Pinna kiristyy tehtäväalueella

Viikkotehtävän suoritus jatkui tiistaina toista päivää. Tehtäväalueelle komennetuista asukkaista osalla pinna kiristyi entisestään.

Asukkaista osa oli valvonut yöllä kipinävahdissa, kun osa oli nukkunut, kuka enemmän, kuka vähemmän. Uusi päivä alkoi samoissa merkeissä kuin edellinen loppui. Kapteeni Cookin leirissä majailleet Mari ja Mia olivat erityisen katkeralla päällä. Heidän inhonsa alkoi kohdistua yhä enemmän omaan leiriin kuin vastapuolen leiriin.

Marin ja Mian keskustelurinkiin liittyi Kapteeni Siniparran leiristä myös Elisabet, joka sukkuloi kahden leirin väliä. Elisabet välitti toisen leirin tuntoja vahvan Mari-filtterin läpi. Asiat siis välitettiin muille Marin kohdalta nähtynä. Mari myös esitteli omaa mustavalkoista näkökulmaansa leirinsä tapahtumista muille, jotka tulivat hänen kanssaan juttelemaan.

Kiistaa toisen leirin kanssa aiheutti lähinnä vaihtokaupat. Cookin leiriltä puuttui tupakka, jota kinuttiin Siniparroilta. Vaihtoihin suostuttiin elintarvikkeita vastaan välillä hieman nihkeästi, mutta kuitenkin. Vaihdot suoritettiin, kun Paul ja Hannu olivat päiväunilla ja herättyään Paul ei ollut tyytyväinen vaihtoihin. Paul ilmoittikin, että tästä lähin vaihdot tulevat hänen kauttaan, joka entisestään vei Marin puhumaan pahaa Paulin ja muiden selän takana.

Asukkaat olivat tuhlanneet vesivarantojaan turhan ahkerasti ja BB velvoittikin kummastakin leiristä etsimään "vesiputousta". Käytännössä tämä tarkoitti kävelyä omalla alueella BB:n määrittämän ajan. Lopulta etsintä päättyi, kun tehtäväalueelle alkoi suihkuta vettä, mutta vain Sinipartojen alueelle. Paul meni ensin ottamaan vettä naapurin puolelta, mutta perääntyi sitten. Toiselle leirille vettä saatiin vaihtokaupalla, kun toisesta leiristä annettiin jotain hyödykettä täytettävää vesikanisteria vastaan.

Kun vesivarantoja oli saatu täydemmäksi, oli uuden haasteen aika. Leirit mittelivät toisiaan vastaan köydenvedossa nelihenkisin joukkuein. Voittaja olisi se, kuka saa ensimmäisenä köyden kokonaan omalle puolelleen. Cookin leiri onnistui voittamaan köydenvedon ja he saisivat valita itselleen palkinnon myöhemmin.

Palkintona oli arkullinen jotain tavaraa, josta ei ollut etukäteen tietoa. Cookin leiri sai valita kahdesta arkusta (punainen ja keltainen) toisen. He valitsivat punaisen, jossa oli polttopuita. Keltainen arkku sisälsi 12 oluttölkkiä ja limsaa. Asukkaat päättivät heti jakaa tavarat tasan vaihtamalla puolet oluista ja puista päittäin.

Vaikka palkintojen jako sujui hyvässä hengessä, koko päivän jatkuneet kiistat eivät päättyneet. Cookin leiri tuskastui, kun Sinipartojen leiri ei tehnyt enää illalla vaihtokauppoja. Mia oli sitä mieltä, ettei Siniparroille tarvitse tuputtaa, jos he eivät halua, he ovat aikuisia ihmisiä. Hannu pisti tuotteita keskialueelle odottamaan tarjouksia, joita ei ainakaan suuremmassa mittakaavassa kuulunut. Itse asiassa Cookin leiri oli enemmän sisäisissä kiistoissa tämän takia kuin leirit keskenään.

Sinipartojen leirissä oli paljon leppoisampi tunnelma. Siellä juttu lensi, eikä stressattu tilanteesta niin pahasti, vaikka siellä kummasteltiin ja kritisoitiin toisen leirin asennetta ja tunnelmaa. Päivän mittaan he alkoivat huolestua viikkotehtävän epäonnistumisesta, sillä huonoja merkkejä oli ilmassa. Nuotio, joka on pidettävä koko ajan tulessa, on lähes sammunut kummaltakin leiriltä ainakin kerran ja Sinipartojen wc- ja päiväkirjahuonekäyntisääntöä on ilmeisesti myös rikottu. Vessaan ja pk-huoneeseen pitäisi mennä vain yksi kerrallaan, mutta mahdollisesti esim. vessaan on menty yhtä aikaa, kun joku on ollut pk-huoneessa.

Viikkotehtävä on ollut käynnissä vasta toista päivää, mutta yllättävän moni on jo hajoillut. Suulla suuremmalla omasta vahvuudestaan puhuneet Mia ja Mari ovat olleet heikoimpia lenkkejä, kun taas paljon parjattu Marika on pärjännyt loistavasti. Viikkotehtävät ovat normaalisti jatkuneet torstaihin asti. Asukkaat löivät vetoa viikkotehtävästä 99 %:n vedonlyöntiprosentilla.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.