Vain viidellä asukkaalla äänioikeus häätöäänestyksessä

Tällä viikolla nimeämis- ja häätöprosessi suoritetaan käänteisesti, eli katsojat nimeävät ja asukkaat häätävät. Sunnuntain suorassa lähetyksessä tapahtuvassa häädössä äänioikeus on vain viidellä asukkaalla.

Katsojat nimeävät häätöäänestykseen tänään päättyvässä nimeämisäänestyksessä kolme vähiten ääniä saanutta asukasta. Asukkaat häätävät yhden häätöuhan alla olevista asukkaista kasvotusten suoran Talk Show'n lopussa. Nimeämisäänestys päättyy vain hetkeä ennen häätöäänestystä.

Häätöäänestyksessä saavat äänestää vain häädöstä turvassa olevat asukkaat, eli häätöuhan alle joutuneet asukkaat eivät saa äänestää. Asukkaat kirjoittavat liitutaululle sen asukkaan nimen, jonka haluavat ulos talosta. Eniten häätöääniä saanut asukas häädetään talosta.

Asukkaat eivät saa paljastaa liitutauluun kirjoittamaansa nimeä ennen kuin annetaan lupa, eikä sitä voi muuttaa sen jälkeen, kun se on kirjoitettu. Asukkaiden on sanottava asukkaan nimi ja perusteltava valintansa luvan saatuaan.

Jos häätöäänestys päättyy tasatulokseen häädettävän osalta, päättää häädettävän asukkaan se, kuka on saanut vähiten häätöääniä. Mikäli tämä asukas kieltäytyy nimeämästä häädettävää asukasta, määräytyy tulos sen mukaan, kuka on saanut vähiten ääniä katsojaäänestyksessä.

Mikäli joku asukas kieltäytyy kirjoittamasta häädettävän asukkaan nimeä liitutauluun, joutuu hän rangaistuksena ensi viikon häätöäänestykseen. Tällaisessa tapauksessa mitätöityvät asukkaiden antamat häätöäänet ja häätöäänestyksen tulos määräytyy katsojaäänestyksen mukaan. Tällöin häädetään se asukas, joka on saanut nimeämisäänestyksessä vähiten ääniä.

Big Brother Talk Show tänään Subilla klo 21.00 alkaen!

Lue myös:
Äänestysohjeet Subin BB-nettisivuilla
Käänteinen äänestys jälleen käyttöön, katsojat nimeävät kolme asukasta häätöäänestykseen (14.11.2011)
Asukkaat saivat kuulla käänteisestä äänestyksestä (19.11.2011)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.