Asukkaat saivat Big Brotherilta rangaistuksen, BB-talosta nikotiinivapaa vyöhyke

Big Brother rankaisi asukkaista sääntörikkomuksista torstaina julistamalla BB-talo nikotiinivapaaksi vyöhykkeeksi. Asukkaiden saama rangaistus oli BB-yhteisön ideasta lähtöisin.

BB-yhteisöltä, eli Big Brotherin katsojilta sosiaalisissa medioissa tuotanto kysyi ilmiantoja sääntörikkeistä ja rangaistusehdotuksia niihin. BB-nettisivujen mukaan ilmiantoja ja rangaistusehdotuksia tuli paljon ja niitä tultaisiin pistämään täytäntöön tällä viikolla.

Yksi täytääntöönpantavista rangaistuksista oli torstaina BB-talon julistaminen nikotiinivapaaksi vyöhykkeeksi. Käytännössä tämä tarkoitti tupakkatuotteiden käyttökieltoa BB-talossa. Rangaistus astui voimaan heti.

Ensin Jussi K. toi viestin päiväkirjahuoneesta, jossa käskettiin asukkaiden kerätä kaikki nikotiinituotteet ja kaikkit tupakkatuotteiden säilytysastiat, tyhjät mukaan lukien. Tämän jälkeen kerätyt tavarat toimitettiin varastohuoneeseen ja asukkaat saivat sieltä ilmapallot itselleen.

Hetkeä myöhemmin asukkaat käskettiin tehtäväalueelle, jossa asukkaat saivat kuulla rangaistuksesta ja tupakkatuotteet poltettiin heidän silmiensä edessä. Asukkaat naureskelivat rangaistukselle ja he höpisivät mm. terveellisistä elämäntavoista. Tupakkatuotteiden tuhoamisen jälkeen BB-talossa ei saanut enää käyttää tupakkatuotteita.

Alkuillasta Big Brother vielä tarkensi tupakkatuotteiden käyttöä BB-talossa ilmoittamalla sääntömuutoksesta. BB-talossa ei saanut enää käyttää ja välittää tupakkatuotteita, eikä talossa saanut olla edes tupakkatuotteiden tyhjiä säilytysastioita sääntölisäyksen jälkeen. Asukkaita ihmetetti sääntölisäys, koska tupakkatuotteita ei enää ollut talossa. Tuulikki tosin kyseenalaisti, onko joku jättänyt taloon esimerkiksi tyhjiä nuuskapurkkeja.

Asukkaat olivat jo aamulla päättäneet viettää positiivisuuspäivää, joten monet tekonaureskelivat tupakkatuotekiellolle, että he olivat "polttaneet" kerralla kaikki tupakkansa hetki sitten.

Big Brother -talon sääntöjen noudattaminen (BB-nettisivut)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.