Cookin leiri voitti kaikki haasteet - päivitetty 09.09.2010, 00:40

Toinen viikkotehtävä jatkui kolmatta päivää tehtäväalueella. Keskiviikkona asukkaat saivat tehtäväksi pallotella "pommia", etsiä ruokaa ja arvuutella anagrammeja.

Ilmapiiri oli parantunut keskiviikon aikana. Etenkin Kapteeni Cookin leirissä asukkaiden välit olivat parantuneet leiriläisten keskusteltua tiistaina. Enää suurempaa selän takana puhumista tai toisten piikittelyä ei ollut havaittavissa.

Viikkotehtävän suoritus eteni normaaliin tahtiin. Päivä sisälsi paljon odottamista, joka vaivasi joitakin asukkaita. Etenkin Nino ja Mari valittelivat, ettei ollut mitään tekemistä. He eivät uskoneet, että BB:ssä olisi tällaista ja toisaalta ketään kiinnostaisi katsoa vain makoilua.

Oleilu keskeytyi päivän ensimmäiseen haasteeseen. BB antoi tehtäväksi Kapteeni Kiddin pamauksen, jossa piti heitellä "pommia" rajan puolelta toiselle musiikin soidessa. Kun musiikki lakkaa, pysähtyy myös "pommi". Kenen puolelle pommi jää, häviää se leiri tehtävän. "Pommi" ei saa myöskään karata autiosaaren ulkopuolelle tai muuten häviää "pommin" ulos heittänyt leiri.

Kapteeni Kiddin pamauksen voitti Cookin leiri. He saivat jälleen valita kahdesta laatikosta toisen tietämättä, mitä siellä on. Cookin valitsemasta laatikosta paljastui jälleen polttopuita, kun Kapteeni Siniparran saamasta laatikossa oli suklaata. Puut ja suklaat jaettiin tasan leirien kesken.

Pommihaasteen jälkeen oli jälleen odotusta. Sitten BB patisti asukkaat ruoanhakuun, koska asukkaat olivat tuhlanneet ruokavarojaan holtittomasti. Etsintä suoritettiin samaan tapaan kuin tiistainen vedenhaku, eli asukkaat kiersivät omaa leiriänsä ympäri. Tällä kertaa etsijöitä oli kolme kappaletta.

Etsintä päättyi ensin Cookin joukkueelta, kun Mari kutsuttiin päiväkirjahuoneeseen. Mari palasi pk-huoneesta lohi lisukkeineen omiensa joukkoon. Siniparrat jatkoivat vielä hetken, kunnes Habib pääsi pk-huoneeseen ja hänkin sai lohen, mutta eri lisukkeilla kuin Cookit. Asukkaat aloittivat välittömästi ruoanvalmistuksen.

Ilta näytti siltä, ettei mitään ihmeempää ohjelmaa ole enää luvassa. Mutta toisin kävi, sillä BB-talon päällikkö Petri tuli ilta yhdentoista aikoihin pk-huoneesta pulloposti mukanaan. Pulloposti ilmoitti anagrammikilpailusta, jossa leirien piti veikata anagrammeista muodostuva lause.

Lauseita oli viisi ja jokaisesta leiri sai pisteen. Edettiin 2-2 -tasatilanteeseen, jolloin viimeinen sana ratkaisi. Se päättyi kuitenkin ratkaisemattomaan ja Petri oli aluksi menossa jo videotarkistukseen pk-huoneeseen. Lauseeksi muodostui "valitkaa aarrearkut joukkueillenne liukuoven kätköistä", mutta viimeinen sana tuli niin yhtä aikaa, ettei tuomarina toiminut Petri pystynyt ratkaisemaan voittajaa.

Lopulta leirit päättivät ratkaista kamppailun kivi-paperi-sakset -menetelmällä, vastakkain Mia ja Niko N. Mia ja näin ollen Cookin leiri voitti päivän kolmannen haasteen, joten he ovat vieneet nimiinsä kaikki viikkotehtävän haasteet. Palkinnoksi oli jälleen mysteeriarkkuja, joista Cookille paljastui polttopuita ja hammasharjoja, Siniparroilla kolme tupakkaa. Jälleen tehtiin jako tasan, vaikka tupakasta meinasi tulla pieni riitä, mutta se tyrehtyi nopeasti.

Myöhäisillan haasteen jälkeen asukkaat pääsivät vielä täydentämään vesivarantojaan ja pesemään hampaitaan. Yötä kohden mentiin kipinävartioita pidellen ja jutustellen.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.