Tuulikille ivailtiin joukolla, ilmapiiri kiristyi

Lauantaina BB-talossa oli varsin ahdistava tunnelma, kun Tuulikkia piikiteltiin oikein urakalla. Myös salatehtävät saivat jatkoa, kun osa asukkaista pääsivät kommentoimaan talon tapahtumia 24/7-palvelun katsojille.

Varsin sopuisan perjantain jälkeen tunnelma BB-talossa kiristyi. Toisiinsa ketjulla kytketyt jatkoivat viikkotehtävän kivi-paperit-sakset suorittamista. Kivi-joukkueessa olevat Armi ja Jenna äksyilivät ja ivailivat Tuulikille koko aamupäivän. Tuulikki sai kuulla valitusta aina joukkueelleen hankkimasta rangaistuksesta lähtien. Armi ja Jenna saivat hyvää taustatukea Jonathanilta, joka heitti lisää bensaa liekkeihin.

Tilannetta ei helpottanut, että Big Brother rankaisi lisää kivi-joukkuetta antamalla heille lisää kiviä kannettavaksi. Armi ja Jenna olivat saaneet päättää päiväkirjahuoneessa, kenelle lisää kiviä tulee kannettavaksi ja he olivat päättäneet antaa lisätaakan Tuulikille. Rangaistuksen koventamisen selviämisen jälkeen Tuija ja Jenna heittivät vielä ylävitoset keskenään.

Myöhemmin sentään Armi ja Jenna lupautuivat ottamaan itselleen osan Tuulikin taakasta, mutta Tuulikki ei silti hyvällä katsellut aamupäivän tapahtumia. Tuulikki oli silminnähden harmistunut ja väsynyt talon vallitsevaan tilanteeseen. Suorastaan kiusaamiseksi yltyneeseen Tuulikin parjaamiseen puuttuivat Andte ja Jussi K., jotka arvostelivat toisten käytöstä.

Asukkaiden hermojen ollessa kireällä antoi Big Brother asukkaille uuden tehtävän. Big Brother määräsi Annan, Armin ja Jussi K:n kommentaattoreiksi, jotka saisivat kommentoida lisähuoneessa BB-talon tapahtumia 24/7-palvelun katsojille. Kommentaattorit näkivät kuvaa televisiosta äänetöntä kuvaa, johon heidän oli selostettava talon tapahtumia ja keksittävä sanoja asukkaiden suuhun.

Talon puolelle jääneet asukkaat saivat puolestaan salatehtävän, jossa he kuulivat kommentaattoreiden puheet kaiuttimista, mutta he eivät saaneet kertoa tätä kommentaattoreille. Muiden asukkaiden oli myös tarkoitus järjestää tapahtumia taloon kommentaattoreille selostettavaksi, mutta kommentaattorit eivät saaneet saada selville, että se oli Big Brotherin käsky.

Lisähuoneessa olleet kommentaattorit saivat selostettavakseen paljon Tuulikkiin liittyviä tapahtumia. Kommentaattorit kertoivat mm. talossa tutuksi tulleita Tuulikin toimintatapoja, että hän menee hamstraamaan ruokaa. Talon puolella Jenna ja Jonathan tarttuivat Tuulikkiin kohdistuneihin kommentteihin varsin tekopyhästi ja yrittivät mustamaalata erityisesti "ottopoika" Jussi K:ta, vaikka he itse olivat olleet varsin kärkkäästi Tuulikin kimpussa aiemmin päivällä. Myös Tuulikki itse kommentoi hänen kohdistuneita kommentteja, eikä hän puhunut kovin kauniiseen sävyyn kommentaattoreista.

Kommentaattoritehtävän aikana Big Brother ilmoitti saunan olevan lämmin, mutta kommentaattorit eivät saaneet nauttia saunasta. Big Brother toimitti kommentaattoreiden iloksi viiniä, mutta Armin mainitessa selostuksessa viinistä, tehtävä päättyi hyvin pian. Kommentaattorit palasivat takaisin talon puolelle, mutta saunavuoro ei jatkunut enää tehtävän jälkeen.

Asukkaat talon puolella olivat muka kiinnostuneina, mitä kommentaattorit olivat selostaneet lisähuoneessa. Kommentaattorit eivät olleet varmoja, mitä he saivat puhua, mutta ainakin Armi kertoi heidän saamistaan viineistään. Tämän jälkeen Anna ja Jussi K. alkoivat kertoa suurpiirteisesti selostuksestaan ja heille tuli pelko, että he olivat päästäneet sammakoita suustaan. Muut asukkaat eivät tietenkään puhuneet mitään, että he olivat todellisuudessa kuulleet kaiken.

Salatehtävä vaarantui tosin Jonathanin ja Andten toimesta, jotka puhuivat ohi suunsa. Jonathan oli paljastaa tilanteen, kun hän haki päiväkirjahuoneesta salatehtäväkirjeen, mutta hän sai tllanteen pelastettua yhdessä Pertin kanssa. Andte taas sanoi väärinymmärryksen vuoksi, että asukkaat olivat kuulleet kommentaattorien selostuksen, mutta epäselvän sanomisen ja muiden pelastamisen ansiosta salatehtävä pysyi salaisena.

Asukkaat olivat olleet suurimman osan päivästä ketjuihin kytkettynä. Pisimpään asukkaat olivat vapaina kommentaattoritehtävän aikana. Ilta jatkui hiljaisissa merkeissä, iltatoimia suorittaen. Todennäköisesti asukkaat nukkuvat myös seuraavan yön ketjutettuina.

Tehtävänannot BB-nettisivuilla:
Kommentaattorit
Kommentaattorit, lisäohje
Ohje kommentoitaville

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.