Viikkotehtävä epäonnistui taas, asukkaat suuttuivat - päivitetty 23.09.2010, 14:17

Viikkotehtävä päättyi jo keskiviikkona, mutta tulos julkistettiin vasta torstaina. Tuloksen julkistus toi järkytyksen jokaisen asukkaan mieleen.

Asukkaat olivat odottaneet edellisillasta lähtien viikkotehtävän tulosta innokkaina. He olivat varmoja, että viikkotehtävä onnistuu, sillä tanssit ja konsolipelit olivat menneet hyvin. Epäonnistumisen mahdollisuutta ei ollut asukkaiden mielestä näköpiirissä.

Viikon aikana asukkaat olivat suorittaneet tanssitehtävän, jossa kolmen ryhmän piti kukin opetella yksi tanssi ja esittää se keskiviikkona. Rivitanssin, menuetin ja yang gen harjoitukset sujuivat vaihtelevalla menestyksellä ja etenkin maanantaina joidenkin motivaatio harjoitteluun oli heikko. Itse esitys sujui kuitenkin kaikilta hyvin.

Viikkotehtävän toisena osana olivat konsolipelit, jotka olivat BB-talon "olympialaiset". Asukkaiden piti pelata olympiahengessä pöytätennistä, rantalentopalloa ja petanqueta. Pelit pelattiin cup-menetelmällä ja katsojien piti kannustaa pelaajia sohvilla. Välillä kannustus meni tekopirteäksi, kun BB muistutti olympiahengessä tunnelman mentyä aneemiseksi.

Ennen keskiviikon tansseja pidettiin "olympialaisten" palkintojenjakotilaisuus. BB-talon pöytätennismestarina palkittiin Vilhelmiina, rantalentopallomestarina Niko N. ja petanquemestarina Petri. Voittajat saivat kultaiset mitalit ja kukat ja heille soitettiin lajin kotimaan mukainen kansallislaulu, eli Vilhelmiinalle Kiinan kansallislaulu, Niko N:lle USA:n kansallislaulu ja Petrille Ranskan kansallislaulu.

Torstaina Big Brother oli koonnut asukkaat sohvalle kuulemaan viikkotehtävän tuloksen. BB kuulutti tuttuun tapaansa tehtävänannon ja vedonlyöntiprosentin, joka oli 99. Mikäli tehtävä onnistuisi, viikkobudjetti olisi 445,76 € ja, jos epäonnistuu niin 2,24 €. BB lopetti puheenvuoronsa "Viikkotehtävä on..." -sanoihin, jolloin televisio meni päälle.

Television käynnistyminen yleensä tarkoittaa, että viikkotehtävä epäonnistuu. Tällä kertaa asukkaat eivät tähän uskoneet, vaan ajattelivat tämän olevan BB:n hämäys. Videolla näytettiin kuitenkin rivitanssiryhmän harjoituksia, joista puuttuivat Petri ja Ville sekä Habibin ja Hannun keskustelu, jossa Habib sanoi, ettei tarvitse harjoitella.

Nähdystä huolimatta asukkaat olivat toivekkaita tehtävän onnistumisesta. Talon kaiuttimista kuitenkin kuului pian sana "epäonnistunut", joka palautti asukkaat maan pinnalle. Tyrmistys oli suuri, sillä he todella uskoivat tehtävän onnistuneen. Paul totesi tuloksen olevan naurettava, Satu puolestaan epäili ilmoitusta BB:n vitsiksi.

Totuus alkoi kuitenkin valjeta lopuillekin, kun BB otti uudestaan yhteyttä taloon. BB ilmoitti, että asukkaiden laiskuuden, lepsuilun, välinpitämättömän asenteen ja velttoilun takia neljä asukasta ei saa osallistua päällikkökilpailuun myöhemmin tänään. Asukkaiden on päätettävä yhdessä nämä neljä, mutta jokaisen on kerrottava omat ehdokkaansa ja perusteltava ne.

Asukkaat kävivät sohvilla kiivaan keskustelun, ketkä joutuvat sivuun päällikkökilpailusta. Aluksi oli vain yleistä hälinää, mutta sitten päästiin yksittäisiin puheenvuoroihin. Kolme ehdokasta oli lähes jokaisella selvät (itseään ei saanut sanoa): Petri, Habib ja Ville. Neljännen kanssa oli jokaisella vaikeuksia päättää.

Neljäntenä nimenä vilahteli Satu, Ksenia, Paul, Marika ja Nino. Perusteluina olivat Sadun tekopirteä tsemppaaminen konsolipeleissä, Ksenian kynsien lakkaus harjoitusten aikana (toi esille tämän itse), Paulin vitutus, Marikan puuttuminen toisten ryhmien harjoituksiin ja Ninon yleinen laiskottelu.

Asukkaat valittelivat, että viikkotehtävän epäonnistuminen oli hakemalla haettu. Lisäksi he pohtivat, että päällikkökilpailun eväämiseen neljältä he joutuivat keksimään syitä hatusta, etenkin sen neljännen osalta. Keskusteluringin päätyttyä asukkaat päätyivät valitsemaan neljänneksi asukkaaksi Marikan, joka sai viisi ääntä. Myös Satu keräsi viisi ääntä, mutta sai silti osallistua päällikkökilpailuun. Ksenia sai neljä ääntä, Paul kaksi ääntä ja Nino yhden äänen.

Marika otti hyvin raskaasti asukkaiden päätöksen. Marika piti päätöstä vääränä, sillä häneen ei sopinut BB:n määritelmät viikkotehtävän epäonnistumisesta (laiskuus, välinpitämättömyys, lepsuilu ja velttoilu). Hän vain stressasi, että yhteinen tehtävä onnistuisi. Marika purki tuntojaan muille asukkaille hyvässä hengessä, kun BB oli komentanut asukkaat pihalle keskustelun jälkeen.

Itkua tuhertanut Marika sai sympatiat muilta asukkailta, jotka totesivat, ettei kyseessä ollut mitään henkilökohtaista. Marikaa varmasti stressasi myös se, että hän on ollut molemmissa häätöäänestyksissä mukana ja varmasti hän epäilee olevansa myös tämän viikon häätöäänestyksessä.

Vapaa keskustelu viikkotehtävästä ja BB:n toiminnasta jatkui pihalla kiivaana. Asukkaat pitävät päätöstä epäoikeudenmukaisena. Edessä on jälleen viikko pienellä viikkobudjetilla.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.