Kahdeksan yötä Big Brotheriin: Onko tämä paras viikkotehtävä?

Yhdeksän kauden aikana Suomen Big Brotherissa on nähty kymmeniä viikkotehtäviä, osa hyviä, osa huonompia. Parhaan viikkotehtävän valitseminen on vaikeaa, mutta mielestämme yksi vahva ehdokas ainakin on eräs kakkoskaudella nähty viikkotehtävä, johon liittyi myös salatehtävä.

Kakkoskausi vuonna 2006 oli monella lailla huikea ja se pitää hyvin pintansa vertailussa muihin kausiin. Tältä kaudelta on muistissa monia hyviä asukkaita, hienoja tapahtumia ja muita käänteitä ja monia loistavia viikkotehtäviä. Toiselta kaudelta voisi poimia muutaman muunkin viikkotehtävän tämän artikkelin aiheeksi, mutta valinta päätyi tähän.

Yhdeksännnen viikon viikkotehtävänä oli Stuff My Skoda, johon kakkoskauden käsikirjoittaja Kaisa Pylkkänen luovutti vanhan autonsa. Asukkaat pääsivät purkamaan ja tilkitsemään autoa, joka tultaisiin täyttämään vedellä. Näin asukkaat siis luulivat, Ollia lukuun ottamatta. Ollille oli annettu salatehtävä, jossa hänen piti sabotoida viikkotehtävä, etteivät asukkaat onnistuisi täyttämään autoa vedellä. Ollin piti lisäksi videoida sabotointiaan.

Huikeaksi viikkotehtävän nosti Ollin heittäytyminen sabotöörin rooliin. Ollin piti tehdä toimensa salassa, etteivät hänen tekosensa paljastuisi. Eikä se riittänyt, että Olli ei jäänyt kiinni verekseltään, vaan muut eivät saaneet edes epäillä sabotööriä ennen tehtävän päättymistä. Muutaman kerran paljastuminen oli lähellä, mutta kekseliäs Olli selvitti nämäkin tilanteet.

Sabotoinnissa ja sen peittelyssä ja tarvittaessa selittelyssä Olli oli siis mainio. Tässä ehdottomasti auttoi hänen mainostoimistotaustansa. Viikkotehtävän huipensi vielä asukkaiden tekemä video, joka itse asiassa oli vain peiteoperaatio. Ollin piti videolla kuvata sabotointireissujaan, mutta samalla myös asukkaiden työskentelyä. Työskentelystä Olli ja Jani koostivat hienon videon, joka pesee monet tuotannon koosteet mennen tullen.

Myös tuotanto ansaitsee kiitoksen viikkotehtävän onnistumisesta. Ideointia oli todellakin käytetty, olihan käytössä oikea käsikirjoittaja, joka myös heittäytyi tuotantoon täysillä mukaan. Tällaista ei ole nähty etenkään viimeisillä kausilla kovinkaan monta kertaa.

Asukkaat onnistuivat viikkotehtävässä, eli Olli onnistui pilaamaan Skodan tilkitsemisen, eikä auto täyttynyt vedellä tarpeeksi. Alla vielä loistava Stuff My Skoda -video:


Videot © 2006 Sub / MTV Oy

Lähteet:

Kaisa Pylkkäsen haastattelu / Me Naiset 16.11.2006, s. 35-36 (ei saatavissa netissä)
Ollin profiili (BB-nettisivut 2006)
Yhdeksännen viikkotehtävän kuvaus (BB-nettisivut 23.10.2006)
BB-nettisivujen uutisarkisto 2006

Katso juttusarjan aiemmat jutut täältä.

Fanisivut.net

Fanisivut.net on vuonna 2007 perustettu fanisivusto, joka seuraa Suomen Big Brotheria. Uutisoimme ja kommentoimme Big Brotherin tapahtumia niin kausien aikana kuin niiden välissä. Sivustoltamme löytyy myös tiedot BB-talon asukkaista, häädöistä, nimeämisistä ja BB-ohjelmista. Taustoitamme myös Suomen Big Brotherin historiaa ja muuta taustaa.