Asukasvaihto suuntautuu Sloveniaan, vaihdokit ovat Niko N. ja Sandra

Kolmatta kertaa Suomen Big Brotherissa toteutettava asukasvaihto käynnistyy viikonloppuna. Perjantaina varmistui, että vaihto toteutuu Suomen ja Slovenian BB:n välillä ja myös asukasvaihdokit julkistettiin.

Viime sunnuntaina Big Brother Talk Show'ssa kerrottiin, että tänä vuonna toteutetaan asukasvaihto jälleen kerran. Suomen BB-talon asukkailla on käynnissä Kansainvälinen asukasvaihto -niminen viikkotehtävää, jossa he valmistautuvat asukasvaihtoon. Asukkaiden tehtävänä on ollut suunnitella asukasvaihdokille väärää, mutta uskottavaa kuvaa Suomesta mm. kulttuurin ja politiikan saralta.

Perjantaina asukasvaihtoon saatiin lisävalaistusta, kun paljastettiin vaihtomaa ja vaihdokit. Asukasvaihto tehdään tällä kertaa Sloveniaan, jossa käynnissä Big Brotherin julkkisversion ensimmäinen kausi. Kaikkiaan Sloveniassa tämä on kolmas kausi kahden normaalikauden jälkeen.

Niko N. kohti Sloveniaa lauantaina

Suomen edustajaksi asukasvaihtoon on valittu Niko N. Valinta oli puhtaasti tuotannon tekemä. BB-talossa järjestettiin normaalisti nimeämiset, joissa vaihdokki Niko N. sai koskemattomuuden, kuten myös torstaina taloon tulleet uudet asukkaat.

Niko N:n lähteminen vaihtoon paljastui kaikille asukkaiden tehdessä nimeämisiään. Asukkaat eivät kuitenkaan voineet puhua siitä julkisesti, koska nimeämisistä puhuminen on ehdottomasti kiellettyä. Nimeämisten jälkeen Niko N. kutsuttiin pk-huoneeseen, josta tultuaan Niko N. sai kertoa vaihdosta muille asukkaille.

Uutisen kerrottuaan Niko N. sai onnitteluja kanssa-asukkailtaan. Lähtö asukasvaihtoon tapahtuu lauantaiaamuna, mutta Niko N. tai muut asukkaat eivät vielä tiedä kohdemaata. He eivät myöskään tiedä - ehkä uusia lukuun ottamatta - milloin vaihtoasukas Sloveniasta saapuu Suomeen. Katsojille on jo kerrottu, että vaihdokki saapuu Suomen BB-taloon sunnuntain Talk Show'ssa.

Asukkaat alkoivat välittömästi spekuloida, mihin maahan vaihto tehdään. Puheissa esiintyivät Brasilia, Intia ja Thaimaa. Vahvimpina ehdokkaina on pidetty Brasiliaa ja Thaimaata, jotka ovat olleet talossa esillä mm. sponsorien toimittamien brasilialaisten kenkien tai Thai-ruokien kautta.

Sandra tulee Suomeen sunnuntaina

Slovenian julkkis-BB:stä Suomeen saapuva vaihtoasukas on Sandra. Hän on paikallinen pikkujulkkis, joka työskentelee tv- ja radiojuontajana ja hän on myös laulaja. Hänen musiikkivideoitaan löytyy mm. Youtubesta. Sandra myös opiskelee lakia parhaillaan.

Sandra sai kuulla vaihtoon lähtemisestä Niko N:n tapaan tänään. Sloveniassa on kuitenkin käynnissä Valheiden viikko -viikkotehtävä, jossa paikallinen BB valehtelee asukkaille joissain asioissa. BB ei esimerkiksi kertonut, olivatko aiemmin tällä viikolla julkistetut nimeämistulokset oikeat. Asukkaille valehtelua on esiintynyt myös muissa asioissa, joka on aiheuttanut epätietoisuutta, mikä on totta ja mikä ei.

Viikkotehtävän vuoksi Sandralle uskoteltiin tänään, että hänet häädetään talosta, vaikka oikeasti hän joutuu asukasvaihtoon. Mitä luultavammin näin on kerrottu myös muille Slovenian BB:n asukkaille. Totuus Sandralle selvinnee lentomatkalla Suomeen tai viimeistään, kun Slovenian BB-delegaatio saapuu Suomeen.

Julkkisversio Slovenian BB:stä käynnistyi sunnuntaina 3. lokakuuta ja siellä eletään tänään 27. päivää. Ensimmäisenä päivänä taloon muutti 13 asukasta, joista tähän mennessä on häädetty kolme. Slovenian julkkis-BB:n voittaja saa 120 000 €:n voittopotin.

Kummatkin maat ovat toteuttaneet asukasvaihdon aiemminkin. Suomessa vaihto on jo kolmas, kun 2008 vaihto tehtiin Afrikan BB:n kanssa ja 2009 Filippiinien BB:n kanssa. Afrikkaan lähti Johan ja Suomeen tuli Munya. Filippiineille puolestaan meni Kätlin ja vastavuoroisesti Suomeen saapui Cathy.

Sloveniassa on toteutettu vaihto kerran aiemmin normaalikaudella, kun vaihto tehtiin Filippiinien kanssa 2007. Tällöin sloveeniasukas Tina lähti Filippiineillä ja Sloveniaan tuli vaihdokiksi filippiiniläinen Bruce.

Lue lisää sivustoltamme:
Asukkaat alkoivat valmistautua asukasvaihtoon, Marika tuli jyrätyksi (25.10.2010)
Viikkotehtävä jatkuu yhä, rinnakkaisviikkotehtävä epäonnistui (28.10.2010)

Lue lisää Subin BB-nettisivuilta:
BB-vaihtoasukkaat ovat Niko ja slovenialainen Sandra, lue kaikki asukasvaihdosta!
Viikkotehtävä: Kansainvälinen asukasvaihto

Lue lisää Slovenian Big Brotherin nettisivuilta (sloveeniksi):
Slovenian Big Brotherin viralliset nettisivut
Sandran esittely Slovenian BB:n nettisivuilla
Slovenian BB:n virallinen keskustelufoorumi

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.