Jakaantuminen taivaaseen ja helvettiin

Uusi jako tuli BB-talossa voimaan, kun viikkotehtävä alkoi. Asukkaat jaettiin kahteen ryhmään, taivaaseen ja helvettiin, jossa he elävät viikkotehtävän ajan.

Aamupäivällä asukkaat komennettiin tehtäväalueelle talon valmistelemiseksi viikkotehtävää varten. Asukkaat spekuloivat ulkotehtävän mahdollisuudella, mutta he huomasivat heti, etteivät he voi olla ulkona ainakaan yötä. Tehtäväalueelta löytyi katos, jossa oli aamupalatarpeet sekä jotakin rekvisiittaa, kuten jalkapallo ja viime viikkotehtävästä tutut potkulaudat.

Asukkaat viettivät tehtäväalueella noin kahdeksan tuntia. Ennen poistumistaan tehtäväalueelta asukkaat saivat uuden viikkotehtävän. Viikkotehtävässä talo jaetaan taivaaseen ja helvettiin. Asukkaiden jakautuminen kahteen osaan tapahtui asukkaiden omien arvioiden mukaan, jotka annettiin tehtäväalueen päiväkirjahuoneessa.

Asukkaat luokittelivat toisensa seitsemän kuolemansynnin mukaan, kuka kuuluisi mihinkin. Kuolemansynnit ovat ylpeys, kateus, viha, ahneus, ylensyönti, laiskuus ja himo. Arvioiden perusteella taivaaseen pääsivät Stefan, Suvi, Terhi, Veera ja Janica. Helvettiin joutuivat puolestaan Sebastian (ylensyönti), Ben (ahneus), Annika (kateus), Mikael (ylpeys), Salar (himo), Amanda (laiskuus) ja Tanja (viha).

Viikkotehtävässä asukkaat elävät omilla puolillaan. Helvetin puolella asutaan lisähuoneessa, jossa he saavat käyttää vessaa ja pk-huonetta, mutta ei suihkua. Liikkuminen talossa helvetin asukkailla tapahtuu vain kivipolkua pitkin paljain jaloin. Pihalla on lisäksi Harmin paikka, jossa suihkuaa jatkuvasti vettä. Harmin paikassa saa tupakoida, jos helvettiläisillä on tupakkaa. Sohville kokoonnuttaessa helvettiläiset kokoontuvat omaan paikkaansa, Tuonelan seisakkeelle olohuoneeseen.

Helvetin asukkaiden on pidettävä kiirastulilaite käynnissä aina, kun Big Brother niin käskee. Lisäksi heidän on pidettävä itsensä öljyttynä ja noettuna sekä pukeuduttava BB:n antamiin vaatteisiin. Myös ruokahuolto tapahtuu BB:n kautta ja omista tavaroista heillä saa olla mukana vain hygieniatarvikkeet.

Taivaan asukkaat elävät yltäkylläisyydessä. Heillä ovat käytössään kaikki talon tilat helvetin tiloja lukuun ottamatta. He käyttävät olohuoneen pk-huonetta ja siellä he voivat esittää toivomuksia tarpeistaan. Taivaan asukkaat saavat yltäkylläisesti ruokaa ja juomaa ja heillä on taivaalliset nukkuma-ajat. Myös taivaalaisilla oli BB:n toimittamat vaatteet, mutta he saivat käyttää omia vaatteita niiden alla.

Palattuaan tehtäväalueelta asukkaat näkivät asukasjaon terassilla. Asukkaiden kuvat oli pistetty seinälle valkoisten ja mustien taustalevyjen päälle kuvaamaan, ketkä ovat taivaassa ja ketkä helvetissä. Suvi innostui, kun kuuli olevansa taivaassa. Viime viikkotehtävässä kovana valittajana ollut Suvi ilkkui Annikalle, jolla Suvi näki kateutta ilmeessä.

Helvettiin joutuneet asukkaat olivat tyrmistyneitä kohtalostaan. Pahiten tilanteen otti Tanja, joka oli lähes heti tehtävän alkaessa purskahtamassa kyyneliin. Kyyneleet tulivat lopulta pintaan, kun Tanja joutui Mikaelin ohjeistamana pukemaan BB:n toimittamat vaatteet päälleen. Asukkailla ei saanut olla omia vaatteita päällään ja myös Annikan ja Amandan käskettiin poistamaan pipot päästään.

Lisähuoneessa helvettiläisille vaatteina olivat naisille bikinit ja miehille bokserit. Taivaan puolella asukkailla olivat vaatteina valkoiset kaavut, mitä he saivat pitää päällään. Heti tehtävän alkajaisiksi varastohuoneeseen toimitettiin taivaan asukkaille runsas ateria lihoineen ja pk-huoneesta tuli tupakkaa. Myös helvetin asukkaat saivat tupakkaa, mutta heidän piti anella tulta taivaan asukkailta. Ruokana helvetin asukkailla oli ilmeisesti kylmää ja pahanmakuista puuroa kattilallinen.

Viikkotehtävä onnistuu, jos taivaan asukkaat pystyvät nauttimaan olostaan ja suorittamaan annetut tehtävät. Helvetin asukkaiden on kärsittävä tarpeeksi ja suoritettava annetut tehtävät. Vedonlyöntiprosentiksi asukkaat valitsivat 99:n äänestyksen jälkeen. Osa asukkaista kannatti 85 %:ia, mutta se kaatui äänin 7-5.

Lue lisää viikkotehtävästä Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Taivas ja helvetti
Lisäohje viikkotehtävään: Taivas
Lisäohje viikkotehtävään: Helvetti

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.