Tuotannon virhe nimeämisissä aiheutti sekaannusta katsojissa - päivitetty 17.09.2009, 23:43

Torstaina käydyissä nimeämisissä oli Big Brotherin -nettisivujen 24/7-palvelussa julkaistu virheellinen nimeämisklippi, joka aiheutti sekaannusta katsojissa. Väärä nimeämisklippi aiheutti virheen nimeämisten tuloksissa, jotka laskettiin kyseisistä klipeistä.

Tapahtumaketju lähti liikkeelle tuotannon virheestä. BB antoi ensin asukkaiden nimetä viime perjantaina taloon tullutta Justiinaa, vaikka aikaisempien kausien käytöntöjen mukaisesti uusi asukas saa nimetä, mutta häntä ei voi nimetä. Asukkaista Dana antoi nimeämispisteitä Justiinalle, joten Dana joutui antamaan nimeämispisteensä uudestaan.

Asukkaille ja katsojille ilmoitettiin nimeämisten tulokset oikein. Neljännen viikon häätöäänestykseen joutuivat Kätlin, Lotta, Nino ja Tuija. Tuloksen julkistamisen jälkeen BB-nettisivujen maksullisessa 24/7-palvelussa julkaistiin asukkaiden nimeämisklipit. Valitettavasti palveluun päätyi Danan väärä nimeämisklippi, jossa hän antaa pisteitä Justiinalle.

Katsojat laskivat asukkaiden antamat nimeämispisteet klippien kautta mm. Subin Subject-palvelussa ja BBPlazan keskustelupalstalla. Koska 24/7:ssa oli väärä klippi, katsojat laskivat myös pisteet väärin. Tuotannon huomattua virheellisen klipin, tilalle vaihdettiin oikea klippi ja Danan nimeämiset ovat lisäksi nähtävissä ilmaiseksi BB-nettisivuilla.

Virhe siis tapahtui alunperin sen takia, että Justiinalle annettiin aluksi mahdollisuus antaa nimeämispisteitä ja virhe paljastui katsojille nettitiimin julkaistua väärän klipin. Mitään varsinaista virhettä pisteenlaskussa tai tuotannon manipulointia ei näinollen ole tapahtunut. Vakava virhe on silti tapahtunut tämän tasoisessa tuotannossa, ei näin saisi käydä.

Häätöäänestykseen tarvittiin vähintään kolme asukasta, sillä sunnuntaina Talk Show'ssa nähdään tuplahäätö. Koska kolmanneksi tulleet Lotta ja Tuija päätyivät tasapisteisiin, he molemmat joutuivat äänestykseen.

Nimeämisten oikeat lopputulokset:

Nino   8 pistettä
Kätlin 6
Lotta 5
Tuija 5

Lue myös:
Neljä asukasta häätöäänestykseen, sunnuntaina tuplahäätö
Nimeämispisteiden jakautuminen

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.