Viikkotehtävän huijaus paljastui, Sandra murtui

Suomen BB-talon asukkaiden toista viikkoa jatkunut viikkotehtävä päättyi vihdoin torstaina. Onnistunut viikkotehtävä päättyi kyyneliin, kun asukasvaihdokki Sandra sai kuulla, että häntä oli huijattu.

Suomalaisasukkaat olivat saaneet viime viikon maanantaina Big Brotherilta Kansainvälinen asukasvaihto -viikkotehtävän, jossa heidän piti uskotella asukasvaihdokki Sandralle väärä, mutta uskottava kuva Suomesta. Viime viikon asukkaat suunnittelivat ja harjoittelivat esityksiä, tällä viikolla he esittivät niitä Sandralle.

Tämän viikon torstaihin mennessä asukkaat olivat esittäneet kaikki esityksensä ja kertoneet näiden lisäksi suomalaisista muka-perinteisistä ruoka- ja saunomistavoista. Torstaina ei tullut enää mitään uutta, mutta Sandra pääsi Petrin ja muiden asukkaiden avulla editoimaan multimediapuhelimella Sandran viikon aikana kuvaamaa materiaalia.

BB oli toimittanut puhelimen taloon asukkaiden ollessa pihalla ja puhelimen ollessa kytkettynä televisioon, he pääsivät editoimaan ja katsomaan videoita. Asukkaiden tehtävänä oli koota kuvatuista pätkistä viisi, joista tehdä lyhytelokuva. Sandra sai päättää, mitkä pätkät otetaan mukaan, jotka sitten editoitiin puhelimen editointiohjelmalla. Sandra oli pahoillaan, että sai valita vain viisi klippiä, sillä kuvattua materiaalia oli paljon enemmän.

Illalla oli aika kuulla totuus viikkotehtävästä. BB oli kutsunut asukkaat sohvalle ja aluksi kuulutettiin perinteiset tiedot viikkotehtävästä, kuten viikkobudjetin koko. Tällä kertaa kuulutus tuli kuitenkin englanniksi. Kuulutus päättyi sanoihin "Weekly task is...", jolloin televisio meni päälle, josta näytettiin Sandran kommentteja päiväkirjahuoneesta viikon aikana oppimistaan asioista.

Videon päätyttyä BB ilmoitti viikkotehtävän onnistuneen. Suomalaisasukkaat jäivät pohtimaan, voivatko he kertoa Sandralle viikkotehtävän luonteen. Se, että asukkaat viilasivat Sandraa linssiin, ei saanut paljastua, eivätkä he uskaltaneet ottaa asiaa heti esille.

Pian kuitenkin BB kuulutti englanniksi viikkotehtävän päättyneen ja asukkaat alkoivat selvittää totuutta Sandralle. Aluksi he olivat varoivaisia ja varoittelivat, ettei Sandra suuttuisi. Vähitellen totuus selvisi vakavana olleelle Sandralle, joka purskahti epäuskoiseen nauruun. Nauru kuitenkin muuttui aika pian itkuksi ja Sandra kutsuttiin pk-huoneeseen.

Sandran mentyä BB:n puheille, asukkaat alkoivat puida tapahtunutta käännettä. Kaikki olivat pahoillaan Sandran puolesta ja he olivat sitä mieltä, että BB oli tehnyt ilkeän tempun. Elisabet sanoi, että viikkotehtävä oli sinänsä ihan kiva, mutta valehtelu ei. Joku totesi, että jollekin ilkeälle ihmiselle olisi voinut tehdä tämän ilman tunnontuskia, mutta ei hyväsydämiselle Sandralle.

Tultuaan pk-huoneesta, Sandra meni kylpyhuoneeseen itkemään ja halusi olla hetken yksin. Vähän ajan päästä Marika ja Elisabet tulivat lohduttamaan slovenialaista. Sandra tunsi olonsa tyhmäksi, koska häntä oli pystytty huijaamaan niin totaalisesti. Sandralle kuitenkin sanottiin, ettei saa ottaa itseensä, koska heitäkin olisi voitu Sloveniassa huijata yhtä hyvin.

Yhdessä vaiheessa Sandra ilmoitti, että hän halusi kotiin, koska ei tiennyt Suomesta mitään, vaikka luuli tietävänsä. Asukkaiden siirryttyä Sandran kanssa tupakkapaikalle Sandran mieli parani vähitellen ja asukkaiden kertoessa oikeita totuuksia Suomesta, Sandra jopa naureskeli kuulemalleen. Sandra oli kuitenkin vihainen itselleen sekä BB:lle, että oli joutunut huijauksen uhriksi.

Muut asukkaat pahoittelivat tilannetta parhaansa mukaan ja painottivat, että kyseessä oli tehtävä, joka heidän oli suoritettava. Sandra ymmärsi tämän ja totesi, että olisi itsekin tehnyt samoin. Ilta jatkui todellisen Suomi-kuvan antamisella Sandralle ja anteeksipyytelyillä viikon aikana tapahtuneista huijauksista.

Asukkaiden viikkotehtävä siis onnistui. Asukkaat olivat lyöneet vetoa 99 %:lla, niinpä heidän viikkobudjettinsa on nyt 445,76 €.

Viikkotehtävän alkuperäinen tehtävänanto Subin BB-nettisivuilla(25.10.2010)

Lue lisää viikkotehtävän kulusta tällä viikolla sivustoltamme:
Viikkotehtävä jatkui Sandralle tehtävillä esityksillä (1.11.2010)
Suomen politiikka ja kulttuuri esiteltiin tiistaina (2.11.2010)
Sandra tutustui ukonkantoon, jääkylpyyn ja karhun lihaan (3.11.2010)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.