Viikkotehtävä jatkui Sandralle tehtävillä esityksillä

Suomen BB-talon asukkaiden yhdeksäs viikkotehtävä jatkui toista viikkoa. Asukkaiden on tällä viikolla esitettävä viime viikolla suunnittelemansa ja harjoittelemansa esitykset.

Viime viikon maanantaina Big Brother antoi asukkaille Kansainvälinen asukasvaihto -viikkotehtävän, jossa asukkaiden piti suunnitella ja harjoitella esityksiä eri aihepiireistä Suomen BB-taloon tulevalle asukasvaihdokille. Esitysten piti antaa Suomesta ja suomalaisuudesta väärä, mutta uskottava kuva. BB antoi asukkaille aiheiksi kulttuuri, legendat, historia, politiikka sekä ruoka- ja tapakulttuuri.

Tällä viikolla asukkaiden on tarkoitus esitellä Slovenian BB-talosta saapuneelle Sandralle aikaansaannoksensa. Kulttuurin esittely alkoi jo Sandran taloontuloiltana, kun asukkaat pääsivät saunomaan. BB-talon saunassa asukkaat saivat esitellä kehittelemäänsä saunakulttuuria, johon kuuluivat karvahatut, villasukat sekä havunoksavihdat.

Sandra hämmästeli, pitikö suomalaisessa saunassa todella pistää karvahattu päähän, villasukat jalkaan ja vihtoa havunoksilla. Taloon tultuaan Sandra ehti kertoa, että hän käy Sloveniassa suomalaisessa saunassa pari kertaa kuukaudessa. Kun asukkaat kyselivät saunan lämpötilaa, Sandra kertoi sen olleen 90 asteessa.

Varsinaisiin esityksiin päästiin maanantaina. Aluksi asukkaat pääsivät esittelemään Suomen historiaa. Asukkaat olivat tehneet näytelmän, jossa Suomi, Ruotsi ja Norja olisivat muka sotineet keskenään ja Suomi olisi joutunut pyytämään apua Venäjältä. Vastineeksi avusta Suomi oli BB-asukkaiden historiikissa antanut toisen käsivartensa Venäjälle. Näytelmässä Suomea esitti Elli-Maija, Ruotsia Nino, Norjaa Petri ja Venäjää Elisabet. Jani T. toimi kertojana, joka luonnollisesti puhui englantia, jotta Sandra ymmärsi. Kaikki esitykset oli käännetty englanniksi.

Historiaosuuteen kuului myös kuningas Hannu Suuri (roolissa Petri), joka oli löytänyt itselleen vaimon, Sofian (Noora), Venäjältä. Sofian mukana Suomeen tuli ortodoksinen uskonto, uskottelivat asukkaat Sandralle. Kolmannessa näytelmässä kuningas (Eetu) joutui myös taisteluun urpolaisten kanssa. Urpolaiset (Petri, Nino ja Jani T.) olivat päästä niskan päälle, kun urpolaisten päällikkö Nino pääsi iskemään kuningasta miekalla. Kuningas yllätti urpolaiset ampumalla päällikön, kun tämä ei ollut valmiina. Urpolaiset antautuivat päällikön kuoltua, mutta kuningas armahti urpolaiset ja teki heistä kunnon kansalaisia. Tarinan kertojana oli Marika, kuningattarena Elli-Maija ja kuninkaan henkivartijana Elisabet.

Maanantain toisena esityksenä oli legendat. Asukkaat olivat keksineet Suomelle täysin omia legendoja, joita he esittelivät oikeina Sandralle. Legendoihin kuului "saunan henki" Herra Höyry, josta puhuttiin jo saunakulttuurin yhteydessä. Herra Höyry oli saanut uskonnollisia viitteitä ja hän oli hyvin tärkeä suomalaisille.

Legendat jatkuivat Suomen syntytarinalla. Marika oli kehitellyt tarinan, jossa oli kaksi rakastavaista, Harri ja Kiira (rooleissa Petri ja Elisabet), jotka joutuivat lähtemään heimostaan, koska heidän rakkauttaan ei hyväksytty. Pariskunta oli päätynyt Suomeen, mutta paleltunut lähes kuoliaaksi, josta heidät pelasti jääkarhu (Eetu). Suomi ja Suomen rajat olivat syntyneet, kun Harri oli "piirtänyt" Suomen rajat Kiiran muotojen mukaan.

Harjoiteltujen esitysten lisäksi päiväohjelmaan kuului asukkaiden suunnitteleman ruokalistan mukaiset ruokailut. Asukkaat olivat tilanneet BB:ltä ei-niin-perinteistä ruokaa, kuten jäätelöä aamupalaksi tai borsch-keittoa lounaaksi. Ruokailun yhteyteen kuului myös rituaali, jossa piti huutaa "ruokaa, juomaa, meille tuokaa" (tietenkin englanniksi) samalla ruokailuvälineillä pöytään hakaten.

Ainakin päällisin puolin asukkaiden esitykset ja muut tavat näyttivät menneen Sandralle läpi. Välillä tosin naamassa näkyi epäuskoa, eikä ole tietoa, mitä Sandra on puhunut BB:n kanssa päiväkirjahuoneessa. Toisaalta Sandra ei edes tiennyt, että ortodoksista uskontoa on olemassa. Mitään epäilyksiä slovenialainen vaihtoasukas ei ole ainakaan ilmoille heittänyt. Joka tapauksessa Sandra on ollut hyvin otettu, että häntä varten on tehty monia esityksiä. Suomalaisasukkaat ovat myös kohtuullisen hyvin pysyneet suunnitelmissaan, vaikka välillä BB on ilmeisesti joutunut patistelemaan heitä.

Viime viikolta jatkunut joidenkin asukkaiden asennevamma näyttää jatkuneen tälle viikolle. Erityisesti Petrillä ja Ninolla on hyvin heikko asenne. Silmään on pistänyt, että edelleenkään Marika ei meinaa saada esityksiään läpi, vaikka hän on ollut oikeassa tehtävänannon suhteen ja paras tehtävän suorittaja kokonaisuudessaan. Linja tuntuu olevan, ettei ainakaan Petrille ja Ninolle saa puhua tehtävästä ja sen suorittamisesta, kun Sandra on esim. käymässä pk-huoneessa.

Viikkotehtävä onnistuu, mikäli asukkaat onnistuvat vakuuttamaan Sandran uskomaan heidän Suomi-kuvansa. Onnistunessaan BB tuplaa asukkaiden viikkobudjetin. Asukkaat löivät vetoa viikkotehtävän onnistumisesta 99:n vedonlyöntiprosentilla viime viikon maanantaina. Viikkotehtävän osana ollut rinnakkaisviikkotehtävä "Älkää huomioiko outouksia" julistettiin epäonnistuneeksi viime torstaina.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.