Suomen politiikka ja kulttuuri esiteltiin tiistaina

Suomalaisasukkaiden Sandralle tekemät esitykset Suomesta ja suomalaisuudesta jatkuivat tiistaina. Aihepiireinä olivat politiikka ja kulttuuri.

Viikkotehtävässään asukkaat esittelivät vaihtoasukas Sandralle väärää, mutta uskottavaa Suomi-kuvaa. Poliittisesta järjestelmästä asukkaat tutustuttivat Sandran Suomen päätöksentekojärjestelmään sekä rangaistuspolitiikkaan ja he kertoivat Suomen keskeisimmät päättäjät.

Aluksi asukkaat kertoivat, että Suomessa on monarkia ja hallitsija on kuningatar Satu. Kuningattaren alapuolella on pääministeri ja älypää, joka toimii eräänlaisena neuvonantajana. Luonnollisesti Suomella on oma parlamentti.

Sandralle esiteltiin, kuinka kansalainen voi tuoda lakiesityksen parlamenttiin, josta se menee älypään ja pääministerin kautta kuningattarelle. Mikä tahansa taho voi kaataa esityksen asukkaiden kehittämässä Suomessa, myös viimeisenä ollut kuningatar. Asukkaat kertoivat Sandralle, että kuningatar voi tuoda ja hyväksyä myös lakiesityksiä yksinään.

Rangaistusjärjestelmästä kerrottiin, että kovin saatava tuomio on kuolemantuomio, joita saatetaan jakaa murhasta. Kuolemantuomio toteutetaan myrkkyruiskeella asukkaiden Suomessa. Roskaamisesta on myös kovat rangaistukset ja siitä joutuu vankilaan. Asukkaat tekivät pienoisnäytelmiä, jossa rikoksentekijöitä otettiin kiinni mm. kadulle syljeskelystä ja toimitettiin vankilaan.

Virheellisessä Suomessa ei myöskään ollut asevelvollisuusarmeijaa, vaan palkka-armeija. Myöskään poliisia ei valtiossa ole, vaan poliisin hommat hoitaa armeija. Poliisin puuttumista Sandra ihmetteli kaikista eniten. Muuten kaikki asukkaiden syöttämät asiat tuntuivat menevän Sandralle läpi hyvin, vaikka välillä asukkaat olivat pinteessä Sandran kiperien kysymysten kanssa.

Kulttuuriosiosta asukkaat esittelivät suomalaisia kansantansseja ja -musiikkia sekä runoutta, kuvataidetta ja jouluperinnettä. Kansantanssina oli mukautettu "Letkis", johon oli tehty uudet askeleet. Myös biletystansseina oli esitelty "Pää, olkapäät, peppu" sekä "Sutsi-satsi".

Suomalaista runoutta edusti eräässä Uuno Turhapuro -elokuvassa esitetty runo tytöstä ja pojasta, jonka asukkaat sanoivat edustavan modernia runoutta, jossa on huumoria, mutta ei paljon järkeä. Kuvataidetta oli asukkaiden tekemät kädenjäljet, jonka he väittivät olevan jokaisen kodin perustaidetta. Lisäksi asukkaat esittelivät tekemiään taideteoksia.

Jouluperinnettä oli muokattu siltä osin, että joulupukki räppäsi tonttuineen vauhdikkaan musiikin kera. Lahjat jaettiin kuten ennenkin ja tuhmat passitettiin nurkkaan risujen kanssa. Joulu aiheutti Sandralle eniten epäilyksiä, mutta muuten Sandra oli haltioissaan "suomalaiskulttuurista".

Illalla asukkaat pääsivät vielä juhlimaan ruoan, saunan ja porealtaan merkeissä. Asukkaat muistivat kehittelemänsä saunaperinteen, mutta tiistaina ei saunaan kovaa ruuhkaa ollut. Sandrakaan ei ollut halukas menemään saunaan, koska Elisabet oli kihartanut päivällä hänen hiuksensa, eikä slovenialainen halunnut pilata kampaustaan. Bileissä Big Brother ilahdutti asukkaita monella suomalaiskappaleella.

Päivän mittaan suomalaisasukkaat ovat kiistelleet jälleen, miten viikkotehtävää pitäisi suorittaa. Marika oli aamupäivällä miettinyt, että aamupalaan kannattaisi ottaa paahtoleipää, jotta menu ei olisi niin makea. Muut suomalaisasukkaat tyrmäsivät Marikan ehdotuksen, ettei suunnitelmia lähdetä enää muuttamaan, kun ne on kerran tehty.

Marikan ja muiden asukkaiden välillä oli myös muita kommunikaatiovaikeuksia ja etenkin Nino hermostui Marikan häsellykseen niin, että Marika puhkesi kyyneliin hieman ennen illan bileitä. Nino oli saanut tarpeekseen puuttumiseen joka asiaan ja hirveään stressaamiseen. Marika taasen väitti, ettei häntä kuunnella ja hänen jokainen ehdotuksensa tyrmätään. Marika lopulta tyytyi jättämään asian sikseen ja otti loppuillasta rauhallisemmin.

Nino kävi myös sovinnon eleenä halaamassa Marikaa sen jälkeen, kun Marika oli käynyt purkamassa tuntojaan päiväkirjahuoneessa. Kovin paljon sympatiaa ja tukea ei Marika kuitenkaan kanssa-asukkailtaan saanut itkemisepisodin jälkeen. Parasta tukea Marika sai Sandralta, jonka kanssa helsinkiläinen halaili ja jutteli pitkät tovit. Sandra sanoi, että tulee itse surulliseksi, jos näkee toisen surullisena.

Tilanteen rauhoituttua asukkaat pääsivät viettämään iltaa normaaleissa merkeissä ja bileet etenivät varsin mukavissa tunnelmissa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.