Tehtävänä arvoituksia ja pelaamista, juonittelu sallittu rajoitetusti

BB-talo heräsi tiistaina ensimmäiseen aamuun yhdistettynä sitten kauden alkupäivien. Heti tiistaina oli luvassa myös ensimmäinen yhteinen tehtävä ja myös juonittelu sai talossa alkaa rajoitetusti.

Puolen päivän aikaan asukkaat koottiin sohvalle ja Big Brother antoi asukkaille tehtävän. Asukkaat saavat BB:ltä kymmenen arvoitusta, jotka heidän on ratkaistava. Onnistuneen tehtävän palkintona asukkaat saavat kaikkien aikojen viidakkobileet. Lisäksi tehtävään kuuluu Playstationin pelaamista.

Asukkaille toimitetaan arvoituksia talosta jo poistuneista asukkaista. Asukkaiden on ratkaistava arvoitus, jotta pääsevät ratkaisemaan seuraavaa arvoitusta. Ensimmäinen arvoitus tuli postilaatikosta, loput ovat pihalla olevissa lukituissa laatikoissa. Jokaisesta ratkaistusta arvoituksesta asukkaat saavat avaimen, jolla avata laatikon ja näin saada seuraavan arvoituksen.

Arvoitukset ovat kysymyksiä poistuneista asukkaista. Jokaiseen kysymykseen voi arvata vastausta maksimissaan kolme kertaa. Vastaus annetaan päiväkirjahuoneessa, mutta asukkaiden pitää pohtia sitä yhteisesti ennen pk-huoneeseen menoa. BB voi halutessaan antaa asukkaille vihjeitä, jos vastaus on väärä.

BB-talon entisen kaupan kohtalo myös ratkesi. Se toimittaa tässä tehtävässä pelihuoneen virkaa. Pelihuoneessa on Playstation-peli Uncharted 2, jota asukkaat pelaavat pareittain. Vain yksi pari saa olla kerrallaan noin tunnin pelaamassa. Torstaina asukkaat pelaavat peliä toisiaan vastaan ja parasta pelaajaa odottaa henkilökohtainen palkinto.

Pelihuoneeseen liittyy myös toinen käänne. Siellä saa juonitella nimeämisistä vapaasti. Juonittelu on kuitenkin vapaaehtoista. Muualla talossa juonittelu ei edelleenkään ole sallittua. Asukkaat ovat tarttuneet juonittelumahdollisuuteen varsin epäröiden. Suurin osa asukkaista ovat unohtaneet sen välittömästi, ainoastaan Sami ja Toni ovat hieman puhuneet nimeämisistä. Stephania ja Esa A. ovat puhuneet juonittelusta yleisellä tasolla.

Asukkaat ovat ratkaisseet useita arvoituksia ja pelanneet peliä iltapäivästä alkaen ja se jatkuu yhä. Toistaiseksi arvoitukset on ratkaistu onnistuneesti ja peliä on pelattu innostuneesti.

Lue tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Tehtävä: Big Brother -seikkailu
Lisäohje salaiseen pelihuoneeseen: Juonitteleminen sallittu

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.