Kommentti: Aika ajanut BB:n ohi?

Suomen Big Brother ei tällä hetkellä sovi Nelosen ohjelmakarttaan. Ikonisen tosi-tv-formaatin edelle tällä hetkellä menevät ohjelmat, joissa on mukana julkkiksia ja niitä voidaan työstää jopa kuukausikaupalla leikkauspöydällä.

Suorana lähetettävä tosi-tv ei ole tällä hetkellä huudossa. Kanavat haluavat esittää ennemmin ohjelmia, jotka ovat kuvattu ajat sitten ennen niiden ulosajoa. Tällaisista hyviä esimerkkejä ovat mm. Amazing Race ja Temptation Island.

Jopa ennen suorana lähetetty Tähdet, Tähdet tai BB-tyylisesti lyhyellä viiveellä esitetty Suuri Seikkailu on kuvattu kuukausia aikaisemmin. Onko tässä ajatuksena, että halutaan luoda ”parempaa” draamaa, kun kilpailun tapahtumia voidaan viritellä editointihuoneessa kuvausten jälkeen. Ainakin tällä halutaan välttää ikävät yllätykset ja ohjelmia seuraavaa mediaa ja katsojia voidaan ohjailla haluttuun suuntaan.

Big Brotherissa tällainen ei ole niin paljon mahdollista, koska tapahtumia voidaan seurata jatkuvasti 24/7:ssa. Toivottavasti 24/7:n mahdollisuus säilytetään BB:ssä myös tulevaisuudessa, mikäli formaatille tulee Suomessa jatkoa. Suoran lähetyksen seuraaminen BB-talosta on mielestäni Big Brotherin elinehto ja ainakin oma seuraaminen, jos ei lopu, niin ainakin kiinnostus vähenee merkittävästi.

Ehkä tulevaisuudessa Suomen Big Brother vielä palaa, kuten edellisen tauon jälkeen. Viimeisin BB-kausi oli todella tuskainen seurata ja monen fanin seuranta romahti syksyllä 2022. Pelikausi ei toiminut yhtään, kun vaikutteita oli otettu Australian BB:stä. Kuinkahan Australiassa pelillisyys oli otettu vastaan? Jos paluu tapahtuu, pitää se tehdä jälleen kerran ihan perusasioihin perustuen, hyvään castingiin ja haastaviin tehtäviin.

Iltalehti julkaisi uutisen viime viikonvaihteessa, jossa lehti oli kysynyt Big Brotherin tulevaisuudesta, mutta tarkkoja vastauksia ei ohjelman kohtalosta annettu. Mahdollisuus Big Brotherin paluuseen on kuitenkin yhä olemassa joku päivä, kuten Nelosen ja Endemol Shinen pomojen vastauksista voi päätellä. Tällä hetkellä BB ei ole kuitenkaan Nelosen tai Endemol Shinen suunnitelmissa. Kuinka pitkä tauko tällä kertaa on, jää nähtäväksi. Viimeksi oli lähes viisi vuotta.

Ainakaan Big Brotherin jatkosta päättävien tahojen mielestä ohjelman aika ei olisi vielä ohitse. Olisiko aika 2025, jolloin Big Brotherin Suomeen rantautumisesta tulee kuluneeksi 20 vuotta?

Mikä on Big Brother Suomen kohtalo? Tuotantoyhtiöltä paljonpuhuva vastaus (Iltalehti 25.5.2024)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.