Slummi ruokavarkaissa, rangaistuksena uusjako

Lauantaina BB-talossa juhlittiin paratiisin puolella Danan 22-vuotissynttäreitä. Syntymäpäiväjuhlat kokivat dramaattisen käänteen, kun slummilaiset tekivät harkitun sääntörikkeen, josta seurasi tietysti rangaistus.

Danan synttärit olivat varsin riehakkaat. Paratiisin asukkaat olivat saaneet hyvän määrän alkoholia ja osa oli humaltunut kunnolla. Erityisesti synttärisankari itse oli niin huonossa kunnossa, että BB oli määrännyt hänelle "lapsenvahdin", koska Dana ei pysynyt porealtaassa pinnalla ja hoiperteli pahasti myös kovalla maalla. BB-talon päällikkö Sami oli myös hyvissä tumuissa.

Tunnelmat olivat kuitenkin iloiset ja paratiisilaisilla oli juhlamieli katossa. Paratiisin asukkaat olivat täysillä bilettämässä ja laulu raikui niin asukkaiden suista kuin BB-talon kaiuttimista. Tilanne kuitenkin muuttui ratkaisevasti, kun slummin asukkaiden mielissä alkoi siintää paratiisilaisten ruoaksi tarkoitettu paella.

Slummin asukkaat seurasivat kieli pitkällä aidan toisella puolella paratiisilaisten herkkuja. Hetken he pohtivat, tohtivatko he ottaa haarukat käyttöön ja syödä hieman paellaa. Lopulta he päättivät käydä tuumasta toimeen ja alkoivat ahmia herkkua suihinsa.

Ahmimisen alettua päällikkö Sami tuli ottamaan paellan pois slummien nenän edestä, mutta Aso palautti astian slummien näppien ulottuville. Tästä Sami suuttui Asolle, miksi teki näin. Aso perusteli, että kerran, kun oli sääntöjä rikottu, rikotaan niitä sitten kunnolla. Sami taas toitotti, että hän vain yritti pitää huolta, että kaikilla on asiat hyvin ja sääntöjä noudatetaan.

Herrojen sanaharkka näytti ajottain hieman tulenaralta ja Toni yritti sovitella tilannetta. Valitettavasti Toni sai siinä sivussa haukut Samilta. Kiista päästiin kuitenkin sopimaan vielä saman illan aikana ja Sami pyysi anteeksi niin Asolta kuin Toniltakin. Sami kuitenkin yhä korosti, että hän ajatteli tilannetta vain sääntöjäen kannalta. Myös Aso pysyi tekonsa takana. Slummilaiset päivittelivät kehkeytynyttä tilannetta, miten isoksi se lopulta paisuikaan.

Selvää tilanteessa kuitenkin oli se, että slummilaiset olivat rikkoneet kahtiajaon sääntöjä. Big Brotherilla olikin valmiina rangaistus tilanteesta. Rangaistusta lähdettiin pohjustamaan sunnuntaina aamupäivällä. Kaikkien asukkaiden tavarat päällikköä lukuun ottamatta piti viedä varastohuoneeseen. Lisäksi asukkaiden on oltava loppupäivä niissä vaatteissa, mitkä olivat tavaroiden pakkaamishetkellä päällä.

Spekulaatiot heräsivät rangaistuksen luonteesta. Villeimmät spekulaatiot olivat, että kaikki olisivat häätöäänestyksessä. Vahvimpana vaihtoehtona pohdittiin, että tulisi täysvaihto puolten välillä. Tätä oli Aso jo pohtinut yöllä pian sääntörikkeen jälkeen. Kaikki eivät kuitenkaan tällaiseen rangaistukseen uskoneet.

Piinallinen pohdinta päättyi lopulta, kun BB kutsui kaikki asukkaat koolle. Sami kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen ja sieltä pois tultuaan Sami alkoi siirrellä porukkaa puolelta toiselle. Kävi lopulta niin, että paratiisista slummiin siirtyivät kaikki muut paitsi päällikkö Sami. Slummista paratiisiin siirtyivät kaikki muut paitsi Esa A. Ajatuksena tässä oli, että yöllä sääntöjä rikkoneet slummilaiset joutuivat paratiisiin, eli ei syytön Esa A. Tosin Esa A:ta tilanne tuskin haittaa, sillä mies viihtyy paremmin slummissa.

Raskaimmin rangaistuksen otti Toni, joka oli jo myrtyneellä mielellä ennen rangaistuksen julistamista. Toni hermostui porukan riitelyyn myös yöllä, mutta vihainen hän oli myös rangaistuksesta. Kun Sami talutti Tonin slummiin, miltei heti rovaniemeläinen meni slummin makuuhuoneeseen murjottamaan päiväunille. Slummilaiset kommentoivat, että "marakatti (Toni) on pahalla päällä".

Slummista paratiisiin siirtyneet Minna, Sampo ja Justiina olivat pahoillaan rangaistuksesta. He virkkoivat jälkikäteen, etteivät olisi rikkoneet sääntöjä, jos olisivat tienneet, millainen rangaistus tulee. Sampo lisäksi totesi, että ei olisi halunnut paratiisiin tällä tavalla. Hän olisi halunnut vaihtaa puoltaa normaalisti perjantain päällikön uusjaon yhteydessä.

Rangaistuksesta huolimatta elämä BB-talossa jatkui odottaessa viikon huipennusta, sunnuntain Talk Show'ta. Kaikki asukkaat ovat ilman tavaroitaan "arkivaatteissa", joten perinteistä laittautumista ei ole siis näköpiirissä. Justiina ja Marko ovat häätöäänestyksessä, joten jompi kumpi joutuu poistumaan talosta hieman tavallista vaatimattoman näköisenä kuin häädetyt yleensä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.