Katsojat ratkaisevat television orjien onnistumisen

Yhdeksännessä viikkotehtävässä katsojat pääsevät ensimmäistä kertaa Suomen Big Brotherin historiassa ratkaisemaan viikkotehtävän onnistumisen. Viikkotehtävässä asukkaat pääsevät tekemään eri aiheisia televisio-ohjelmia ja mainoksia.

Tämän viikon viikkotehtävän onnistumista ei päätä BB, vaan katsojat. Netin 24/7-palvelun käyttäjät pääsevät äänestämään, onnistuuko viikkotehtävä vai ei. Joka päivä torstaihin saakka netissä on äänestys, joiden yhteistuloksen perusteella ratkaistaan viikkotehtävän lopputulos. Äänestää voi kerran päivässä.

Viikkotehtävässä asukkaat tekevät BB:n määräämistä kategorioista tv-ohjelmia ja mainoksia. Asukkaat joutuvat suunnittelemaan, lavastamaan ja toteuttamaan annetut ohjelmatyypit ja mainokset. Viikkotehtävän onnistumiseksi asukkaiden on tehtävä laadukkaita ohjelmia ja pysyttävä aikataulussa.

Taloon on tuotu kamera, jolle asukkaat tekevät ohjelmansa. Kamerassa näkyy hetkinen-kyltti silloin, kun ohjelmaa ei ole. Ohjelmien suunnittelun lisäksi asukkaiden piti tehdä hetkinen-kyltti ja kanavalleen logo. Katsojat netin 24/7-palvelussa voivat nähdä kaikki asukkaiden toteuttamat lähetykset vaihtuvassa kamerassa viikkotehtävän ajan.

Maanantaina asukkailla oli kaksi ohjelmablokkia. Ensimmäisessä blokissa ohjelmistossa oli uutiset ja sää, lastenohjelma, kokkiohjelma ja viisi mainosta. Uutisosuudessa olivat Mikael ja Siv Anita, lastenohjelmaa tekivät Matti ja Ben ja kokkiohjelmassa Suvin vieraana oli Ben. Uutisissa piti käsitellä BB-talon tapahtumia eilen ja tänään, lastenohjelmassa oli mm. taikatemppu ja kasvomaalausta ja kokkiohjelma toteutettiin Sokkokokki-tyyliin.

Toisessa ohjelmablokissa oli uutisten ja sään lisäksi mainokset, luonto-ohjelma, musavideo ja deittishow. Uutisankkureina oli tällä kertaa Ben ja Stefan, jotka uutisoivat BB-talon tämän päivän tapahtumista. Mikaelin juontaman luonto-ohjelman yhtenä aiheena oli muurahaiskarhu Rami. Musavideossa Tanja esitti "Seurakunta-räppinsä" taustatanssijoinaan Annika ja Siv Anita. Deittishow'ssa sinkkuäiti Suvi etsi miestä Ganja-Tanjan, räppäri-Benin ja Karpo-Sebastianin joukosta.

Kaikki asukkaat osallistuivat ohjelmien tekoon ja suunnitteluun. Ne, jotka eivät olleet toteuttamassa varsinaisia ohjelmia, tekivät mainoksia. Mainoksia nähtiin yleensä ohjelmien välissä. Tosin jälkimmäisestä ohjelmablokista jäi yksi mainos esittämättä ilmeisesti BB:n määrittelemän lähetysajan päätyttyä.

Ensimmäiset ohjelmat sujuivat kohtalaisen hyvin osittain organisoimattoman suunnittelun vuoksi. Lähetystilanteissa selvittiin kuitenkin ilman paniikkia ja hätäilyjä. Ainoan nootin BB joutui antamaan asukkaille, etteivät he saa käyttää viittauksia suoraan oikeisiin henkilöihin, kuten Hannu Karpoon. "Karpolla on asiaa" nimen sijasta he voisivat kuitenkin käyttää "Kurpalla on asiaa".

Asukkaat löivät viikkotehtävän onnistumisen puolesta 99:n vedonlyöntiprosentilla.

Lue viikkotehtävän tehtävänannot Subin BB-nettisivuilta:
Viikkotehtävä: Television orjat
Lisäys viikkotehtävään: Ohjelmien kategoriat
Lisäys viikkotehtävään: Maanantai-illan ohjelmakategoriat

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.