Viikkotehtävä epäonnistui, naiset mokasivat

Kauden toinen viikkotehtävä saatiin päätökseen perjantaina iltapäivällä. Totuuden hetki oli alkuillasta, kun Big Brother julisti viikkotehtävän tuloksen, mikä ei ollut iloista kuultavaa.

Viisi BB-talon naisasukasta oli jätetty tehtäväalueelle torstai-iltana, koska he olivat epäonnistuneet pelastaumisessa autiolta saarelta. Samaan aikaan kaikki miesasukkaat ja Marika juhlivat talossa merihenkisissä juhlissa musiikin, ruoan, juoman, porealtaan ja saunan kera.

Naiset kärvistelivät tehtäväalueella polttopuilla ja niukalla ruoalla. He olivat saaneet BB:ltä heti uusia polttopuita, joiden avulla piti nuotiossa pitää tulta ja järjestää kipinävartio entiseen tapaan. Naiset kuitenkin polttivat kaikki puut nopeasti kiroten talon juhlameininkiä. Tosin välillä naisetkin osallistuivat ilonpitoon tanssimalla ja laulamalla talosta kuuluvan musiikin tahdissa.

Poltettuaan kaikki puut, naiset menivät nukkumaan välittämättä kipinävartiosta. Aamulla naiset heräilivät uuteen päivään hieman synkissä tunnelmissa. Epätietoisuus velloi, kuinka kauan he viettäisivät tehtäväalueella. Tilannetta synkisti BB:n toimittamat lisäruoat ja -puut. Naiset arvelivat, että he ovat ulkona vielä kauankin.

Tunnelmat vaihtelivat useasti päivän aikana. Välillä optimismi pilkisti, kunnes taas valuttiin murheen alhoon. Suuri osa päivästä meni nukkuen, kun naiset eivät jaksaneet murheilla tilannettaan. Päiväunien jälkeen etenkin Mari oli todella pahalla päällä, eikä luovuttaminen ollut varmaan kaukana. Samalla Satu ja Elisabet olivat alkaneet pelata tehtäväalueella "nuuskista" mielialaa kohottaakseen.

Suuri ilo koettiin, kun BB kuulutti tehtävän päättyneen. Sitten iski epäusko, onko se todellista ja voivatko he poistua tehtäväalueelta. Helpottava kuulutus päästi pian naiset pois tehtäväalueelta. Naiset juoksivat kirkuen talon puolelle ja miehet ja Marika ottivat ulkoilijat lämpimästi vastaan. Pian naiset pääsivät myös lämpimään suihkuun ja vaihtamaan päälle puhtaat vaatteet.

Naiset pääsivät nopeasti kiinni BB-talon arkeen. Joidenkin tuntien kuluttua asukkaat saivat kuulla viikkotehtävän tuloksen. Sohville käsketyt asukkaat kuulivat aluksi normaalit litanjat vedonlyöntiprosentista (99 %) ja viikkobudjetista, joka on joko 413,92 € tai 2,08 €.

Ennen lopullisen tuloksen julistamista talon tv meni päälle. Sieltä näytettiin, kun BB oli antanut kipinävartion ylläpidosta viime yönä. Sen jälkeen näytettiin, kun naiset yhdessä tuumin päättivät polttaa kaikki puut ja mennä nukkumaan. Lopulta kuvissa näkyi vielä nukkuvia neitokaisia.

Videosta kaikki pystyivät arvaamaan, että viikkotehtävä oli epäonnistunut. BB vielä vahvisti arvailut kuuluttamalla tehtävän epäonnistuneeksi. Tehtäväalueelle vielä yhdeksi yöksi jääneet naiset naureskelivat, mutta sentään pyysivät anteeksi muilta.

Ensireaktioiden jälkeen alkoi keskustelu naisten asenteesta. Etenkin Petri oli sitä mieltä, että naisten olisi pitänyt edes yrittää. Mari ja Mia puolustautuivat sillä, että olisivatpa muut olleet heidän asemassaan. Satu totesi, että hän luuli, että viikkotehtävä on päättynyt jo torstaina, vaikka se julistettiin päättyneeksi vasta perjantaina.

Erityisen töykeitä Mari ja Mia olivat Marikaa kohtaa, joka "lennätettiin" BB-talolle "pelastushelikopterilla" hänen loukkaantuneen kätensä takia. Marika ei syyllistänyt naisia, yritti vain ymmärtää, mutta Mia esimerkiksi tiuskaisi Marikalle, ettei Marikakaan olisi selvinnyt viimeisestä yöstä. Totuus on kuitenkin se, ettei Marika ollut läheskään heikoin lenkki, mutta samaa ei voi sanoa Miasta tai Marista.

Niko N. yritti tyynnytellä keskustelua, että näin käy joskus väistämättä. He kyllä tulevat toimeen reilun kahden euron viikkobudjetilla, ei heillä ole hätää. Pulina viikkotehtävän tiimoilta ja nähdystä videosta jatkui vielä hetken, mutta pian keskustelut siirtyivät muille urille.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.