Numeraalinen osaaminen, tarkkuus ja muisti ratkaisevat viikkotehtävän

Uudessa viikkotehtävässä asukkaat pääsevät tutuiksi junailun maailmaan. Asukkaiden on pidettävä kirjaa junan saapumisesta asemalle ja muistettava näitä asioita viikkotehtävän loppukokeessa.

Viikkotehtävä annettiin suurin piirtein samoihin aikoihin kuin aikaisemmilla viikoilla. Vedonlyöntiprosentista saatiin jälleen keskustelu aikaiseksi. Suurin osa asukkaista kannatti edelleen 99 %:a, mutta Nino ja Marika olivat pienemmän prosentin kannalla. Enemmistön mukaan kuitenkin mentiin ja 99 valittiin vedonlyöntiprosentiksi.

Tällä viikolla asukkaat vahtivat BB-talon pihalle rakennettua pienoisrautatietä. Radalla liikkuu juna, joka pysähtyy asemalle, jonka tiedot annetaan asukkaille, jotka heidän on kirjattava ylös terassilla olevalle liitutaululle. Asukkaiden on otettava ylös junan numero, määräasema ja saapumisaika. Rata tulee ja poistuu tehtäväalueen suuntaan saunan etupuolelta kiertäen.

Junan numero ja määräasema kerrotaan asukkaille pääsääntöisesti kuulutuksilla, mutta välttämättä kuulutusta ei tule. Saapumisajan asukkaat saavat terassilla olevasta kellosta. Asukkaat vahtivat asemalle tulevia junia pareittain ja he saavat jakaa vahtivuorot itse. Vain vahtivuorossa olevat saavat merkata junien tietoja liitutaululle.

BB toimitti asukkaille vaatteet, joita on aina pidettävä päällä, kun asukkaat oleilevat terassilla tai BB-talon pihalla. Vaatteita on pidettävä päällä, vaikkei olisi vahtivuorossa, jos menee ulos. Lisäksi pihalla liikkumista on rajoitettu niin, ettei pienoisrautatietä saa ylittää.

Viikkotehtävän päätteeksi asukkaille pidetään loppukoe. Heidän on saatava loppukokeessa vähintään 80 % oikein viikkotehtävän onnistumiseksi. Loppukokeessa kysytään asukkaiden keräämiä junien tietoja.

Junakuulutukset on räätälöity BB:n tarpeisiin, mutta kuulutukset tekee niitä oikeastikin VR:lle tekevä henkilö. BB:n nettisivuilla kerrotaan, että kuulutukset tekee VR:n markkinoinnin myyntipäällikkö Eija Ahlberg. Kuulutuksissa tullaan kuulemaan myös joitakin hauskoja kohtia. Heti ensimmäisenä iltana on kuulunut "Junassa on päiväkirjahuone" ja "Tyhjentäkää tavaravaunu". Tyhjennettävässä tavaravaunussa oli tupakkaa.

Asukkaat suhtautuivat uuteen viikkotehtävään aluksi varauksella, että on vaikea. Sinänsä junien vahtimista ei pidetty vaikeana, ellei asukkaille tarjoilla alkoholia. Viikkotehtävän lopussa odottava loppukoe sen sijaan huoletti useampia.

Viikkotehtävän tehtävänanto Subin BB-nettisivuilla

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.