,5 minuuttia) tarvittavan kalorimäärän polttamiseen. Sampolla olisi ollut ajallisesti toiseksi pienin erotus yhdessä Danan kanssa (2 minuuttia).

Tuloksissa olisi kuitenkin pitänyt laskea muutos todellisen ja asukkaan polkeman ajan suhteellinen erotus. Tällä laskutavalla Samposta tuli päällikkö. Big Brotherin nettisivuilla kerrotaan, että Sampon prosentuaalinen (suhteellinen) ero oli pienin, 10,6 %. Stephania tuli tässä vertailussa vasta toiseksi 14,2 %:aan.

Asukkaille ilmoitettiin virheestä noin kello 16.30, jonka jälkeen aloitettiin välittömästi uudet nimeämiset. Päivällä käytyjen nimeämisten tuloksia ei oltu vielä ehditty julkistaa, vaan ne oli tarkoitus julkistaa illan BB Extrassa. Uusien nimeämisten tulokset julkaistaan suunnitelmien mukaisesti BB Extrassa.

Sampo on nyt päällikkönä kolmatta kertaa. Edellisen kerran Sampo voitti päällikkökilpailut peräkkäin viikoilla neljä ja viisi. BB-talon päälliköllä on nimeämisissä koskemattomuus.

BB Extra tänään Subilla klo 19.00.

Lue lisää:
Päällikkökilpailun tulos oli väärä - Sampo on talon uusi päällikkö (Subin BB-nettisivut)
Päällikkökisan kulku ja tulokset sivustollamme

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.