Asukkaat ylittivät itsensä viikkotehtävän suorituksessa

Seitsemännessä viikkotehtävässä asukkaat olivat maailman huipulla. Asukkaat pääsivät viikon aikana kiipeilemään kiipeilylaitteella, jonka loppusuoritus oli vuorossa torstaina.

Asukkaat olivat harjoitelleet viikon aikana kiipeilylaitteella kiipeilemistä eri vaikeustasoilla. Maanantaina aloitettiin helpolla tasolla, sitten keskivaikealla ja vaikealla. Vaikeimman tason käyttö kuitenkin kiellettiin, koska asukkaat saivat kiipeilylaitteen yhtenään jumiin. Laite oli muutenkin häiriöherkkä ja monta kertaa jumissa viikon aikana, mikä vaikeutti viikkotehtävän suorittamista.

Viikkotehtävään liittyi myös pitkospuilla kävely, kun taloon oli rakennettu pitkospuurata, jota pitkin asukkaiden oli käveltävä, jotteivat he putoaisi "kallionkielekkeeltä". Kävelyä vaikeutettiin sillä, että asukkaat joutuivat kaksi päivää kävelemään kiipeilyköysiin kiinnitettyinä vähintään neljän asukkaan ryhmissä.

Yöpyminen tapahtui yhdellä "kallionkielekkeellä" riippumatoissa nukkuen. Mikael rikkoi viikkotehtävän aikana useasti sääntöjä. Mikael nukkui yhden yön lattialla, vaikka se oli kiellettyä ja lisäksi hän käytti kiipeilylaitetta maanantaina vaikeammalla vaikeustasolla, vaikka se oli ohjeissa kielletty.

Mikaelia huomautettiin rikkomuksista, että vaikka hän on voittanut finaaliviikkoäänestyksen, häntä koskevat samat säännöt kuin muitakin. Keskiviikkona Big Brother määräsi Benin vuoristopoliisiksi, joka vahti, ettei Mikael enää riko sääntöjä. Muut asukkaat saivat myös raportoida Benille, mikäli Mikael rikkoisi sääntöjä. Vuoristopoliisi ei kuitenkaan joutunut rankaisemaan Mikaelia.

Torstaina oli vihdoin vuorossa viikkotehtävän suoritus. Jokainen asukas joutui kiipeämään laitteella. Viikkotehtävän onnistumiseksi asukkaiden oli yhteensä kiivettävä 70 m tai enemmän. Mikäli 70 m täyttyy aikaisemmin, kaikkien on kuitenkin käytävä kiipeämässä. Viikkotehtävän suoritus tehdään medium-tasolla, maksimikallistuksella -6. Stefan ei saanut osallistua viikkotehtävän suoritukseen, mutta hän oli sen virallinen valvoja, tulosten kirjaaja ja tsemppaaja.

Parhaimmat suoritukset nähtiin Sebastianilta ja Mikaelilta. Ennen Sebastiania kiivennyt Mikael oli pistänyt pohjatulokseksi 101,14 m, mutta Sebastian pisti tämän kirkkaasti paremmaksi saaden hurjat 185,18 m. Eniten viikkotehtävän suoritus kismitti Beniä, joka piti itseään loistavana asiassa kuin asiassa. Benin tulokseksi tuli kuitenkin vain 35,27 m, joka oli vasta kuudenneksi paras suoritus.

Hännänhuippuina viikkotehtävän suorituksessa olivat Terhi ja Annika. Naiskaksikosta huonoimman tuloksen teki Terhi, joka sai kiivettyä vain 16,70 m. Annikan suoritus oli vain niukasti parempi, 17,03 m. Naisten ykkönen oli Janica, joka oli kokonaistuloksissa kolmanneksi paras 85,01 m:llä.

Viikkotehtävän suorituksen jälkeen etenkin miesten kesken oli pientä kuittailua. Ben ja Mikael harmittelivat suoritusjärjestystä, koska molempien mielestä he olisivat saaneet paremmat tulokset, jos olisivat tehneet suorituksensa myöhemmin. Uusi asukas Rami kuittaili leikkimielisesti takaisin Mikaelille, ettei hän ole mies, kun ei parempaan pystynyt.

Viikkotehtävän lopputulos julkistettiin alkuillasta. BB oli toimittanut asukkaille iPad-laitteen, josta Mikael luki tuloksen. BB ilmoitti viestissään, että asukkaat olivat saaneet kiivettyä 612,89 m, joka oli reilusti enemmän kuin vaadittu 70 m. Lisäksi asukkaat olivat suoriutuneet kiitettävästi lumimiehestä ja pitkospuilla kävelystä putoamatta "kallionkielekkeeltä" sekä vastaamaan kännyköistä saamiinsa kysymyksiin pääsääntöisesti oikein.

Viestin lopussa luki, että viikkotehtävä on onnistunut. Onnistuneen viikkotehtävän seurauksena asukkaat saivat 238,8 yksikön viikkobudjetin, jolla he pääsivät ostoksille. Viikkotehtävä oli ensimmäinen, joka oli täysin onnistunut kolmeen viikkoon. Kaksi viikkoa sitten karavaanarit -viikkotehtävä epäonnistui täysin ja viikko sitten taivas ja helvetti onnistui vain helvettiläisten osalta. Edellinen täysin onnistunut viikkotehtävä oli ninjat.

Tällä kaudella seitsemästä viikkotehtävästä on täysin onnistunut viisi.

Viikkotehtävän loppusuorituksen tulokset to 20.10.2011:

Asukas: Suoritus (m):
Ben 35,27
Annika 17,03
Veera 41,73
Suvi 30,35
Tanja 29,57
Terhi 16,70
Janica 85,01
Matti 34,84
Mikael 101,14
Sebastian 185,18
Rami 36,07
Yhteensä 612,89

Viikkotehtävän maailman huipulla tulos Subin BB-nettisivuilla 

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.