Yhdeksän yötä Big Brotheriin: Perttu oli ensimmäinen BB-voittaja

Pertusta tuli ensimmäinen Suomen Big Brotherin voittaja vuonna 2005. Legendaarinen mies jäi monien mieleen kenties kaikkien aikojen BB-voittajana monestakin syystä.

Kovan rummutuksen jälkeen ensimmäinen Suomen Big Brother näki päivänvalon syksyllä 2005. Perttu oli yksi kahdestatoista asukkaasta, jotka saivat ensimmäisinä muuttaa BB-taloon. Avauskaudella BB:ssä ei otettu lisää asukkaita kesken kauden, joten kaikki finalistit olivat alkuperäisasukkaita.

BB-talossa Perttu tuli kansan keskuudessa tunnetuksi huumorimiehenä, jonka suusta kuultiin monia hauskoja lohkaisuja. Niistä monet jäivät elämään BB-kauden jälkeen fanien suussa ja niitä voi kuulla tänäkin päivänä. Tosin moni ei välttämättä osaa niitä enää yhdistää Big Brotheriin ja Perttuun, sillä niistä on tullut ihan normaaleja heittoja ihmisten välisessä kommunikaatiossa.

Perttu keräsi talossa ollessaan vahvan fanijoukon. Hänelle perustettiin useampiakin fanisivuja, hänet sitaattejaan kerättiin moneen paikkaan internetissä. Pertusta muodostui kulttihahmo heti kättelyssä. Itsesensuuri ei ilmeisesti kuulunut Pertun sanavarastoon hänen käytöksensä osalta - hyvällä tavalla. Mihinkään törkeyksiin mies ei sortunut, mutta varsin estottomasti hän eli elämäänsä BB-talossa, eikä alastomuus ollut hänelle mikään ongelma, sen verran usein mies pyöri talossa ja pihalla ilman rihman kiertämää.

Pertun tie finaaliin vei monen häätöäänestyksen kautta. Jo ensimmäisellä viikolla Perttu nimettiin häätöäänestykseen ja kaikkiaan Perttu oli kuudessa häätöäänestyksessä kahdeksasta. Useat häätöäänestykset taisivat suuren yleisön silmissä kääntyä Pertun voitoksi lopulta. Kaudella 2005 ei häätöäänestyksiä järjestetty joka viikko, vaan ne olivat yleensä joka toinen viikko. Toiseksi viimeisellä viikolla kaikki neljä asukasta olivat häätöäänestyksessä ja se jatkui viimeiselle viikolle finaaliäänestyksenä kolmen asukkaan voimin.

Finaalissa Pertun kanssa olivat Antti A. ja Tiina. Ensimmäisenä finaalista joutui poistumaan Antti A., joka keräsi 29 % voittoäänistä. Viimeisenä ensimmäisellä kaudella BB-talossa olivat enää Perttu ja Tiina, joista Perttu astui talosta viimeisenä, eli BB-voittajana 50 000 euroa rikkaampana. Perttu keräsi 41 % äänistä, kun Tiina joutui tyytymään 30 %:n ääniosuuteen.

Big Brotherin jälkeen Perttu palasi työelämään rakennushommiin, kun hän sijoitti voittorahansa perustamalla rakennusalan yritykseen. Julkisuudessa Perttua on hyödynnetty eri yritysten mainonnassa ja hän on ollut mukana muutamissa tv-ohjelmissa. Esimerkiksi tämän vuoden alkupuolella Perttu oli mukana Nelosen Tervetuloa kotiin -ohjelmassa.

Pertun esittelyvideo ja parhaat palat (Big Brother 2005)

© Video 2005 Sub

Lähteet:

Wikipedia / Big Brother 2005
Pertun profiili Subin BB-nettisivuilla vuonna 2005
Suomen Big Brotherin on voittanut Perttu (BB-nettisivut 1.12.2005)
Perttu Mari Kakon haastattelussa Big Brother -talossa (BB-nettisivut 1.12.2005)
Näistä voittaja-Perttu muistetaan (BB-nettisivut 1.12.2005)
Big Brother -voittaja Perttu Sirviö nähdään uudessa sisustusohjelmassa (Voice 21.1.2014)

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.