BB-talo on viikkotehtävässä vaaleanpunainen Jeboulandia

Yhdeksännen viikon viikkotehtävässä asukkaat pääsevät Jeboulandiaan. Viikkotehtävän ajaksi BB-talo on koristeltu vaaleanpunaiseksi.

Maanantaiseen tapaan asukkaat odottelivat pitkin päivää uutta viikkotehtävää. Ensimmäiset merkit alkavasta viikkotehtävästä tulivat iltapäivällä, kun Vilhelmiina oli BB-talon päällikkönä saanut ohjeet koota asukkaat sohvalle. Pienen odotuksen jälkeen kaiuttimista kuului Raiteilla-viikkotehtävästä tuttu Jebou-kuulutus. Asukkaat olivat hämmästyneitä, mihin kuulutus oikein liittyi. Kovin pitkään asiaa ei kuitenkaan mietitty, vaan porukka hajaantui sohvalta kuka minnekin.

Viikkotehtävän aika tuli kuitenkin vasta muutamia tunteja myöhemmin. Asukkaat oli koottu sohvalle. Television välityksellä annettu tehtävänanto oli hyvin yksinkertainen: Tervetuloa Jeboulandiaan. Asukkaiden käskettiin valita vedonlyöntiprosentti, joka päätyi tuttuun 99 %:iin. Asukkaat alkoivat spekuloida, mitä viikkotehtävään kuuluu, onko se jotain iloista vai ikävää. He päätyivät kuitenkin, että Jeboun on oltava jotain hauskaa.

Viikkotehtävän alettua asukkaat komennettiin liki pariksi tunniksi pihalle. Tänä aikana BB oli tuonut sisälle vaaleanpunaista rekvisiittaa, kuten esimerkiksi paljon ilmapalloja. Sisälle päästyään asukkaat saivat lisäohjeeksi "pitää kivaa". BB toimitti asukkaille kakun ja olutta, jotka asukkaiden piti nauttia ensimmäiseksi tehtäväksi. Taloon soitettiin myös lastenmusiikkia.

Pihalle oli myös tuotu pinkkiteemaa. Terassin pöydälle oli katettu monia herkkuja, kuten donitseja ja pihakin oli saanut vaaleanpunaista rekvisiittaa. Pihalle oli tuotu mm. vaaleanpunainen tuhkakuppi ja hyppynaru. Asukkaat olivat tyytyväisiä etenkin hyppynaruun ja he toivoivat sen jäävän taloon tehtävän jälkeenkin.

Asukkaiden tehtävänä on siis pitää kivaa, kuten BB asian ilmaisi. Innostuneimpana viikkotehtävästä on ehdottomasti Marika, joka oli aivan täpinöissään etenkin talon värimaailmasta. Kaikki muut eivät olleet aivan yhtä innostuneita ja etenkin Vilhelmiina ja Niko N. tuntuivat toppuuttelevan vähän liiankin kanssa Marikan aitoa intoa. Ensimmäisten tuntien jälkeen heillä tuntui olevan tärkeää saada Marika aisoihin.

Voi olla, että koko viikon positiivinen vire saattaa käydä joidenkin hermoille, etenkin, jos Marika on paljon äänessä. Kauden häätöäänestyskuningatar on aikaisemmillakin viikoilla ärsyttänyt "hösäämisellään", joten nyt tilanne voi kärjistyä entisestään. Miten tämä vaikuttaa viikkotehtävän onnistumiseen?

Jebou on Sadun taloon tuoma hokema, jota hän on käyttänyt ulkomaailmassa. Hokema jäi elämään ja sitä käyttävät lähes kaikki talon asukkaat, ehkä uusimpia, Inkaa ja Eetua lukuun ottamatta. Jebouta huudellaan päivittäin, vaikka Satu on häädetty talosta jo yli kaksi viikkoa sitten.

Lue viikkotehtävän tehtävänanto Subin BB-nettisivuilta

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.