Pronssinen palkinto tyrmistytti asukkaat - Tomi mokasi

Kolmannen viikon viikkotehtävä Kuningaskunta päättyi yllättäen jo keskiviikkona. Big Brother päätti lopettaa viikkotehtävän ennakoitua aikaisemmin, kun  BB totesi viikkotehtävän pahasti epäonnistuneen.

Maanantaina alkaneen viikkotehtävän teeman mukaisesti kuningaskunnan kuninkaaksi oli valittu Kuningas Tomi Ensimmäinen. Tomin piti olla ankara kuningas, jonka piti vahvalla otteella hallita valtakuntaa. Kuningas sai kuusihenkisen hovin talon asukkaista ja kymmenen asukasta valittiin alamaisiksi.

Asukkaille kerrottiin, että viikkotehtävän onnistumiseksi heidän pitää pysyä rooleissaan ja noudattaa tehtävän ohjeita ja sääntöjä. Todellisuudessa viikkotehtävä oli vain ja ainoastaan Tomin vastuulla. Hänen piti onnistua ankaran kuninkaan roolista, eikä hän saanut paljastaa tätä asiaa muille asukkaille.

Kaikki alkoi mennä pieleen viimeistään tiistaina. Kuningas lepsuili toimissaan ja antoi mm. taloon määrättyjen palvelusväen pitää tupakkataukoja ja viimeinen pisara oli antaa hovinarriksi valitun Irinan käydä suihkussa ennen viihdytyssessiota. Suihkuluvan antamisesta BB rankaisi alamaisia tupakkatuotteiden menetyksellä, jotka poltettiin tehtäväalueen nuotiossa.

Kuningaskaan ei jäänyt ilman rangaistusta. Kuningas Tomi Ensimmäinen syöstiin vallasta, josta seurasi ritarien kapina. Ritarit pistivät paikat sekaisin tehtäväalueella. Ainoa ohje oli, että nuotiota, ihmisiä ja tehtäväalueelle tuotuja lampaita piti varoa. Kapinan jälkeen syrjäytetty kuningas passitettiin alamaisten joukkoon tehtäväalueelle lähes koko vartalo maalattuna.

BB-talon valtasi anarkia ritarien johtaessa kuningaskuntaa. Tiistai huipentui anarkiajuhliin, jotka olivat todella villit. Anarkian vuoksi myös palvelusväeksi taloon tulleet Sarah, Anne ja Katarina saivat juhlia, mutta heidän piti muistaa silti roolinsa ja palvella hovia.

Janita ja Sarah olivat todella estottomia ja molemmat tyrkyttivät heitä miehille. Janitan kiikarissa oli Jouko, mutta Jouko kieltäytyi kohteliaasti vedoten siihen, että Janita on kihloissa. Sarahilla kävi parempi tuuri Tommin kanssa, sillä peitto heilui kuninkaan kammiossa niin rajusti, että sitä ei näytetty edes 24/7-palvelussa. Tuottaja Mikko Räisäsen mukaan kuninkaan kammiossa seksi oli "graafista", eli ilmeisesti ei oltu peittojen alla. Räisäsen mukaan tuota ei ole soveliasta näyttää edes maksullisessa palvelussa netissä tai kaapelissa. Kuva siirrettiin "hommien" alettua tehtäväalueelle.

Keskiviikko valkeni hovin osalta krapulaisissa tunnelmissa. Erityisesti Janita oli pahoinvoiva. Viikkotehtävä päättyi kuitenkin äkisti hieman ennen kello 14:a. Alamaiset juhlivat, kun viikkotehtävä ilmoitettiin päättyneeksi ja heidät käskettiin pois tehtäväalueelta. Hovin jäsenet tulivat vastaan halaamaan voipuneita alamaisia.

Toiveet olivat korkealla, että viikkotehtävä onnistuisi ja kultaa tulisi. Iltapäivän ratoksi BB käskytti naisasukkaita siivoamaan talon ryhmissä. Keskiajan jäljet haluttiin siivota pois ja palata nykyaikaan. Siivoamisen jälkeen väsyneet, mutta suhteellisen onnelliset asukkaat pääsivät myös itse peseytymään.

Illan hämärtyessä asukkaat saivat kuulla kuitenkin shokkiuutisia. BB kuulutti asukkaiden voittaneen pronssia tämän viikon viikkotehtävässä. Tyrmistys oli sohvalla suuri, kun asukkaat kuulivat tiedon. Kovaan ääneen ihmeteltiin, mikä meni muka pieleen, koska omasta mielestään asukkaat olivat tehneet täysin oikein kaiken.

Tomi oli sohvalla vaivautuneen näköinen, mutta hän ei saanut edes päiväkirjahuonekäynnin jälkeen kertoa muille asukkaille. Spekulointi kiihtyi hyvin nopeasti ja tupakkapaikalla talon kestosyntipukki Katarina sai täyslaidallisen Teijalta, Annelta ja muutamalta muulta tupakkaringin jäseneltä. He syyttivät Katarinan selän takana naista viikkotehtävän epäonnistumisesta. Esimerkiksi Tomin aiheuttama tupakkarangaistus pistettiin sen enempää pohtimatta Katarinan piikkiin.

Pronssinen palkinto aiheutti kiivasta keskustelua ja etenkin Iida oli kärmeissään. Iida oli sitä mieltä, että he ehdottomasti onnistuivat viikkotehtävässä. Lopulta asukkaat päättivät mennä kysymään yhdessä pk-huoneesta asiasta BB:ltä. Siellä Tomi sai luvan kertoa, että vain hänen panoksensa ratkaisi viikkotehtävän.

Tultuaan ulos pk-huoneesta asukkaat olivat hiljaa ja halailivat Tomia. Ruokailun yhteydessä asukkaat sympatiseerasivat Tomia, että ei ollut hänen vikansa ja hän yritti parhaansa. Kukaan pahimmista juoruilijoista ei viitannut äskeisiin Katarina-puheisiin, anteeksipyynnöstä nyt puhumattakaan.

Katarinan kohtelu sai Iidan, Johannan, Tomin ja Tean ärsyyntyneiksi. He kävivät lohduttelemassa itkevää Katarinaa samalla, kun osa asukkaista sätti yhä Katarinaa tupakkapaikalla. Kylpyhuoneessa Iida, Johanna ja Tea miettivät, että pitäisikö nostaa kissa pöydälle Katarinan kohtelusta ja pitivät eräiden asukkaiden käytöstä pöyristyttävänä. Aiemmin Jouko yritti puhua talon vanhemmalle naisväellä järkeä päähän, mutta turhaan.

Asukkaat "ansaitsivat" pronssistaan kupin, vettä, katkenneen tupakan ja teetä. Ilta jatkui apeissa tunnelmissa viikkotehtävän jälkimainingeissa.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.